Nie. Ale może świadczyć. Po owulacji wzrasta progesteron i to on najczęściej powoduje bóle piersi. Natomiast po samym bólu nie można stwierdzić, że owu była. Po prostu jest to prawdopodobne.to ból piersi świadczy o tym ze była owulacja ??
reklama
L
Ladycarooo
Gość
Hejo, powiedz coś o sobie ile się starasz, ile masz lat, jakieś przeciwności?Hej jestem tu nowa, trzymam kciuki za wszystkie staraczki
Tinulka
Moderator
Nie miałam monitoringu ani nie robiłam testowy owu, mam regularne cykle 26-27 dni więc u mnie owu zazwyczaj 12-13dc.to ja 29 grudnia planowa @.. Kiedy wypadała Ci owulacja ?
Ale wiadomo owulacja może się przesunąć
Karola270984
Fanka BB :)
ja mam cykle 30 dni kochamy się codziennie wiec nie zwracam uwagi zbytnio kiedy maja być dni płodne.. Ale ten miesiąc spisuje chyba na straty. Za bardzo chyba chce i do tego jeszcze był ten covidNie miałam monitoringu ani nie robiłam testowy owu, mam regularne cykle 26-27 dni więc u mnie owu zazwyczaj 12-13dc.
Ale wiadomo owulacja może się przesunąć
Karola270984
Ogolnie myslalam ze pójdzie tak samo szybko jak w poprzedniej ciąży. Pierwszy cykl starań i ciąża a tu zonk jednak teraz chyba tak słodko nie będzie .
Tinulka
Moderator
Ja w pierwszą jak i drugą ciążę zaszłam w 1cs, po poronieniu na trzecią ciążę czekałam 8 miesięcy, teraz po kolejnym poronieniu staramy się od przełomu lipca/sierpnia i na razie nadla czekamy.Ogolnie myslalam ze pójdzie tak samo szybko jak w poprzedniej ciąży. Pierwszy cykl starań i ciąża a tu zonk jednak teraz chyba tak słodko nie będzie .
Karola270984
ciekawe od czego to wszystko zależy … ja w poprzednia ciaze zaszłam zaraz po okresie a wiem ze to było na 100% tylko wtedy bo później się już nie było zabawJa w pierwszą jak i drugą ciążę zaszłam w 1cs, po poronieniu na trzecią ciążę czekałam 8 miesięcy, teraz po kolejnym poronieniu staramy się od przełomu lipca/sierpnia i na razie nadla czekamy.
Karola270984
Teraz tez myslalam ze będzie tak łatwo ale niestety mam wrażenie ze covid tez swoje namieszal
INKA1990
Jeśli chodzi o TSH to wynik jest prawidłowy. Ja mam teraz kolo 1.0 i endokrynolog mi mówiła, że jest ok. Moim zdaniem te wyniki są bardzo dobre. FT4 może faktycznie trochę niskie ale skoro TSH w normie i przeciwciała niskie to nie ma się czym martwić.Siemka czy może ktoś miał podobnie? Robiłam dzisiaj badanie hormonów tarczycy i oto co mi wyszło:
TSH 1,50 (max 4,94)
FT3 3,02 (max 3,91)
FT4 0,76 (max 1,48, ale min 0,7....)
anty-TPO 2,8 (<5,61)
anty-TG 1,7 (max 4,11)
Niby wszystkie wyniki mieszczą się w normie, ale martwi mnie to FT4, że jest tak niskie. Z drugiej strony czytałam też, że normy dla TSH są przesadzone i powinno być do około 2,0. Jak to w końcu jest? Czy takie wartości są dobre?
reklama
hachette
23 grudniaCzy któraś z dziewczyn testuje jeszcze w grudniu ??
Podziel się: