reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Część Kapozi, kojarzę Cię z tych wymienionych wątków. Przykro mi że już tyle musiałaś przejść :( U nas jedna strata i po pierwszym cyklu stymulowanym znów po roku się udało, także jest w tym nadzieja! Myślę że nie wartościowa owulacja w dzisiejszych czasach jest bardzo możliwa w wielu przypadkach. Sama nie wiem czy u mnie tak nie było, bo timing zawsze był, mąż przebadany a mimo to nic,a pierwsza ciąża prawdopodobnie wada genetyczna, albo złe połączenie, albo złe komórki bo zarodka brak. Mam nadzieję że i u Ciebie stymulacją da efekty!

Mój chrześniak urodził się w Szwecji na pobycie czasowym mamy i ma obywatelstwo Szwedzkie, mimo że żadne z rodziców nie jest Szwedem. Tam został zarejestrowany i już,później dopiero rejestracja w PL.
Jakimi lekami miałaś symulacje? Super ze się udało od razu :)

reklama
Wypełniając papiery przed IUI i składając między innymi oświadczenie o statusie naszego związku, myślałam o tym jakie to jest porypane w Polsce :(...
U nas dużo rzeczy jest dziwnych w prawie albo nie uściślonych dokładnie🤦‍♀️. Np surogacja nie jest dosłownie wskazana w prawie Polskim ale jednocześnie może podlegać pod handel ludźmi , nielegalną odpłatna adopcję czy jeszcze inne art. Dodatkowo jak surogatka przyjęła komórkę jajową kobiety X i nasienie mężczyzny Y to dziecko nie będzie w świetle prawa tych ludzi tylko surogatki bo w świetle polskiego prawa matką jest ta kobieta, która urodziła dziecko a nie matka biologiczna. Dodatkowo jeśli surogatka ma męża to domniemywa się że jest on ojcem i w świetle prawa rodzicami są surogatka i jej mąż. Bo po co dać konkretny przepis który by zabraniał lub zezwalał na dobrowolną surogacje 🤷‍♀️.

Cześć dziewczyny, zaliczylam już kilka wątków- staraczki 2020, kwietniowe mamy 2021, staraczki 2021, czerwcowe mamy 2022. Niestety z moich dwóch ciąż nie mam jeszcze dziecka-za mna 2 poronienia ( w 7 i 8 tc). Ostatnia ciążą prowadzona była encortonie, acardzie, neoparinie i luteinie, a mimo to się nie udało.
5 listopada 2021 miałam łyżeczkowanie i po nim razem z lekarzem zdecydowaliśmy, że nie będę probowac bez zrobienia badan. Za mna badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, genetyczne i immunologiczne ( nasienie robiliśmy wcześniej). Wczoraj miałam wizyte, na ktorej ginekolog na podstawie wszystkich badan stwierdził, że wyniki są naprawde dobre i uważa, że przyczyną niepowodzen jest niewartościowa owulacja. Owulacje mam okolo 17-18 dc. 14 dc( wczoraj) brak pecherzyka dominującego 8mm największy i cieniutkie endo. Od lutego mam zielone światło na stymulacji z letrozole bluefish. Czy któraś też usłyszała taka diagnozę? Macie jakies doswiadczenie z tym lekiem?

Hej, ja tez Cię kojarzę. Przykro mi z powodu strat [emoji3064] niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie, ale sama mam dość późne owulacje i zastanawiałam się nad słaba jakością komórek jajowych z tego powodu. Niestety Ci ginekolodzy, z którymi kiedyś miałam okazje na ten temat rozmawiać zlali temat, ze swoim obecnym jeszcze nie zdążyłam o tym pogadać [emoji28] Czy w związku z takimi podejrzeniami poza stymulacja dostałaś jakieś inne zalecenia lub sama podjelas jakieś działania ku poprawie owu i jajeczek?

Cześć dziewczyny, coś wstałam rano i czuję, że odzywa się nos i gardełko 😫 Mam nadzieję, że uda się to zdusić w zarodku... Do tego temperatura mocno poszybowała w górę 🤔 Dzisiaj o 14:40 mam monitoring potwierdzający owu (chociaż ja po temperaturach wyraźnie widzę, że była 😂). Będziemy oglądać ciałko żółte 😜

Załączniki

• ee5d1608-afe1-4496-a8de-22545e651d46.jpg
    ee5d1608-afe1-4496-a8de-22545e651d46.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 55
Cześć dziewczyny, coś wstałam rano i czuję, że odzywa się nos i gardełko 😫 Mam nadzieję, że uda się to zdusić w zarodku... Do tego temperatura mocno poszybowała w górę 🤔 Dzisiaj o 14:40 mam monitoring potwierdzający owu (chociaż ja po temperaturach wyraźnie widzę, że była 😂). Będziemy oglądać ciałko żółte 😜
a u mnie znowu zrobiła się dolina z temperatury , cycki spadły wiec zaraz zaczynam nowy cykl. Zobaczymy czy pomogą zioła Ojca Sroki 😅

reklama
Do góry