reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Część Kapozi, kojarzę Cię z tych wymienionych wątków. Przykro mi że już tyle musiałaś przejść :( U nas jedna strata i po pierwszym cyklu stymulowanym znów po roku się udało, także jest w tym nadzieja! Myślę że nie wartościowa owulacja w dzisiejszych czasach jest bardzo możliwa w wielu przypadkach. Sama nie wiem czy u mnie tak nie było, bo timing zawsze był, mąż przebadany a mimo to nic,a pierwsza ciąża prawdopodobnie wada genetyczna, albo złe połączenie, albo złe komórki bo zarodka brak. Mam nadzieję że i u Ciebie stymulacją da efekty!

Mój chrześniak urodził się w Szwecji na pobycie czasowym mamy i ma obywatelstwo Szwedzkie, mimo że żadne z rodziców nie jest Szwedem. Tam został zarejestrowany i już,później dopiero rejestracja w PL.
Jakimi lekami miałaś symulacje? Super ze się udało od razu :)

reklama
Wypełniając papiery przed IUI i składając między innymi oświadczenie o statusie naszego związku, myślałam o tym jakie to jest porypane w Polsce :(...
U nas dużo rzeczy jest dziwnych w prawie albo nie uściślonych dokładnie🤦‍♀️. Np surogacja nie jest dosłownie wskazana w prawie Polskim ale jednocześnie może podlegać pod handel ludźmi , nielegalną odpłatna adopcję czy jeszcze inne art. Dodatkowo jak surogatka przyjęła komórkę jajową kobiety X i nasienie mężczyzny Y to dziecko nie będzie w świetle prawa tych ludzi tylko surogatki bo w świetle polskiego prawa matką jest ta kobieta, która urodziła dziecko a nie matka biologiczna. Dodatkowo jeśli surogatka ma męża to domniemywa się że jest on ojcem i w świetle prawa rodzicami są surogatka i jej mąż. Bo po co dać konkretny przepis który by zabraniał lub zezwalał na dobrowolną surogacje 🤷‍♀️.

Cześć dziewczyny, zaliczylam już kilka wątków- staraczki 2020, kwietniowe mamy 2021, staraczki 2021, czerwcowe mamy 2022. Niestety z moich dwóch ciąż nie mam jeszcze dziecka-za mna 2 poronienia ( w 7 i 8 tc). Ostatnia ciążą prowadzona była encortonie, acardzie, neoparinie i luteinie, a mimo to się nie udało.
5 listopada 2021 miałam łyżeczkowanie i po nim razem z lekarzem zdecydowaliśmy, że nie będę probowac bez zrobienia badan. Za mna badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, genetyczne i immunologiczne ( nasienie robiliśmy wcześniej). Wczoraj miałam wizyte, na ktorej ginekolog na podstawie wszystkich badan stwierdził, że wyniki są naprawde dobre i uważa, że przyczyną niepowodzen jest niewartościowa owulacja. Owulacje mam okolo 17-18 dc. 14 dc( wczoraj) brak pecherzyka dominującego 8mm największy i cieniutkie endo. Od lutego mam zielone światło na stymulacji z letrozole bluefish. Czy któraś też usłyszała taka diagnozę? Macie jakies doswiadczenie z tym lekiem?

Hej, ja tez Cię kojarzę. Przykro mi z powodu strat [emoji3064] niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie, ale sama mam dość późne owulacje i zastanawiałam się nad słaba jakością komórek jajowych z tego powodu. Niestety Ci ginekolodzy, z którymi kiedyś miałam okazje na ten temat rozmawiać zlali temat, ze swoim obecnym jeszcze nie zdążyłam o tym pogadać [emoji28] Czy w związku z takimi podejrzeniami poza stymulacja dostałaś jakieś inne zalecenia lub sama podjelas jakieś działania ku poprawie owu i jajeczek?

Cześć dziewczyny, coś wstałam rano i czuję, że odzywa się nos i gardełko 😫 Mam nadzieję, że uda się to zdusić w zarodku... Do tego temperatura mocno poszybowała w górę 🤔 Dzisiaj o 14:40 mam monitoring potwierdzający owu (chociaż ja po temperaturach wyraźnie widzę, że była 😂). Będziemy oglądać ciałko żółte 😜

Załączniki

• ee5d1608-afe1-4496-a8de-22545e651d46.jpg
    ee5d1608-afe1-4496-a8de-22545e651d46.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 61
Cześć dziewczyny, coś wstałam rano i czuję, że odzywa się nos i gardełko 😫 Mam nadzieję, że uda się to zdusić w zarodku... Do tego temperatura mocno poszybowała w górę 🤔 Dzisiaj o 14:40 mam monitoring potwierdzający owu (chociaż ja po temperaturach wyraźnie widzę, że była 😂). Będziemy oglądać ciałko żółte 😜
a u mnie znowu zrobiła się dolina z temperatury , cycki spadły wiec zaraz zaczynam nowy cykl. Zobaczymy czy pomogą zioła Ojca Sroki 😅

reklama
Do góry