reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

A ja się właśnie załamałam 😭 już nawet nie zasnę... Owu miała być w pon i w weekend miały być seksy, a tu dzisiaj taki skok temperatury 😭 nigdy jeszcze nie miałam tak szybko owu, wychodzi na to że ten cykl będzie miał tylko 25 dni.... Kolejny cykl w dupę i to na własne życzenie 😭😭😭
IMG_20220205_063203.jpg

reklama
A ja się właśnie załamałam 😭 już nawet nie zasnę... Owu miała być w pon i w weekend miały być seksy, a tu dzisiaj taki skok temperatury 😭 nigdy jeszcze nie miałam tak szybko owu, wychodzi na to że ten cykl będzie miał tylko 25 dni.... Kolejny cykl w dupę i to na własne życzenie 😭😭😭Zobacz załącznik 1365902
spokojnie! Może to tylko jednorazowy skok? Bzykajcie się normalnie. Jeden pomiar nie koniecznie potwierdza, że ta owu już była

Ale wiecie co jest najśmieszniejsze? Że mam prawie o drugie tyle wyższy prog niż w zeszłym cyklu 🤣 W tamtym miałam 7dpo równy dziesięć, a teraz 7dpo 19,90 - no myślałam, że z krzesła spadnę

Nooo próg wygląda obiecujaco😁 Ci lekarze to tak widzą na tych monitorach... kiedyś w 12dc byłam gin mowi ze cykl bezowulacyjny pęcherzyk mały itp poszlam do innego ale w 15dc a tam płyń w zatoce widoczny i oo😁🤣

Wiem, że muszą być 3 wyższe temp, ale wiem też że nie mam takich jednorazowych skoków, także od rana sobie beczę 😭
ja w zeszłym cyklu też miałam taki skok, na drugi dzień temperatura na podobnym poziomie, a potem spadek - owulacja była później. A też mam piękne wykresiki. Organizm to nie maszyna, różne rzeczy potrafią na niego wpłynąć

A mnie 9dpo biel, temperatura trochę rypła w dół, ale dalej powyżej 37
Mogę spokojnie świętować urodziny teścia 😎

Załączniki

• 400e98f6-aa50-47b8-a499-00ddc974d595.jpg
    400e98f6-aa50-47b8-a499-00ddc974d595.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 50
Hej dziewczyny pisze do was bo tez byłam w takiej sytuacji jak wy . Staraliśmy się z mężem kolo 2-3 lat na początku żadnej presji ale z czasem już zastanawiałam się czy coś sie nie tak ze mną, ale badania wszystko okej jedynie to ta tarczyca hashimoto ale badałam się leki brałam okej czas mijał a na testach dalej 1 kreska .
Ale po paru latach udało się były to święta wielkanocne i zrobilam test bo skapnelam się ze @ mi się spóźnia i faktycznie 2 kreski radość była cudowna ale porwała tylko 8 tyg po poroniłam pojechałam na IP żeby mnie zbadali okropnie się bałam i trafiłam jeszcze na niemiłego lekarza który chciał już mi dawać tabletki żeby szybciej postępowalo poronienie ale nie pojechałam na następny dzień do mojej lekarki tez byłam zła bo oczywiście 200 zł musiałam zapłacić i niestety potwierdziła ale powiedziała żebym poroniła w naturalny sposób w domu wtedy będzie szybsza możliwość w staraniu się i tak zrobiłam i było bez komplikacji po jakimś czasie kiedy krwawienie ustało poszłam na kontrol czy wszystko okej miałam zielone światło i okazało się że zbliża się owulacja . No niestety ale nici z tego i tak to trwało następny rok . Ale czytajcie dalej kupiliśmy mieszkanie w szeregówce i zajęłam się remontem z mężem więc wykuzowalam psychicznie z tą taką mozna powiedzieć chorobliwa chęcią bycia mamą i tutaj przyznam wam rację że jest coś takiego jak blokada . Poszłam na kontrol do innego lekarza faceta i powiedziałam mu o swojej historii a był naprawdę przemiły żartobliwy z czego są dzieci z sexu nie ma co 2 dni jak wiesz ze zaczynają ci się dni płodne to z mężem czadu no słucham go okej , cykle mam 30-35 dniowe wiec zaliczają się do reguralnych i owulacje miałam miedzy 14-20 dniem plus minus 2 dni wzięłam jeszcze lek bo miałam problemy z infekcjami nawracającymi ale po tym leku szybko mi przeszło . Zbliżały się dni płodne no to dajemy czadu z mężem dzień w dzień i jeszcze ważne lekarz mówi że wiele kobiet robi blad bo od razu wstaje i idą pod prysznic a tak to minimum z 1h powinno się leżeć w łóżku można nogi oprzeć o ścianę jak na świece żeby sperma dotarła gdzie ma dotrzeć i tak nie myślałam mocno o tym bo tutaj dalej remont jakie meble zajęłam głowę czymś innym i tak chodziłam do pracy i jakoś tak mi bardzo było gorąco ale ze aż za męczyłam się i kawę piłam i tak inaczej mi posmakowala i weszłam na kalendarzyk a tam ze @ mi się spóźnia nawet o tym zapomniałam no to ja po test nie mogłam się powstrzymać ale dotrwalam rano wstałam o 5 bo na 6 do pracy a tam 2 kreski jejku ale się cieszyłam . Wiec z mojego doświadczenia powiem wam troszkę wyluzować, mi te testy owulacyjne temperatury nic nie dały tylko jeszcze bardziej stresowały. Wszystko jest w naszych głowach . A teraz mija mi 38 tc wiec końcówka ❤ życzę wam z całego serca żeby wam się udało tylko najważniejsze żeby sex był przyjemnością a nie chodz kochanie idziemy robić dziecko oddajcie się fantazji i przyjemność a zobaczycie różnice 🥰 pozdrawiamy z Kają🤰

