reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Siemka :) czy może ktoś miał podobnie? Robiłam dzisiaj badanie hormonów tarczycy i oto co mi wyszło:
TSH 1,50 (max 4,94)
FT3 3,02 (max 3,91)
FT4 0,76 (max 1,48, ale min 0,7....)
anty-TPO 2,8 (<5,61)
anty-TG 1,7 (max 4,11)

Niby wszystkie wyniki mieszczą się w normie, ale martwi mnie to FT4, że jest tak niskie. Z drugiej strony czytałam też, że normy dla TSH są przesadzone i powinno być do około 2,0. Jak to w końcu jest? Czy takie wartości są dobre?

w tym miesiącu to nie wiem kiedy mogłam mieć bo akurat przechodziłam covida 😔w poprzedniej ciąży 10 dni przed spodziewana @ wyszedł mi pozytywny test
W tamtej ciąży musiałaś mieć owulację wcześniej niż zazwyczaj, dlatego test szybko wykrył ciążę. Nie liczy się dni do spodziewanego terminu okresu tylko dni po owulacji. Ciąża pojawia się najwcześniej 6 dni po po owulacji, do tego należy dodać 1-2 dni zanim test wykryje bhcg w moczu. Z kolei prawidłowa faza lutealna trwa max 16 dni, więc jeśli miałabyś ją tej długości, to w poprzedniej ciąży test wykryłby ją w 6 dpo, a jest to niemożliwe. Jeśli spodziewasz się okresu za 9 dni, to test może ciążę wykryć najwcześniej za ok 2-3 dni a i tak nie jest powiedziane, że ją wykryje, skoro nie wiesz kiedy była owulacja.

W tamtej ciąży musiałaś mieć owulację wcześniej niż zazwyczaj, dlatego test szybko wykrył ciążę. Nie liczy się dni do spodziewanego terminu okresu tylko dni po owulacji. Ciąża pojawia się najwcześniej 6 dni po po owulacji, do tego należy dodać 1-2 dni zanim test wykryje bhcg w moczu. Z kolei prawidłowa faza lutealna trwa max 16 dni, więc jeśli miałabyś ją tej długości, to w poprzedniej ciąży test wykryłby ją w 6 dpo, a jest to niemożliwe. Jeśli spodziewasz się okresu za 9 dni, to test może ciążę wykryć najwcześniej za ok 2-3 dni a i tak nie jest powiedziane, że ją wykryje, skoro nie wiesz kiedy była owulacja.
No w tym miesiącu covid mnie poskładał ze nie wiem kiedy tak naprawdę miałam dni płodne o ile je miałam przy chorobie.. jedynie co mnie troszkę tylko cycki bolą

Taki miałam test 10.12

Załączniki

• IMG_2084.jpg
    IMG_2084.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 120
reklama
Do góry