reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Czemu aż do poniedziałku do wieczora?
Skoro dziś zastrzyk to przecież możecie uprawiać seks już dziś [emoji2272]
Tak nam lekarka zaleciła, powiedziała, że mamy dokładnie w piątek sie przytulać, w sb i nd wstrzymać i od poniedziałku do środy znów. Powiem Wam, że ja ogółem byłam lekko w szoku na tej wizycie, bo się nie nastawiłam, że będę miała owulacje, wiec chyba nie dopytałam o wszystko, a jak tak zaleciła to nie kwestionowałam. Teraz jak czytałam o tym zastrzyku to tez się zastanawiałam czemu tak akurat powiedziała

reklama
U nas tez, zapowiadali wichury no i wieje, as strach wychodzić [emoji23]
U mnie w nocy co chwile się wyłączal i włączal prąd, więc średnio co 40min dzwonił mi dzwonek od furtki przy włączaniu prądu 🥲 cała noc z głowy 😤

A też dostajecie takie pocieszenie w stylu,, jesteś jeszcze Młoda,, nie myśl o tym,, masz przecież jedno, , będzie dobrze,, bo zastanawiam się czy tylko mnie irytują takie odpowiedzi 🤯
Niestety nikt mnie tak już nie pociesza bo nie jestem ani młoda, ani nie mam czasu w zapasie ani nie mam żadnego dziecka w zanadrzu 😬

Cześć dziewczyny,
Witam się z Wami w 10dpo. Od rana mnie korciło żeby zrobić test ale czekam jednak jeszcze dwa dni :)
Nie wiem jak u Was ale u nas tak wieje, że cała noc nie przespana :/
Hej 💪🏻
Ja również 10dpo i w głowie standardowo u mnie „i tak pewnie dostanę okres” 😩. Nastawienie ma duże znaczenie, ale przy roku czasu starań jakoś psychicznie powoli wysiadam.. Biorę potrzebne witaminy, kwas foliowy..próbujemy się wstrzelić i nic. Znajomym udało się po 5 latach…mega motywujące, prawda..?😩

Obawiam się, że nie tym razem [emoji85]
Będę teraz brała pierwszy raz. Niby nac każą brać od 3 do 7 dc, ale bardziej przekonuje mnie teoria o braniu w okresie płodnym więc ja będę brała teraz od 11 do 15 dc
Ja mam taki sam plan. Ktoś tu wspominał że ACC działa od razu, nie trzeba czekać na działanie kilka dni wiec miałoby sens brac to właśnie w dni płodne

Hej Dziewczyny, doradźcie proszę. Mam teraz rozpocząć stymulację, jednak dopadła mnie jakaś infekcja, bolą mnie stawy, mięśnie i zatoki. Czy pomimo to mam wykonać zastrzyk z puregonu? Miała tak któraś z Was?

14 mm miał w czwartek jak byłam na monitoringu, w dniu podania 17dc
Pytam bo ja wlasnie w 9 dc miałam monitoring i pęcherzyk miał 10 mm ale endo 5mm, chcociaz lekarz mówił ze jeszcze może się dużo zmienić i chyba tez chcą mi podać ovitrelle ale to się dowiem ale wtorek mam wtedy 13 dc ✊🏻 A Twoje endometrium ile miało mm? 😉

Ja mam taki sam plan. Ktoś tu wspominał że ACC działa od razu, nie trzeba czekać na działanie kilka dni wiec miałoby sens brac to właśnie w dni płodne
bo to chyba zależy na co ma pomóc. Jeśli na pobudzenie i wzrost to. wtedy jak każda stymulacja, początek cyklu. A jeśli pomóc w okresie owulacyjnym - z zapłodnieniem (czyli tu głównie pomoc ze śluzem i uwrażliwienie endometrium) to w dni płodne.

reklama
Hej Dziewczyny, doradźcie proszę. Mam teraz rozpocząć stymulację, jednak dopadła mnie jakaś infekcja, bolą mnie stawy, mięśnie i zatoki. Czy pomimo to mam wykonać zastrzyk z puregonu? Miała tak któraś z Was?
Ja bym nie rezygnowała. To tylko stymulacja, do owulacji i tych kluczowych procesów jeszcze daleko.

Do góry