reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Jest prawda w tym co lekarz powiedział, jednak jest w stanie tez sprawdzić czy jest pecherzyk dominujący i kilka dni później czy pękł. Bez tego stosowanie stymulacji mija się lekko z celem, ponieważ skoro owulacje występują organicznie i są wartościowe to jaki jest sens stymulacji? Trzeba szukać przyczyny niepowodzeń gdzieś indziej, szkoda Twojego czasu na podkręcanie tego co potencjalnie dobrze funkcjonuje. Słusznie robisz zapisując się na monitoring, to sam początek diagnostyki.
Dziękuję za pomoc ❤️ W jakich dokładnie dc powinnam robić USG?

reklama
Albo nie było owu, albo była wybitnie beznadziejna. W dodatku jeśli w ogóle pękły pęcherzyki to było to dopiero jakieś 4 dni po ovitrelle więc musiały miec z 30 mm a nie chce ciąży z takiego wielkiego govvna. Poza tym temperatura od domniemanej owulacji szybuje w dół.
Po prostu chce już okres
A, jeśli mogę spytać, co lekarz na to? Kolejny cykl tez będzie na aromku+ovi? Dostałaś jakieś wskazówki czemu tak się stało skoro wcześniejsze cykle stymulowane były ok?

To dopiero mój drugi cykl na stymulacji i w tym nie miałam kontroli usg po zastrzyku. Z lekarka pogadam dopiero na wizycie. W międzyczasie zbadam proga. Na pewno nie będę już brała ovitrelle, chyba że w większej dawce
A, jeśli mogę spytać, co lekarz na to? Kolejny cykl tez będzie na aromku+ovi? Dostałaś jakieś wskazówki czemu tak się stało skoro wcześniejsze cykle stymulowane były ok?

Jak tak samo, mam kubek w kiblu do testowania :D Ale ja i tak jestem team strumieniowe. Umiem nawet na pasek owu nasikać xD
Hahahaha myślałam, że większość olewa kubeczki i sika prosto na test 🤣 nie ma co się szczypać 😅
Test negatywny... zapłacze się 😢
Przykro mi😔 💔ale zobaczysz jeszcze się uda! Wczoraj słuchałam podkastu dziewczyn z akademii płodności (swoją drogą bardzo polecam) , przeszły ciężką wieloletnią drogę ale w końcu się udało. W Twoim przypadku też tak będzie.

Ja mam w łazience kieliszek i zawsze sikam do niego i stamtąd pobieram mocz do testu 😛😛 tak jest mi wygodniej i mam pewność, ze jak test wyjdzie dziwny lub niepewny to nadal mam pierwszy mocz dostępny 😛
Ja mam zakręcamy kubeczek do badania moczu z apteki - nawet nie ma ryzyka że kopnę i rozleje 🤣 ale fakt dopóki nie ma wyniku testu nie wylewam i też mam jak coś do powtórki 😁

To dopiero mój drugi cykl na stymulacji i w tym nie miałam kontroli usg po zastrzyku. Z lekarka pogadam dopiero na wizycie. W międzyczasie zbadam proga. Na pewno nie będę już brała ovitrelle, chyba że w większej dawce
Mi raz też nie pękł po ovitrelle ale potem znów wszystko było w normie

reklama
Ja myślę, że ta dawka jest po prostu za słaba dla mnie. Moim największym problemem jest to, że pęcherzyki pękają dopiero powyżej 26 mm i ovi miało to przyspieszyć. Nawet miałam nadzieję, że tak było bo fest czułam w piątek jak mi się wydawało owulacje, ale nic z tego. Najwcześniej była w niedzielę. No trudno w następnym cyklu trzeba pomyśleć nad innym zastrzykiem, albo zrobię sobie przerwę bo aktualnie nie mam w ogóle przestrzeni w głowie na starania
Mi raz też nie pękł po ovitrelle ale potem znów wszystko było w normie

Do góry