reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

nie wiem jak to jest z tym badaniem AMH, bo u mnie dziwnie to wyszło. robiłam rok po roku AMH i za drugim razem wynik był wyższy niż za pierwszym a rezerwa jajnikowa co miesiąc się zmniejsza a nie odwrotnie. tak się zastanawiam co może mieć wpływ? dzień cyklu w którym się bada? 🤔 no nie wiem
A o ile był wyższy? I czy robiłaś w tym samym miejscu oba?

reklama
Tak wg zęby i dziąsła mnie dziwnie (wszystkie) pobolewają i mam uderzenia gorąca a większość czasu mi zimno..miała tak któraś? Tarczyca odpada

W każdym razie co na te braki owulacji? Clo? W czwartek idę jeszcze raz na potwierdzenie braku tej owulacji i jeśli się potwierdzi, to mam mieć leki stymulujące. Wiem, że niektóre z was biorą, ale czy to pomaga? 🙈
Jest kilka farmaceutyków na stymulację, najpopularniejsze są chyba właśnie clostilbegyt, aromek i lametta. Czy pomaga? Ogólnie tak, ale nie zawsze, czasem są potrzebne mocniejsze leki. Czasem wystarczą same leki stymulujące ale czasem potrzeba jeszcze podawać zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka. Ja, gdyby nie aromek i ovitrelle to nie miałabym w ogóle owulek, odkąd biorę ten zestaw to mam regularne owulacje co cykl :) strach ma wielkie oczy ;)

Cześć dziewczyny! Czy robicie testy owulacyjne przy braniu clo? Jeśli tak, to w którym dniu cyklu zaczynacie?
U mnie trzeci cykl z clo. W pierwszym nie było owulacji, cykl trwał zaledwie 16dni. W drugim cyklu w okolicach owulacji miałam mega ból podbrzusza, ale nie zaskoczyło. Od tego cyklu biorę po dwie tabletki. Ginka nie zaproponowała mi monitoringu cyklu dlatego zostają testy owulacyjne. Stąd moje pytanie kiedy ewentualnie zacząć je robić.

reklama
Do góry