reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

U mnie tez 10 dni po 😍 jutro idę na betę.
A Ty kiedy zaczynasz testować?
3mam kciuki :)
U mnie mimo wiatru spałam dzisiaj do 10:30… od 00:30. Nigdy tak długo nie śpię, nie pamietam żebym wstała o takiej godzinie ale jak już pisałam gdzieś wcześniej to chyba efekt przyjmowania luteiny bo jestem potwornie zmęczona :/
No wlasnie zacznę chyba 1.02 to będzie 12dpo więc już może coś tam niby wyjść. Na betę nie idę bo mam bardzo słabe żyły więc ograniczam wizyty w lab do minimum.

reklama
Tak miałam na instrukcji miovelii nac
Ja miałam brać w czasie dni płodnych. Mój lekarz nic nie mówił o tej wersji 3-7 dzień cyklu.
Screenshot_20220130_110901.jpeg

Cześć dziewczyny ☺️ Szukam miejsca w którym, będę mogą się wygadać i poradzić, mam nadzieje, że dobrze trafiłam 🙂 moja historia w skrócie, to mam prawie 33 lata, staramy się od 2 lat, od września zeszłego roku już z lekarzem, tzn w badaniach wyszło mi PCOS i insulinooporość. Od października jestem na diecie z niskim IG, biorę metforminę (glugophase) i euthyrox 50, mam tsh na poziomie 2,76, mój lekarz stwierdził, że powinno być jak najbliżej jedynki. Miałam też polip w macicy, który został usunięty w listopadzie. Schudłam od tego czasu prawie 10kg, w czwartek byłam na monitoringu owulacji i lekarka zauważyła pęcherzyk, dostałam ovitrelle, dziś właśnie zrobiłam sobie zastrzyk. Teraz mamy czekać do poniedziałku wieczora i się poprzytulać. Też jak czytałam Wasze wcześniejsze wpisy nikomu o tym nie mówiłam, bo boje się pytań gdyby się nie udało, ogółem raczej jestem otwarta na temat starań i niepłodności, bo uważam że warto o tym mówić, ale wiecie jak to jest, tez wkurzają mnie dobre rady „kupcie wino, trochę odpuśćcie i zobaczysz zadziała” 😅
Hej, witamy ;) a ile miał pęcherzyk ze przepisała już ovitrelle ? I który to dzień cyklu ?

Hejka :)
Dobrze rozumiem, że przy staraniach zażywasz jednocześnie inofem i femibion? :)
Ja miałam jedną ciążę na femibionie i planuje przy kolejnej też go brać ze względu na ten przyswajalny kwas foliowy. A co do infoemu, pisałam do nich na Fejsie i w połowie stycznia dostałam taką odpowiedź: "Pani XXX, w Inofemie jest kwas foliowy w postaci niemetylowanej. Od przyszłego tygodnia dostępny będzie Inofem Duo (nowość), w fajnej postaci malinowych, pudrowych tabletek i będzie posiadał aktywnym folian (forma zmetylowana)."
Zastanawiam się teraz, czy można łączyć te specyfiki :)
Tak, zgodnie z zaleceniami doktora ;)

No wtedy może nie, ale potem robiłam jeszcze inne badania. To był mój jednorazowy największy wydatek [emoji12] tak patrzyłam na te badania i nie zauważyłam progesteronu [emoji848] gdyby nie Wy dziewczyny, to nawet nie wiedziałabym, że to takie istotne i w której fazie cyklu jaki powinien być i co oznacza [emoji85]

Rozumiem. Większość z nas się tu bada to w jedna, to w druga stronę, na starania z problemami trzeba mieć skrzynie złota [emoji23] a jak ktoś robi tylko prywatnie i dojdzie do tego taka laparoskopia [emoji33] albo bardziej zaawansowane badania nasienia [emoji33] genetyka, immunologia [emoji33] 500+ to powinno być dla bezdzietnych starających się [emoji23]

reklama
Do góry