Karola270984
Fanka BB :)
to ja 29 grudnia planowa @.. Kiedy wypadała Ci owulacja ?Zamierzam testować 28 grudnia, planowo mam mieć wtedy @
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to ja 29 grudnia planowa @.. Kiedy wypadała Ci owulacja ?Zamierzam testować 28 grudnia, planowo mam mieć wtedy @
Ja w tym tyg, planowo w sobotę ale wiadomo jak to z czekaniemCzy któraś z dziewczyn testuje jeszcze w grudniu ??
ja robiłam dzisiaj test z czułością 10 ale biało niestety,wiec już raczej dwóch kresek nie zobaczę pewnieJa w tym tyg, planowo w sobotę ale wiadomo jak to z czekaniem
Skoro 29.12 masz planowo dostać okres to jakim cudem miałby dziś wyjść test pozytywny? Kiedy miałaś owulację?ja robiłam dzisiaj test z czułością 10 ale biało niestety,wiec już raczej dwóch kresek nie zobaczę pewnie
w tym miesiącu to nie wiem kiedy mogłam mieć bo akurat przechodziłam covida w poprzedniej ciąży 10 dni przed spodziewana @ wyszedł mi pozytywny testSkoro 29.12 masz planowo dostać okres to jakim cudem miałby dziś wyjść test pozytywny? Kiedy miałaś owulację?
W tamtej ciąży musiałaś mieć owulację wcześniej niż zazwyczaj, dlatego test szybko wykrył ciążę. Nie liczy się dni do spodziewanego terminu okresu tylko dni po owulacji. Ciąża pojawia się najwcześniej 6 dni po po owulacji, do tego należy dodać 1-2 dni zanim test wykryje bhcg w moczu. Z kolei prawidłowa faza lutealna trwa max 16 dni, więc jeśli miałabyś ją tej długości, to w poprzedniej ciąży test wykryłby ją w 6 dpo, a jest to niemożliwe. Jeśli spodziewasz się okresu za 9 dni, to test może ciążę wykryć najwcześniej za ok 2-3 dni a i tak nie jest powiedziane, że ją wykryje, skoro nie wiesz kiedy była owulacja.w tym miesiącu to nie wiem kiedy mogłam mieć bo akurat przechodziłam covida w poprzedniej ciąży 10 dni przed spodziewana @ wyszedł mi pozytywny test
No w tym miesiącu covid mnie poskładał ze nie wiem kiedy tak naprawdę miałam dni płodne o ile je miałam przy chorobie.. jedynie co mnie troszkę tylko cycki boląW tamtej ciąży musiałaś mieć owulację wcześniej niż zazwyczaj, dlatego test szybko wykrył ciążę. Nie liczy się dni do spodziewanego terminu okresu tylko dni po owulacji. Ciąża pojawia się najwcześniej 6 dni po po owulacji, do tego należy dodać 1-2 dni zanim test wykryje bhcg w moczu. Z kolei prawidłowa faza lutealna trwa max 16 dni, więc jeśli miałabyś ją tej długości, to w poprzedniej ciąży test wykryłby ją w 6 dpo, a jest to niemożliwe. Jeśli spodziewasz się okresu za 9 dni, to test może ciążę wykryć najwcześniej za ok 2-3 dni a i tak nie jest powiedziane, że ją wykryje, skoro nie wiesz kiedy była owulacja.