reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Tak sobie myślę, że jak już będę w ciąży to chyba mi będzie brakować robienia tych testów, obojętnie czy ciążowych czy owulaków 😂
Gdybym zaszła w ciążę to byłabym tak w szoku na widok dwóch kresek, że chyba robiłabym sobie covidowe, żeby jedną kreskę ujrzeć... :rofl2:

reklama
Hej, ja właśnie wróciłam od nowego gina i jestem w szoku. Może komuś ta wiedza pomoze.
1. Popukał się w głowę na wiadomość, że biorę dupka. Stwierdził, że jak można przepisać duphaston nie robiąc kompletnego monitoringu owulacji, bo przecież ja owulke mogę mieć w 20 dniu cyklu, a ktoś bez takiej wiedzy każe mi brać od 15 dnia cyklu. Podobno skutecznie zablokował mi owulację, to jak jakbym brała tabletki antykoncepcyjne.
2. Za 5 dni mam się znowu zgłosić, żeby zobaczyć jak tam owulka, bo w przeciągu 5 dni nie zapowiada się na owulację (jestem w 9 dniu cyklu, 5 dni po okresie)
3. Nie mam policystycznych jajników
4. Pochwalił za inofem, dalej mam brać 2 razy po jednej saszetce dziennie i do tego witaminę D3
5. Mam lekko podwyższona prolaktyne, przepisał Bromocorn, po pół tabletki przed snem.
6. Zlecił badanie nasienia, dał skierowanie i namiary na klinikę
7. Powiedział, że nie jest za takimi zabiegami jak hosteroskopia, bo lekarz może coś uszkodzić, mogą zrobić się zrosty, które utrudniają zajście w ciążę i to jest zbyt inwazyjne
Wreszcie czuje, że ktoś się mną zajął 🙄

Ze wszystkim się zgadzam poza bzdurą o histeroskopii. Jak sól fizjologiczna w macicy ma coś uszkodzić [emoji23]
Hej, ja właśnie wróciłam od nowego gina i jestem w szoku. Może komuś ta wiedza pomoze.
1. Popukał się w głowę na wiadomość, że biorę dupka. Stwierdził, że jak można przepisać duphaston nie robiąc kompletnego monitoringu owulacji, bo przecież ja owulke mogę mieć w 20 dniu cyklu, a ktoś bez takiej wiedzy każe mi brać od 15 dnia cyklu. Podobno skutecznie zablokował mi owulację, to jak jakbym brała tabletki antykoncepcyjne.
2. Za 5 dni mam się znowu zgłosić, żeby zobaczyć jak tam owulka, bo w przeciągu 5 dni nie zapowiada się na owulację (jestem w 9 dniu cyklu, 5 dni po okresie)
4. Pochwalił za inofem, dalej mam brać 2 razy po jednej saszetce dziennie i do tego witaminę D3
5. Mam lekko podwyższona prolaktyne, przepisał Bromocorn, po pół tabletki przed snem.
7. Powiedział, że nie jest za takimi zabiegami jak hosteroskopia, bo lekarz może coś uszkodzić, mogą zrobić się zrosty, które utrudniają zajście w ciążę i to jest zbyt inwazyjne
Wreszcie czuje, że ktoś się mną zajął [emoji849]

Wreszcie czuje, że ktoś się mną zajął 🙄

Odnośnie punktu 1, mój nowy ginekolog też wyśmiał trochę to że kazano mi brać tak o duphaston i kazał odstawić.

I punkt 4. Też pochwalił i zalecił dalsze branie.

Nie sądzę. Owszem zdarzają się sytuację, że coś się uszkodzi, ale po pierwsze to rzadkość po drugie częściej przy laparoskopii zabiegowej no i żeby był zrost po histero to chyba trzeba by było coś najpierw usunąć, przegrodę czy cokolwiek
Miałam
Mialam lyzeczkowana szyjkę, pobierane wycinki i resekowane ednometrium. Myślisz, że mogło się coś uszkodzić?

reklama
Nie sądzę. Owszem zdarzają się sytuację, że coś się uszkodzi, ale po pierwsze to rzadkość po drugie częściej przy laparoskopii zabiegowej no i żeby był zrost po histero to chyba trzeba by było coś najpierw usunąć, przegrodę czy cokolwiek
Uff, to trochę mnie uspokoiłaś, bo zmartwiłam się tym, że może pogorszyłam sytuację

Do góry