reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Część:) pojawiam się tu poraz pierwszy,ale wiem że macie doświadczenie i możecie conieco podpowiedziec. We wrześniu zeszłego roku po 10 latach odstawiłam tabletki,cykle od tego czasu były regularne ale długie ok. 39 dni. Ostatni okres miałam 2 lutego,robiłam testy owulacyjne z których wynikało że owulacja miała się pojawić ok. 21 lutego. Przytulanki były tylko 18 lutego. W ten czwartek zrobiłam test który pokazał druga blada kreskę,dzisiaj rano kreska również była blada. Zrobiłam w dniu dzisiejszym rownież betę która pokazała wynik 108 wskazujący na 4 tydzień. Martwi mnie to trochę bo licząc od ostatniego dnia miesiączki to powinien być 5 tydzień w którym normą bety jest od ok. 240. Czy może źle liczę że to byłby 5 tydzień,zważywszy na to że owulacja była ok. 18 dni po okresie?

reklama
Część:) pojawiam się tu poraz pierwszy,ale wiem że macie doświadczenie i możecie conieco podpowiedziec. We wrześniu zeszłego roku po 10 latach odstawiłam tabletki,cykle od tego czasu były regularne ale długie ok. 39 dni. Ostatni okres miałam 2 lutego,robiłam testy owulacyjne z których wynikało że owulacja miała się pojawić ok. 21 lutego. Przytulanki były tylko 18 lutego. W ten czwartek zrobiłam test który pokazał druga blada kreskę,dzisiaj rano kreska również była blada. Zrobiłam w dniu dzisiejszym rownież betę która pokazała wynik 108 wskazujący na 4 tydzień. Martwi mnie to trochę bo licząc od ostatniego dnia miesiączki to powinien być 5 tydzień w którym normą bety jest od ok. 240. Czy może źle liczę że to byłby 5 tydzień,zważywszy na to że owulacja była ok. 18 dni po okresie?
Przede wszystkim to jest wątek STARACZEK a nie MAMUSIEK. Co do pytania. Jeden wynik bety informuje tylko o tym, że ciąża jest. Termin liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a nie na podstawie bety. Jeśli chcesz wiedzieć czy wszystko ok poczekaj na USG 2-3 tygodnie lub powtórz betę po 48h i sprawdź przyrost.

Polecam czytać regulamin ;)

Dobry wieczór,
Czy są na forum może Panie z Dolnego Śląska, które stosują Pregnyl 5000 j.m.?
Mam do oddania dwie ampułki z datą ważności 04.2022.
Szczęśliwie zakończyłam starania. W moim województwie trzeba się nagimnastykowac, aby lek kupić, a szkoda, żeby się zmarnował.
Lek przechowywany cały czas w lodowce, odbiór osobisty. Oddam oczywiście za darmo.
Może, którejś z Pań pomoże w staraniach o mały cud 😊

Serio? W wątku staraczek? Litości..
Mój depresyjny nastrój właśnie uroczo przemienił się we wk*rw.

reklama
Dziewczyny jakoś zniosłam w miarę to niepowodzenie mimo ze @ nie ma to wiem ze będzie bo beta wyszła żadna, ale ostatnio ginekolog wspomniał coś o macicy dwudrożnej czy z przegroda coś takiego zapytałam tylko czy to może powodować problemy z zajściem a on ze bardziej z rozwojem i utrzymaniem i jakoś to zignorowałam ale dzisiaj czytam o tym i się załamałam :(
Macie któraś z Was taka diagnozę?
Czekam na @ i na wizytę, mam mieć laparoskopie i drożność ale boje się ze ta diagnoza się potwierdzi i nigdy nie uda mi się zajść nawet przez in vitro przez tą macice 😔
Ja o tym, ze mam dwurożną dowiedziałam się pół roku temu po tym, jak w przypływie emocji postanowiłam wydać w ciul hajsu na wizytę u jakiejś ponoć zajebistej lekarki z zajebistym sprzętem w Warszawie. Powiedziała mi, ze mam dwurożną i ze wyglada jak serduszko, a ja niewiele myśląc odpadłam: ooo jak uroczo! 😅 a miła pani nie wyprowadziła mnie z tego błędu. Co więcej żaden inny lekarz mi tego nie potwierdził 🤷🏼‍♀️
Tez się naczytałam, ale co zrobisz? Nie wplyniesz w żaden z sposób na to, wiec wole się skupić na tym, co co mogę jeszcze zmienić i czego mogę spróbować, żeby się udało 🙂

Do góry