reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

U mnie tez 10 dni po 😍 jutro idę na betę.
A Ty kiedy zaczynasz testować?
3mam kciuki :)
U mnie mimo wiatru spałam dzisiaj do 10:30… od 00:30. Nigdy tak długo nie śpię, nie pamietam żebym wstała o takiej godzinie ale jak już pisałam gdzieś wcześniej to chyba efekt przyjmowania luteiny bo jestem potwornie zmęczona :/
No wlasnie zacznę chyba 1.02 to będzie 12dpo więc już może coś tam niby wyjść. Na betę nie idę bo mam bardzo słabe żyły więc ograniczam wizyty w lab do minimum.

reklama
Tak miałam na instrukcji miovelii nac
Ja miałam brać w czasie dni płodnych. Mój lekarz nic nie mówił o tej wersji 3-7 dzień cyklu.
Screenshot_20220130_110901.jpeg

Cześć dziewczyny ☺️ Szukam miejsca w którym, będę mogą się wygadać i poradzić, mam nadzieje, że dobrze trafiłam 🙂 moja historia w skrócie, to mam prawie 33 lata, staramy się od 2 lat, od września zeszłego roku już z lekarzem, tzn w badaniach wyszło mi PCOS i insulinooporość. Od października jestem na diecie z niskim IG, biorę metforminę (glugophase) i euthyrox 50, mam tsh na poziomie 2,76, mój lekarz stwierdził, że powinno być jak najbliżej jedynki. Miałam też polip w macicy, który został usunięty w listopadzie. Schudłam od tego czasu prawie 10kg, w czwartek byłam na monitoringu owulacji i lekarka zauważyła pęcherzyk, dostałam ovitrelle, dziś właśnie zrobiłam sobie zastrzyk. Teraz mamy czekać do poniedziałku wieczora i się poprzytulać. Też jak czytałam Wasze wcześniejsze wpisy nikomu o tym nie mówiłam, bo boje się pytań gdyby się nie udało, ogółem raczej jestem otwarta na temat starań i niepłodności, bo uważam że warto o tym mówić, ale wiecie jak to jest, tez wkurzają mnie dobre rady „kupcie wino, trochę odpuśćcie i zobaczysz zadziała” 😅
Hej, witamy ;) a ile miał pęcherzyk ze przepisała już ovitrelle ? I który to dzień cyklu ?

Hejka :)
Dobrze rozumiem, że przy staraniach zażywasz jednocześnie inofem i femibion? :)
Ja miałam jedną ciążę na femibionie i planuje przy kolejnej też go brać ze względu na ten przyswajalny kwas foliowy. A co do infoemu, pisałam do nich na Fejsie i w połowie stycznia dostałam taką odpowiedź: "Pani XXX, w Inofemie jest kwas foliowy w postaci niemetylowanej. Od przyszłego tygodnia dostępny będzie Inofem Duo (nowość), w fajnej postaci malinowych, pudrowych tabletek i będzie posiadał aktywnym folian (forma zmetylowana)."
Zastanawiam się teraz, czy można łączyć te specyfiki :)
Tak, zgodnie z zaleceniami doktora ;)

No wtedy może nie, ale potem robiłam jeszcze inne badania. To był mój jednorazowy największy wydatek [emoji12] tak patrzyłam na te badania i nie zauważyłam progesteronu [emoji848] gdyby nie Wy dziewczyny, to nawet nie wiedziałabym, że to takie istotne i w której fazie cyklu jaki powinien być i co oznacza [emoji85]

Rozumiem. Większość z nas się tu bada to w jedna, to w druga stronę, na starania z problemami trzeba mieć skrzynie złota [emoji23] a jak ktoś robi tylko prywatnie i dojdzie do tego taka laparoskopia [emoji33] albo bardziej zaawansowane badania nasienia [emoji33] genetyka, immunologia [emoji33] 500+ to powinno być dla bezdzietnych starających się [emoji23]

reklama
Do góry