reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Bardzo mi przykro :( u mnie najgorsze są pytania rodziny i znajomych "a Wy kiedy dziecko?". Ale ja już przestałam być miła dla takich osób i mówię wprost, że ja im się nie wpied**** w ich sprawy więc proszę, żeby w moje też się nie wpierd****.
Jakbym tak powiedziała to chyba by mnie wyrzucili :D chociaż może to i lepiej :) pytania "kiedy dziecko" się zdarzają wśród dalekiej rodziny i znajomych i wtedy mówię, że lekarz powiedział, że nie możemy mieć dzieci. Chamskie i nieprawdziwe ale wtedy już nie mi jest dziwnie i głupio, tylko im

reklama
No, ja też już czasem zaczęłam mówić, ze nie możemy mieć dzieci. Najgorzej, jak wtedy Cię zaczną namawiać na adopcję xD nie kumam, jak w ogóle można se tak lekko powiedzieć "po prostu adoptuj"... pomijam fakt, ze to długa procedura, ale naprawde nie każdy jest zdolny pokochać nie swoje dziecko. Naprawdę na taki krok trzeba być gotowym.

Hej dziewczyny, powiedzcie mi wykres wskazuje ze owulacja była? Zwykle temperatura spadała do niższych wartości, tak samo jak rosła to też powyżej 37.
Screenshot_20211221-125409_Get Baby.jpg

Siemka :) czy może ktoś miał podobnie? Robiłam dzisiaj badanie hormonów tarczycy i oto co mi wyszło:
TSH 1,50 (max 4,94)
FT3 3,02 (max 3,91)
FT4 0,76 (max 1,48, ale min 0,7....)
anty-TPO 2,8 (<5,61)
anty-TG 1,7 (max 4,11)

Niby wszystkie wyniki mieszczą się w normie, ale martwi mnie to FT4, że jest tak niskie. Z drugiej strony czytałam też, że normy dla TSH są przesadzone i powinno być do około 2,0. Jak to w końcu jest? Czy takie wartości są dobre?
do starań o ciążę lekarz mi mówił wczoraj na wizycie że powinni być ok 1-1.5 max 2. Ja mam tsh 3,2 i dostałam hormony mam za trzy tyg powtórzyć badanie.

No, ja też już czasem zaczęłam mówić, ze nie możemy mieć dzieci. Najgorzej, jak wtedy Cię zaczną namawiać na adopcję xD nie kumam, jak w ogóle można se tak lekko powiedzieć "po prostu adoptuj"... pomijam fakt, ze to długa procedura, ale naprawde nie każdy jest zdolny pokochać nie swoje dziecko. Naprawdę na taki krok trzeba być gotowym.
Tego nie przewidziałam, nam jeszcze się nie zdarzyło usłyszeć takiej odpowiedzi, zawsze tylko głowa w piasek
do starań o ciążę lekarz mi mówił wczoraj na wizycie że powinni być ok 1-1.5 max 2. Ja mam tsh 3,2 i dostałam hormony mam za trzy tyg powtórzyć badanie.
A lekarz to endokrynolog czy ginekolog? Mi wszyscy ginekolodzy mówili, że jak wyniki tarczycy będą w normie to mam nawet nie zawracać żadnemu endo głowy, bo to znaczy że nie w tym problem. Chociaż nie powiem bym któremukolwiek z nich ufała na tyle, by w to uwierzyć :D

reklama
Hej dziewczyny, powiedzcie mi wykres wskazuje ze owulacja była? Zwykle temperatura spadała do niższych wartości, tak samo jak rosła to też powyżej 37.Zobacz załącznik 1349285
Nie widać wartości, ale zasada jest taka, że po sześciu niższych temperaturach 3 kolejne mają być wyższe o 0,2 st. Na podstawie wykresu powiedziałabym, że była 15.12.

Do góry