reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Skoro robiłaś to wiesz czy wpadliście, a o to pytałaś [emoji2272]
Dzięki za odpowiedzi [emoji6] nie potrzebowałam odpowiedzi czy jestem w ciąży czy nie, bardziej interesuje mnie czy któraś z Was miała taki sluz przed miesiączka, ewentualnie z czym to się wiązało [emoji6] a cyniczne odpowiedzi w stylu, zebym zrobiła test, naprawdę nic nie powiem, czy ja gdzieś napisałam że go nie zrobiłam? Xd [emoji2957]

reklama
No przede wszystkim jest w jajnikach więc jak nie ma całkowitej pewności, że je zlokalizowała to wiesz ;D...
No niby pęcherzyk mały znalazła ale on ostatnio znajdował się "z drugiej strony jajnika" (moja gin długo go szukała na usg zanim znalazła bo zawsze na pierwszym usg szuka mi wszystkie widoczne pęcherzyki, nie tylko dominujący) więc pewnie tej strony ta gin nie obejrzała gdzie był dominujący pęcherzyk tylko skupiła się na tym co znalazła jako pierwsze. 😅

No niby pęcherzyk mały znalazła ale on ostatnio znajdował się "z drugiej strony jajnika" (moja gin długo go szukała na usg zanim znalazła bo zawsze na pierwszym usg szuka mi wszystkie widoczne pęcherzyki, nie tylko dominujący) więc pewnie tej strony ta gin nie obejrzała gdzie był dominujący pęcherzyk tylko skupiła się na tym co znalazła jako pierwsze. 😅
Zrób ten progesteron jak planowałaś I może to rozwieje wątpliwości?

Dziewczyny, takie głupie pytanie... czy skoro średnio ogarnięta pani ginekolog stwierdziła, że jestem PRZED owulacją a nie po jak by wynikało z monitoringu ( 9.02. pęcherzyk 25mm, endometrium jak na owu, dzień później test owu pozytywny) to jest sens robić progesteron ok 7dpo wg wyliczeń z poprzedniego monitoringu? Byłam dziś u nowej ginekolog ale na NFZ, była na zastępstwo mojej gin i miała gdzieś co jej mówiłam o pęcherzyku i monitoringu. Stwierdziła, że widzi pęcherzyk 1cm i na dniach powinna być owulacja (podobny pęcherzyk był podczas monitoringu - ten 25mm i ok 10mm drugi, po tym 25mm nie ma śladu wg niej. Nie dała mi zdj usg. Czy mogła ona nie zauważyć ciałka żółtego czy poprostu ten pęcherzyk się wchłonął w ciągu 5 dni i cykl stracony?

Ja miałam conajmniej 2 razy taka sytuacje (w tym właśnie w obecnym cyklu), ze pęcherzyk dominujący zniknął, natomiast inny go dogonił i peknal w innym terminie. Wiec jest taka możliwość [emoji6]

Dzięki za odpowiedzi 😉 nie potrzebowałam odpowiedzi czy jestem w ciąży czy nie, bardziej interesuje mnie czy któraś z Was miała taki sluz przed miesiączka, ewentualnie z czym to się wiązało 😉 a cyniczne odpowiedzi w stylu, zebym zrobiła test, naprawdę nic nie powiem, czy ja gdzieś napisałam że go nie zrobiłam? Xd 🤪
No i co wyszło?

Dzięki za odpowiedzi [emoji6] nie potrzebowałam odpowiedzi czy jestem w ciąży czy nie, bardziej interesuje mnie czy któraś z Was miała taki sluz przed miesiączka, ewentualnie z czym to się wiązało [emoji6] a cyniczne odpowiedzi w stylu, zebym zrobiła test, naprawdę nic nie powiem, czy ja gdzieś napisałam że go nie zrobiłam? Xd [emoji2957]

Tak ja miałam

Zrób ten progesteron jak planowałaś I może to rozwieje wątpliwości?
No nie mam chyba innego wyjścia. 😅 na przyszłość muszę robić usg tylko prywatnie bo na nfz zawsze mi się coś nie zgadza z tym co na innych usg w cyklu. Po pierwsze gorszy sprzęt a po drugie lekarz robi badanie na czas byleby szybciej bo kolejne pacjentki czekają. Ani zdjęcia ani opisu nie dostaję na NFZ, nic.

Dzięki za odpowiedzi 😉 nie potrzebowałam odpowiedzi czy jestem w ciąży czy nie, bardziej interesuje mnie czy któraś z Was miała taki sluz przed miesiączka, ewentualnie z czym to się wiązało 😉 a cyniczne odpowiedzi w stylu, zebym zrobiła test, naprawdę nic nie powiem, czy ja gdzieś napisałam że go nie zrobiłam? Xd 🤪
Napisałaś w ostatnim zdaniu, że cykasz się czy zaliczyłaś wpadkę, wiec każda Ci napisała - sprawdź - zrób betę/test/idź do doktora. Ten śluz może znaczyć wszystko… Jesteś na kwarantannie to zamów sobie test z Allegro przyjdzie za dzień czy dwa.
No nie mam chyba innego wyjścia. 😅 na przyszłość muszę robić usg tylko prywatnie bo na nfz zawsze mi się coś nie zgadza z tym co na innych usg w cyklu. Po pierwsze gorszy sprzęt a po drugie lekarz robi badanie na czas byleby szybciej bo kolejne pacjentki czekają. Ani zdjęcia ani opisu nie dostaję na NFZ, nic.
Ej z tym że prywatnie to lepiej to ja nie wiem… w grudniu mam rozpoznanie tylozgiecia macicy dzisiaj mi pani doktor zdignozowała przodozgiecie. Moja macica lata raz do przodu raz do tylu? :D

reklama
Do góry