reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Nie miałam monitoringu ani nie robiłam testowy owu, mam regularne cykle 26-27 dni więc u mnie owu zazwyczaj 12-13dc.
Ale wiadomo owulacja może się przesunąć😉
ja mam cykle 30 dni kochamy się codziennie wiec nie zwracam uwagi zbytnio kiedy maja być dni płodne.. Ale ten miesiąc spisuje chyba na straty. Za bardzo chyba chce i do tego jeszcze był ten covid

Ogolnie myslalam ze pójdzie tak samo szybko jak w poprzedniej ciąży. Pierwszy cykl starań i ciąża a tu zonk jednak teraz chyba tak słodko nie będzie .

Ogolnie myslalam ze pójdzie tak samo szybko jak w poprzedniej ciąży. Pierwszy cykl starań i ciąża a tu zonk jednak teraz chyba tak słodko nie będzie .
Ja w pierwszą jak i drugą ciążę zaszłam w 1cs, po poronieniu na trzecią ciążę czekałam 8 miesięcy, teraz po kolejnym poronieniu staramy się od przełomu lipca/sierpnia i na razie nadla czekamy.

Ja w pierwszą jak i drugą ciążę zaszłam w 1cs, po poronieniu na trzecią ciążę czekałam 8 miesięcy, teraz po kolejnym poronieniu staramy się od przełomu lipca/sierpnia i na razie nadla czekamy.
ciekawe od czego to wszystko zależy … ja w poprzednia ciaze zaszłam zaraz po okresie a wiem ze to było na 100% tylko wtedy bo później się już nie było zabaw

Siemka :) czy może ktoś miał podobnie? Robiłam dzisiaj badanie hormonów tarczycy i oto co mi wyszło:
TSH 1,50 (max 4,94)
FT3 3,02 (max 3,91)
FT4 0,76 (max 1,48, ale min 0,7....)
anty-TPO 2,8 (<5,61)
anty-TG 1,7 (max 4,11)

Niby wszystkie wyniki mieszczą się w normie, ale martwi mnie to FT4, że jest tak niskie. Z drugiej strony czytałam też, że normy dla TSH są przesadzone i powinno być do około 2,0. Jak to w końcu jest? Czy takie wartości są dobre?
Jeśli chodzi o TSH to wynik jest prawidłowy. Ja mam teraz kolo 1.0 i endokrynolog mi mówiła, że jest ok. Moim zdaniem te wyniki są bardzo dobre. FT4 może faktycznie trochę niskie ale skoro TSH w normie i przeciwciała niskie to nie ma się czym martwić.

reklama
Do góry