reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Cześć dziewczyny! Czy robicie testy owulacyjne przy braniu clo? Jeśli tak, to w którym dniu cyklu zaczynacie?
U mnie trzeci cykl z clo. W pierwszym nie było owulacji, cykl trwał zaledwie 16dni. W drugim cyklu w okolicach owulacji miałam mega ból podbrzusza, ale nie zaskoczyło. Od tego cyklu biorę po dwie tabletki. Ginka nie zaproponowała mi monitoringu cyklu dlatego zostają testy owulacyjne. Stąd moje pytanie kiedy ewentualnie zacząć je robić.
A nie możesz iść do innego ginekologa? Miałaś robione badanie drożności?

reklama
A o ile był wyższy? I czy robiłaś w tym samym miejscu oba?
w tej chwili nie jestem w stanie powiedzieć jaka była różnica, musiałabym dobrze poszukać tych wyników, bo było to około 2 i 3 lata temu robione. pierwsze wiem gdzie było wykonywane lecz co do tego drugiego nie mam pewności ale chyba w innym labo.

Cześć :) nazywam się Kinga, mam 30 lat. Od tygodnia czytam staraczki 2022 od początku, jednak te 800 stron to sporo, i stwierdziłam że jak będę odwlekać napisanie na forum, to nigdy nie napisze 😅 Starania o dziecko zaczęliśmy w grudniu 2021, z tym że tak na lajcie. Dopiero luty był miesiącem, w którym cały okres płodny spędziliśmy razem. Zawsze wydawało mi się, że "zrobienie" dziecka to nic prostszego, pyk i jest. Niestety jest to mój trzeci cykl i wygląda że nie ostatni :) teoretycznie @ powinna u mnie być między 4 a 8 marca, ale test robiony dzisiaj z czułością 10 negatywny :( prawdopodobnie jestem 9-10 dpo, 17 lutego miałam usg i pęcherzyk był 18mm. Staram się mierzyć temperature, ale były dni, które ominęłam i odstęp pomiędzy godzinami w poszczególnych dniach trochę się rozjeżdżał, mimo to wydaje mi się że owu była. Podstawowe badania krwi mam zrobione i są ok. Jako że mam zapas testów to pewnie będę robić je codziennie do @ 🤣 ale staram się nie robić sobie nadziei :) pozdrawiam was wszystkie, i samych dobrych wiadomości Wam życzę 😊

Hej, melduje się w 4dpo. To mój cykl z ovitrelle i mam pytanie, może głupie. Kilka/kilkanaście razy dziennie bolą mnie jajniki i podbrzusze. Nie tak jak normalnie okolo owulacyjnie tylko o wiele mocniej. To normalne po ovitrelle? Zanim zaatakuje mojego gin może Wy coś podpowiecie.. 😌

Hej, melduje się w 4dpo. To mój cykl z ovitrelle i mam pytanie, może głupie. Kilka/kilkanaście razy dziennie bolą mnie jajniki i podbrzusze. Nie tak jak normalnie okolo owulacyjnie tylko o wiele mocniej. To normalne po ovitrelle? Zanim zaatakuje mojego gin może Wy coś podpowiecie.. 😌
Ja normalnie nie czuję owulacji natomiast po ovitrelle czasem mam lekki dyskomfort (nie zawsze) Bólu nie miewałam 🙂

z ciekawości poszukałam wyników ale znalazłam tylko ten drugi, AMH było 2,56 ng/ml a pierwszy z tego co kojarzę to ok. 1,4. pierwsze badanie w szpitalu u mnie w mieście ale wiem, że nie wykonywali tego na miejscu tylko odsyłali i jak się domyślam do diagnostyki, bo u nas innych laboratoriów nie ma, natomiast drugie badanie wykonywane w diagnostyce

