reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja mam ja wybrana bluzę, to będzie pierwszy ciuch ciążowy który kupię jak uda mi się zajść :D
EDIT: nie mówiąc już o tym, ze mam wybrany wózek i polowe wyprawki 🙈 ale ja ciąże planuję od 18 rż a mam 32, także ekhm… ;)
Ja szaleję za tymi bluzami i kurtkami dla mamy z dzieckiem, takie co jest miejsce na noszenie malucha pod spodem. Jestem zakochana w tej: Link do: Kurtka do noszenia dzieci GREYSE | Kurtka ciążowa softshell

Szczerze mówiąc, to czytając wasze komentarze poczułam delikatne przyzwolenie, żeby już coś kupić dla maleństwa, dla samej przyjemności. Wiele razy w sklepach zachwycałam się np właśnie tymi bodziakami z motywem z harrego pottera, albo takie misiowe kombinezoniki. Widziałam nawet malusieńkie śpioszki z ulubioną drużyną piłkarską męża- byłyby idealne na powiadomienie o ciąży, chociaż mój się bardzo interesuje, więc pewnie zamiast się upewnić co do ciąży i dopiero mu powiedzieć, przeżywalibyśmy razem poszczególne etapy: sikania na testy, sprawdzania bety i w końcu potwierdzenia u ginekologa.

reklama
Cześć kochane! Postanowiłam dołączyć bo również z partnerem staramy się o dzidziusia. Nasze starania rozpoczęły się w listopadzie 2021 lecz jak na razie bezowocne :( Obecnie rozpoczełam branie Castagnus oraz olej z wiesiołka. Od kąd zaczeliśmy starania zaczełam mieć objawy PMS tak mi sie wydaje bo nigdy do tej pory nie miałam bolesności i ckliwości piersi czy któraś z Was również tak miała? Zaczełam się trochę martwić czy to normalne...

Hej!
Myślę, ze bardziej prawdopodobne, że wcześniej nie zwracałaś na to uwagi, a teraz wnikliwie obserwujesz swoje ciało.
Ja już miałam wszystkie objawy ciąży, a w ciąży nigdy nie byłam xD
Staracie się króciutko, więc mam nadzieję, że zraz zajdziesz i nie będziesz musiałą tu długo być :D
Cześć kochane! Postanowiłam dołączyć bo również z partnerem staramy się o dzidziusia. Nasze starania rozpoczęły się w listopadzie 2021 lecz jak na razie bezowocne :( Obecnie rozpoczełam branie Castagnus oraz olej z wiesiołka. Od kąd zaczeliśmy starania zaczełam mieć objawy PMS tak mi sie wydaje bo nigdy do tej pory nie miałam bolesności i ckliwości piersi czy któraś z Was również tak miała? Zaczełam się trochę martwić czy to normalne...

Ja szaleję za tymi bluzami i kurtkami dla mamy z dzieckiem, takie co jest miejsce na noszenie malucha pod spodem. Jestem zakochana w tej: Link do: Kurtka do noszenia dzieci GREYSE | Kurtka ciążowa softshell

Szczerze mówiąc, to czytając wasze komentarze poczułam delikatne przyzwolenie, żeby już coś kupić dla maleństwa, dla samej przyjemności. Wiele razy w sklepach zachwycałam się np właśnie tymi bodziakami z motywem z harrego pottera, albo takie misiowe kombinezoniki. Widziałam nawet malusieńkie śpioszki z ulubioną drużyną piłkarską męża- byłyby idealne na powiadomienie o ciąży, chociaż mój się bardzo interesuje, więc pewnie zamiast się upewnić co do ciąży i dopiero mu powiedzieć, przeżywalibyśmy razem poszczególne etapy: sikania na testy, sprawdzania bety i w końcu potwierdzenia u ginekologa.
Bardzo fajna 🤩, ja upatrzyłam sobie tę, jako wisienkę na torcie:
47683FFF-3BD2-4DF4-8C78-B9D3F083B80E.jpeg

ma napisane „worth the wait”, czyli „wart czekania” :) mimo ze nie jest piękna, to jak ja zobaczyłam od razu poczułam, ze musze ją mieć 😀

Tkliwosc piersi w drugiej fazie cyklu jest bardzo często spotykana i zwykle związana jest z wyższym poziomem proga [emoji6] a wiec normalne

Cześć Kochane Duszyczki :)
Również jestem tu nowa i staram się o dziecko od końcówki grudnia 2021 czyli można powiedzieć, że od stycznia tego roku ;) Ostatnie cykle mam raczej długie 35-38 dni. Ze zdrowiem niby wszystko w porządku. Używam aplikacje ovu i ovufriend do śledzenia owulacji. Zaczęłam robić testy owulacyjne ( kupuje w aptece) od 28 grudnia - tak aplikacje wskazywały mi możliwą owulację. Robiłam je co 2 dni tak żeby sprawdzić nie wiedziałam jeszcze wtedy, ze najlepiej robić je codziennie, by faktycznie poznać swoje ciało :) Na przełomie stycznia-lutego postanowiłam robić je codziennie od 12dc. ( 30 styczeń) robię je do tej pory każdego dnia o tej samej porze i unikam wody na 2h przed natomiast do tej pory wszystkie testy były negatywne...6 lutego miałam mieć wg aplikacji owulacje, ale test tego nie wykazał. Narazie będę robić testy do końca cyklu żeby sprawdzić czy owulacja w ogóle się pojawi i ew w jakim terminie:) czy są tu dziewczyny , które tez maja pozna owulacje? ;)
Ja już sama nie wiem kiedy mam owulację i czy wgl mam🙈 testów nigdy nie uzywalam, ale mój ostatni cykl miał 42 dni więc albo wgl nie miałam a jak miałam to późno.

Ponowilam wynik bety. W poniedziałek 9, w środę tylko 12... Progesteron w poniedziałek 8, w środę tylko 1.8... Lekarz kazal czekać, a ja wiem, że już czekam na okres 😓 mam w domu duphaston, ale boję się go sama brać...
Przy takim wzroście bety to niestety nawet dupek nie pomoże :(

Cześć! Też dołączyłam niedawno ;-) Ale starania od listopada 2021.. to jakby od wczoraj :-D Ale trzymamy kciuki!
Co do objawów - może teraz wnikliwiej obserwujesz swoje ciało po prostu? Ja miewam PMS, ale nie w każdym miesiącu. I nawet leki, które brałam na stymulację niewiele wpłynęły na mój ogólny stan tydzień przed @... W każdym razie myślę, że to co opisujesz jest jak najbardziej normalne!

reklama
Strasznie mi przykro, ale na pewno nie powinnaś brać dupka.
Wylapałas ciążę biochemiczną i dla Ciebie będzie lepiej nie przeciągać jej niepotrzebnie
Ponowilam wynik bety. W poniedziałek 9, w środę tylko 12... Progesteron w poniedziałek 8, w środę tylko 1.8... Lekarz kazal czekać, a ja wiem, że już czekam na okres [emoji29] mam w domu duphaston, ale boję się go sama brać...

Do góry