reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Skok temperatury nie będzie pokrywał się ze skokiem LH (choć czasem może). Zazwyczaj dzień po peaku LH będzie owulacja a dzień po owu skok temperatury. Żeby mówić o skoku, 3 temperatury z rzędu musza być wyższe o ok 0,2st od sześciu je poprzedzających. Akurat po tych trzech zaczynasz brać proga. Myślę, że tego nie przegapisz ;)

reklama
Pytanie do dziewczyn które biorą glucophage, bierzecie na noc czy rano? Lekarka zaleciła mi na noc, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie bo wolałabym rano.

Skok temperatury nie będzie pokrywał się ze skokiem LH (choć czasem może). Zazwyczaj dzień po peaku LH będzie owulacja a dzień po owu skok temperatury. Żeby mówić o skoku, 3 temperatury z rzędu musza być wyższe o ok 0,2st od sześciu je poprzedzających. Akurat po tych trzech zaczynasz brać proga. Myślę, że tego nie przegapisz ;)
Dziękuję za ludzkie wytłumaczenie, w końcu rozumiem 😁😘

ja już też tak naprawdę czekam na @... Dziś 17 dzień licząc od krwawienia po biochemie i owulacji raczej nie będzie... 12 dc test owulacyjny pozytywny, ale temperatury zaczęły spadać i słabo to wygląda, więc ten cykl uważam za bezowulacyjny. Ale za to sex to Nasza nowa dyscyplina sportowa 🤣 Czyli rok kończymy na luziczku 😁
U nas też sex to obowiązkowa cześć wieczoru 😏
A tak na serio to ten cykl miałam jakiś taki dziwny, pewnie covid maczał w tym palce, poza tym mega stres w pracy więc od początku czułam że nic się nie uda. Ale wiadomo nadzieja jest do samego końca, że może jednak się udało.

Rano mówię do męża że nie zaliczyliśmy testu i że w styczniu mamy poprawkę 😂

To któraś z nas jeszcze będzie w grudniu testować ??ja czekam jutro na @. Testować już nie będę bo nie ma sensu jak wczoraj była biel to i będzie biel jutro.

Przy moich wcześniejszych cyklach( trwających nawet 40 dni) moje endo było cienkie. Teraz to w ogóle pewnie porażka.

Na przyrost endo działa witamina E, a jej dużo mają migdały, więc wcinaj garstkę dziennie. Z innego forum w dziale zielarstwa też dziewczyny polecały picie nagietka w tej pierwszej fazie.

reklama
Do góry