reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Siemka :) czy może ktoś miał podobnie? Robiłam dzisiaj badanie hormonów tarczycy i oto co mi wyszło:
TSH 1,50 (max 4,94)
FT3 3,02 (max 3,91)
FT4 0,76 (max 1,48, ale min 0,7....)
anty-TPO 2,8 (<5,61)
anty-TG 1,7 (max 4,11)

Niby wszystkie wyniki mieszczą się w normie, ale martwi mnie to FT4, że jest tak niskie. Z drugiej strony czytałam też, że normy dla TSH są przesadzone i powinno być do około 2,0. Jak to w końcu jest? Czy takie wartości są dobre?

w tym miesiącu to nie wiem kiedy mogłam mieć bo akurat przechodziłam covida 😔w poprzedniej ciąży 10 dni przed spodziewana @ wyszedł mi pozytywny test
W tamtej ciąży musiałaś mieć owulację wcześniej niż zazwyczaj, dlatego test szybko wykrył ciążę. Nie liczy się dni do spodziewanego terminu okresu tylko dni po owulacji. Ciąża pojawia się najwcześniej 6 dni po po owulacji, do tego należy dodać 1-2 dni zanim test wykryje bhcg w moczu. Z kolei prawidłowa faza lutealna trwa max 16 dni, więc jeśli miałabyś ją tej długości, to w poprzedniej ciąży test wykryłby ją w 6 dpo, a jest to niemożliwe. Jeśli spodziewasz się okresu za 9 dni, to test może ciążę wykryć najwcześniej za ok 2-3 dni a i tak nie jest powiedziane, że ją wykryje, skoro nie wiesz kiedy była owulacja.

W tamtej ciąży musiałaś mieć owulację wcześniej niż zazwyczaj, dlatego test szybko wykrył ciążę. Nie liczy się dni do spodziewanego terminu okresu tylko dni po owulacji. Ciąża pojawia się najwcześniej 6 dni po po owulacji, do tego należy dodać 1-2 dni zanim test wykryje bhcg w moczu. Z kolei prawidłowa faza lutealna trwa max 16 dni, więc jeśli miałabyś ją tej długości, to w poprzedniej ciąży test wykryłby ją w 6 dpo, a jest to niemożliwe. Jeśli spodziewasz się okresu za 9 dni, to test może ciążę wykryć najwcześniej za ok 2-3 dni a i tak nie jest powiedziane, że ją wykryje, skoro nie wiesz kiedy była owulacja.
No w tym miesiącu covid mnie poskładał ze nie wiem kiedy tak naprawdę miałam dni płodne o ile je miałam przy chorobie.. jedynie co mnie troszkę tylko cycki bolą

Taki miałam test 10.12

Załączniki

• IMG_2084.jpg
    IMG_2084.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 121
reklama
Do góry