reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja też mam IO i z wagi 96 kg w 8 miesięcy spadłam do 70. Ogólnej przy IO powinnaś przejść na dietę cukrzycową,
jak piszą dziewczyny ogranicz cukier, regularność posiłków też jest ważna.

Ja mam też problemu ze stawami, jedno kolano po 4 operacjach, za nastolatki problemy z biodrami, te 26 kg na minusie podziałało jak lek na moje stawy, już tak nie bolą.
Co masz na myśli regularność? Chodzi o ilość posilkow? Te same godziny? Jest jakaś zasada ile po przebudzeniu należy zjeść pierwszy posiłek? Ja mam duży problem ze śniadaniami... do godziny 11.30-12.30 mogę nic nie jesc i myślę że to może być problem przy IO, nie?

Ps. Nie mam IO ale mam stan przed IO wiec wole zapobiegać jeśli mogę

reklama
Ja też mam IO i z wagi 96 kg w 8 miesięcy spadłam do 70. Ogólnej przy IO powinnaś przejść na dietę cukrzycową,
jak piszą dziewczyny ogranicz cukier, regularność posiłków też jest ważna.

Ja mam też problemu ze stawami, jedno kolano po 4 operacjach, za nastolatki problemy z biodrami, te 26 kg na minusie podziałało jak lek na moje stawy, już tak nie bolą.
Piękny wynik! To efekt tylko diety czy też ćwiczyłaś przy tym?

Najlepiej jakbyś potwierdziła kiedy masz owulację. Najważniejsza jest faza lutealna czyli ta po owulacji (powinna wynosić 10-16dni) i ona powinna być stała. A sama owulacja zawsze może się przesunąć, bardzo możliwe, że masz bardzo wczesną owu. Tak krótkie cykle nie muszą być złe, ale warto właśnie potwierdzić czy ta owulacja występuje i jak przyrasta endometrium - no bo wiadomo ma mało czasu.

Najlepiej jakbyś potwierdziła kiedy masz owulację. Najważniejsza jest faza lutealna czyli ta po owulacji (powinna wynosić 10-16dni) i ona powinna być stała. A sama owulacja zawsze może się przesunąć, bardzo możliwe, że masz bardzo wczesną owu. Tak krótkie cykle nie muszą być złe, ale warto właśnie potwierdzić czy ta owulacja występuje i jak przyrasta endometrium - no bo wiadomo ma mało czasu.
Przy moich wcześniejszych cyklach( trwających nawet 40 dni) moje endo było cienkie. Teraz to w ogóle pewnie porażka.

Co masz na myśli regularność? Chodzi o ilość posilkow? Te same godziny? Jest jakaś zasada ile po przebudzeniu należy zjeść pierwszy posiłek? Ja mam duży problem ze śniadaniami... do godziny 11.30-12.30 mogę nic nie jesc i myślę że to może być problem przy IO, nie?

Ps. Nie mam IO ale mam stan przed IO wiec wole zapobiegać jeśli mogę
Chodziło mi o to żeby jeśli mniejsze porcje a częściej, np. co trzy godziny.
Co do śniadania to powinno się je zjeść do około godziny po przebudzeniu, mi to też nie wychodziło, ale nauczyłam się i może nie jest to godzina ale mieszczę się w dwóch godzinach po przebudzeniu.

Ja też kiedyś jadłam pierwszy posiłek około południa, na prawdę musiałam się nauczyć jeść od nowa.

reklama
Już po testowaniu, tak jak czułam biel vizira, więc czekam na @ ☹️
ja już też tak naprawdę czekam na @... Dziś 17 dzień licząc od krwawienia po biochemie i owulacji raczej nie będzie... 12 dc test owulacyjny pozytywny, ale temperatury zaczęły spadać i słabo to wygląda, więc ten cykl uważam za bezowulacyjny. Ale za to sex to Nasza nowa dyscyplina sportowa 🤣 Czyli rok kończymy na luziczku 😁

Załączniki

• 4ec1d771-c644-4c95-9012-78fb58d2ea93.jpg
    4ec1d771-c644-4c95-9012-78fb58d2ea93.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 44
Do góry