Ja dodam, że Nimesil to złoto, ale ja osobiście mam po nim takie koszmary, że biorę tylko w ostateczności, bo potem pół nocy nie umiem spać że strachu
Wiesz co czytałam, że podobno wysoka prolaktyna, a już zwłaszcza połączona z niskim progesteronem wpływa na wczesne poronienia i utrzymanie ciąży. Przepraszam, nie pamiętam, czy znasz przyczynę strat?
Wczesne wady genetyczne stwierdzone na podstawie pomiaru pęcherzyka żółtkowego który za oboma razami był za duży, a badania wskazują na nieprawidłowe połączenie lub właśnie wczesne wady. Za pierwszym razem miałam dość niski progesteron, za drugim razem za to kosmiczny, po stymulacji i wyhodowaniu 2 pęcherzyków.
No ponoć jak jest 6krotny wzrost po obciążeniu to jest ok a jak jest niski lub brak to źle
Ja za każdym razem miałam większy wzrost. Jak był niższy poziom wyjściowy (w normie) to wzrost po obciążeniu był 13-krotny, za drugim razem już trochę powyżej normy to wzrost 9 krotny (poziomy po obciążeniu niemal identyczne) i wtedy dostałam leki.
Mówił, że to taki hormon matek karmiących i że jak się karmi to się w ciążę nie zajdzie xD a moja mama zaszła jakoś 😂 i bliźniaki miała!
Proponowałabym zbadać poziom po obciążeniu
Cześć dziewczyny! Czy robicie testy owulacyjne przy braniu clo? Jeśli tak, to w którym dniu cyklu zaczynacie?
U mnie trzeci cykl z clo. W pierwszym nie było owulacji, cykl trwał zaledwie 16dni. W drugim cyklu w okolicach owulacji miałam mega ból podbrzusza, ale nie zaskoczyło. Od tego cyklu biorę po dwie tabletki. Ginka nie zaproponowała mi monitoringu cyklu dlatego zostają testy owulacyjne. Stąd moje pytanie kiedy ewentualnie zacząć je robić.
Baaardzo dziwne i nie rozumiem za bardzo sensu stymulacji bez monitoringu cyklu :O skoro nie wiadomo co się dzieje, jak rosną i czy pękają i kiedy pękają... Ja bym poszła do innego gin... Ja akurat miałam monitoring i chyba zrobiłam sobie z ciekawości tylko jeden test owu, bo szkoda mi ich było.
Ponoć to normalne że boli bardziej, jak czytałam to niektóre dziewczyny bardzo bolało. Mnie jeśli czaaasem pociągnie to tylko jeden jajnik, a po ovi nie było mi zupełnie nic :) a pękły dwa pęcherzyki z tego samego jajnika.

Cześć dziołchy! Melduję się 6dpo! Dziś mam wizytę u mojego doktorka na 10:50, pokażę mu wyniki starego i będziemy planować co dalej. Od razu go zapytam o tą dziwną sytuację z zeszłego cyklu, gdzie pęcherzyk niby nie pękł. Kupię sobie też 🍍- może on mi wypali tą skórę po syfie na brodzie 😂

reklama
w tej chwili nie jestem w stanie powiedzieć jaka była różnica, musiałabym dobrze poszukać tych wyników, bo było to około 2 i 3 lata temu robione. pierwsze wiem gdzie było wykonywane lecz co do tego drugiego nie mam pewności ale chyba w innym labo.

z ciekawości poszukałam wyników ale znalazłam tylko ten drugi, AMH było 2,56 ng/ml a pierwszy z tego co kojarzę to ok. 1,4. pierwsze badanie w szpitalu u mnie w mieście ale wiem, że nie wykonywali tego na miejscu tylko odsyłali i jak się domyślam do diagnostyki, bo u nas innych laboratoriów nie ma, natomiast drugie badanie wykonywane w diagnostyce
To jak nie było na miejscu i nie było w tym samym labie to jeden wynik po prostu jest mniej wiarygodny. Nic nie urosło tylko badanie było raz źle wykonane.

Do góry