reklama
Aha[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ide luzować może mi się wsiąknie druga macica [emoji3590]
Hej dziewczyny pisze do was bo tez byłam w takiej sytuacji jak wy . Staraliśmy się z mężem kolo 2-3 lat na początku żadnej presji ale z czasem już zastanawiałam się czy coś sie nie tak ze mną, ale badania wszystko okej jedynie to ta tarczyca hashimoto ale badałam się leki brałam okej czas mijał a na testach dalej 1 kreska .
Ale po paru latach udało się były to święta wielkanocne i zrobilam test bo skapnelam się ze @ mi się spóźnia i faktycznie 2 kreski radość była cudowna ale porwała tylko 8 tyg po poroniłam pojechałam na IP żeby mnie zbadali okropnie się bałam i trafiłam jeszcze na niemiłego lekarza który chciał już mi dawać tabletki żeby szybciej postępowalo poronienie ale nie pojechałam na następny dzień do mojej lekarki tez byłam zła bo oczywiście 200 zł musiałam zapłacić i niestety potwierdziła ale powiedziała żebym poroniła w naturalny sposób w domu wtedy będzie szybsza możliwość w staraniu się i tak zrobiłam i było bez komplikacji po jakimś czasie kiedy krwawienie ustało poszłam na kontrol czy wszystko okej miałam zielone światło i okazało się że zbliża się owulacja . No niestety ale nici z tego i tak to trwało następny rok . Ale czytajcie dalej kupiliśmy mieszkanie w szeregówce i zajęłam się remontem z mężem więc wykuzowalam psychicznie z tą taką mozna powiedzieć chorobliwa chęcią bycia mamą i tutaj przyznam wam rację że jest coś takiego jak blokada . Poszłam na kontrol do innego lekarza faceta i powiedziałam mu o swojej historii a był naprawdę przemiły żartobliwy z czego są dzieci z sexu nie ma co 2 dni jak wiesz ze zaczynają ci się dni płodne to z mężem czadu no słucham go okej , cykle mam 30-35 dniowe wiec zaliczają się do reguralnych i owulacje miałam miedzy 14-20 dniem plus minus 2 dni wzięłam jeszcze lek bo miałam problemy z infekcjami nawracającymi ale po tym leku szybko mi przeszło . Zbliżały się dni płodne no to dajemy czadu z mężem dzień w dzień i jeszcze ważne lekarz mówi że wiele kobiet robi blad bo od razu wstaje i idą pod prysznic a tak to minimum z 1h powinno się leżeć w łóżku można nogi oprzeć o ścianę jak na świece żeby sperma dotarła gdzie ma dotrzeć i tak nie myślałam mocno o tym bo tutaj dalej remont jakie meble zajęłam głowę czymś innym i tak chodziłam do pracy i jakoś tak mi bardzo było gorąco ale ze aż za męczyłam się i kawę piłam i tak inaczej mi posmakowala i weszłam na kalendarzyk a tam ze @ mi się spóźnia nawet o tym zapomniałam no to ja po test nie mogłam się powstrzymać ale dotrwalam rano wstałam o 5 bo na 6 do pracy a tam 2 kreski jejku ale się cieszyłam . Wiec z mojego doświadczenia powiem wam troszkę wyluzować, mi te testy owulacyjne temperatury nic nie dały tylko jeszcze bardziej stresowały. Wszystko jest w naszych głowach . A teraz mija mi 38 tc wiec końcówka [emoji173] życzę wam z całego serca żeby wam się udało tylko najważniejsze żeby sex był przyjemnością a nie chodz kochanie idziemy robić dziecko oddajcie się fantazji i przyjemność a zobaczycie różnice [emoji3059] pozdrawiamy z Kają[emoji1768]

Do góry