reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Strasznie mi przykro[emoji24]
Jak się czujesz?
Dowiedziałam się w środę, więc już się oswoiłam z sytuacją, a podchodzę zupełnie inaczej niż rok temu, wtedy totalnie się załamałam, nie umiałam zapanować nad smutkiem i żalem. Teraz podeszłam bardzo ostrożnie z dużym strachem i małą radością, więc tąpnięcie było mniejsze. Zresztą po drugiej wizycie jak powiedział że ciąża młodsza, a miałam monitoring to wiedziałam że znów może być źle... Jestem osobą która uparcie dąży do celu póki go nie osiągnie, więc się otrzepuję i idę na przód, nie mam wyjścia :) Teraz tylko czeka mnie to co rok temu było dla mnie najgorsze, czyli tabletki na wywoływanie, dla mnie to był dramat :( Dlatego czekam z wielką nadzieją na samoistnie... Ale ciągle wam kibicowałam i kibicuję dalej, jestem na bieżąco :)
A apropo prolaktyny to ja też minimalnie ponad normę miałam, za to za każdym razem duży wzrost po obciążeniu, nie wiem na jaki poziom spadła, ale w innych jednostkach.

Dowiedziałam się w środę, więc już się oswoiłam z sytuacją, a podchodzę zupełnie inaczej niż rok temu, wtedy totalnie się załamałam, nie umiałam zapanować nad smutkiem i żalem. Teraz podeszłam bardzo ostrożnie z dużym strachem i małą radością, więc tąpnięcie było mniejsze. Zresztą po drugiej wizycie jak powiedział że ciąża młodsza, a miałam monitoring to wiedziałam że znów może być źle... Jestem osobą która uparcie dąży do celu póki go nie osiągnie, więc się otrzepuję i idę na przód, nie mam wyjścia :) Teraz tylko czeka mnie to co rok temu było dla mnie najgorsze, czyli tabletki na wywoływanie, dla mnie to był dramat :( Dlatego czekam z wielką nadzieją na samoistnie... Ale ciągle wam kibicowałam i kibicuję dalej, jestem na bieżąco :)
Przykro mi, że musisz przez to znów przechodzić. Tulę Cię wrtualnie <3

Ale masz prawo do trzech transferów czy do trzech cykli in vitro?

W Polsce jest tak, że w normalnym przypadku można zapłodnić tylko 6 komórek więc powstanie góra 6 zarodków. Wyjątkiem są sytuacje skrajne - jakieś bardziej skomplikowane choroby, poprzednie nieudane in vitro. Ale standardowo można zapłodnić 6 i ani jednego więcej.
Rozumiem! I gdzieś ostatnio czytałam, że ponoć wg nowych statystyk właśnie za szóstym razem najczęściej się udaje... :baffled:
Chodzi o 3 transfery - znajomym jeden nieudany cykl nie został "zaliczony" i w rezultacie podeszli do 4.

Dziewczyny test z Rossmana nie oszukał chyba się udało .... Dzisiaj 25 DC, 10 dpo

Załączniki

• Screenshot_2022-02-21-16-23-59-56_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-02-21-16-23-59-56_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    51,7 KB · Wyświetleń: 163
reklama
Do góry