reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Jak miałam 16 lat to spotykałam się z typem co miał 29 lat i wydawał mi się taki stary xD
Ostatnio rozmawiałam z znajomą znajomej, która ma 16 lat. Zwracała się do mnie od początku przez "pani" mimo próśb i gróźb. Jakoś bym to zniosła gdyby nie to, że w pewnym momencie wyjechała "bo jest taka aplikacja na telefon, nazywa się tiktok, ludzie w pani wieku jej nie znają". Wtedy poczułam jak szybko i niepostrzeżenie upływa czas xD

Ja tez mialam platoniczną miłości! Nick Carter i jego młodszy brat Aaron Carter 🥰🥰 wyobrażałam sobie ze mieszkam z nimi na Florydzie 🥰🥰 wtedy obaj mieli fryzurę na grzybka 🥰🥰
Screenshot_20220214-214904_Google.jpg

Pomyslecie sobie, że teraz dla tych 18 latkow jesteście ustatkowanymi Paniami kolo 30. Dojrzalymi i poważnymi. Wtf xD
Te przekonania są często podtrzymywane przez kolejne pokolenia i trudno się ich wyzbyć. Dopiero jak moi znajomi (ok. 25 lat) spotykają się na domówkach ze znajomymi mojego męża (ok. 40 lat) to widać jak bardzo jesteśmy uwikłani w różne dziwne stereotypy dotyczące wieku. Często wtedy lecą teksty w stylu "no bo ludzie po 40 to są już za starzy na to czy tamto" albo z drugiej strony "bo po 20 to się ma jeszcze siano w głowie". A potem szybko przepraszanie jak się człowiek zorientuje ile ma lat jego rozmówca xD

Ostatnio rozmawiałam z znajomą znajomej, która ma 16 lat. Zwracała się do mnie od początku przez "pani" mimo próśb i gróźb. Jakoś bym to zniosła gdyby nie to, że w pewnym momencie wyjechała "bo jest taka aplikacja na telefon, nazywa się tiktok, ludzie w pani wieku jej nie znają". Wtedy poczułam jak szybko i niepostrzeżenie upływa czas xD
Moja młodsza siostra kiedyś przyszla do domu po basenie na którym była z ciocia i mówi do mamy: mamo wiesz co ja widziałam na basenie!!! Stara baba całowała z mężczyzną Fuuuj taka stara, a się całowali i to przy wszystkich. Moja mama mówi to ile miała lat ta Pani, a moja siostra no mówię ci że stara baba po 40 stce 🤣🤣🤣🤣
Młodszym dzieciom chyba jest trudno rozróżnić kto ile ma lat dorosły dla nich to dorosły. Moi rodzice np co róż to nowe rozrywki spotkania ze znajomymi cieszą się druga młodością i nie powiedziałabym że są "starzy" Ma się tyle lat na ile się czuję.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja miałam conajmniej 2 razy taka sytuacje (w tym właśnie w obecnym cyklu), ze pęcherzyk dominujący zniknął, natomiast inny go dogonił i peknal w innym terminie. Wiec jest taka możliwość [emoji6]
Ja tez tak miałam! Jeden zaczął rosnąć bardzo wcześnie i się zatrzymał na 12-13mm, a drugi go przegonił i dał radę.

Do góry