reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Weselimy i życzymy upojnych przeżyć :D
Ty masz dzisiaj monitoring czy coś pomyliłam?
mam wizytę ginekologiczną z pakietu, więc sobie co nieco pooglądam 😝. Zobaczymy czy się testy owu pokrywają z tym co napisali w ulotce, bo wg tego w ciągu 24-48h owulacja, a mnie już jajniki 3-ci dzień gniotą, tempwratura dzisiaj trochę wzrosła i zastanawiam się czy tej owulacji nie będzie dziś. O 18:00 się okaże 😉 Zbieram zakłady: kiedy odbędzie się owulacja pluto_novej? 🤣 Koszt zakładu to jedna czekoladka - kto w to wchodzi? 😝 Materiały pomocnicze w załączniku 😁

Załączniki

• 0a835248-898b-4e4f-97f6-c929fefb14d8.jpg
    0a835248-898b-4e4f-97f6-c929fefb14d8.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 68
  • 53c156d9-4077-4bc0-90a9-a8e475486b83.jpg
    53c156d9-4077-4bc0-90a9-a8e475486b83.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Ponoć tak jest, gorzej jak podczas starań nie poczuję, że siusiam 🤣🤣
podobno warto z pełnym pęcherzem, bo on prostuje szyjkę. Dlatego też do inseminacji tak musi być.
Ja mam bardzo silne tyłozgięcie i najbardziej upierdliwe było ono jak biegałam codziennie na monitoringi do różnych lekarzy i codziennie słyszałam "ojej, ma Pani macicę w tyłozgięciu!". Już zaczęłam odpowiadać, że wczoraj też miałam :D
Hahah :) nie no pełen pecherz u mnie odpada niestety. Wtedy zadnej frajdy nie mam ;) także bede probowala akrobacji

Hahah :) nie no pełen pecherz u mnie odpada niestety. Wtedy zadnej frajdy nie mam ;) także bede probowala akrobacji
Nie no ja oczywiście żartowałam hahaha 🤣 ale faktycznie tak jest,że pełny pęcherz musi być :D. No my też wolimy akrobacje. Tylko mówię Ci, najlepiej '' od tyłu'' + poduszka pod dupę i świeca ok,20 minut, co ma zostać zostanie co ma wypłynąć wypłynie :)

Nie no ja oczywiście żartowałam hahaha 🤣 ale faktycznie tak jest,że pełny pęcherz musi być :D. No my też wolimy akrobacje. Tylko mówię Ci, najlepiej '' od tyłu'' + poduszka pod dupę i świeca ok,20 minut, co ma zostać zostanie co ma wypłynąć wypłynie :)
Kurde, wszystkiego próbowałam i nic :D już w nic nie wierzę tylko w zwykły seks :D

Kurde, wszystkiego próbowałam i nic :D już w nic nie wierzę tylko w zwykły seks :D
masz pewnie takie tyłozgięcie jak ja, niestety na maxa wygięta szyjka. Nam się udało w grudniu, niestety Cp ale pozycje wysunęła mi moja ginekolog. Leżysz sobie na płasko na brzuchu, pupa trochę w górę a mąż swoje już wie co robić. Może tego spróbuj :) . U mnie cp to zrosty były, niedrożny lewy jajowód jak i infekcja po przebytej nadżerce.

Ni
masz pewnie takie tyłozgięcie jak ja, niestety na maxa wygięta szyjka. Nam się udało w grudniu, niestety Cp ale pozycje wysunęła mi moja ginekolog. Leżysz sobie na płasko na brzuchu, pupa trochę w górę a mąż swoje już wie co robić. Może tego spróbuj :) . U mnie cp to zrosty były, niedrożny lewy jajowód jak i infekcja po przebytej nadżerce.
e wiesz co, ja nie mam tyłozgięcia, ale próbowałam już wszystkich sposobów i pozycji żeby zaskoczyło, świecy, poduszki pod dupą, leżenia z tym w środku 20 minut... No i nic dalej xD

Cześć Dziewczyny,
@Ladycarooo do Ciebie zwracam się z tym pytaniem, bo wiem, że u Was jest problem z parametrami nasienia, robiliście już trochę tych badań i być może masz jakieś doświadczenia w tym zakresie. Myślisz, że drobne infekcje wirusowe u faceta, typu katar, kaszel, osłabienie, trwające kilka dni bez gorączki, mają wpływ na wyniki?
Jak my robiliśmy badanie to mówili że bezwzglednie minimum 2 tyg bez infekcji gorączki i antybiotyków... A że najlepiej by się udało te 3 miesiące bez infekcji to wiadomo...

reklama
próbowałam już wszystkich sposobów i pozycji żeby zaskoczyło, świecy, poduszki pod dupą, leżenia z tym w środku 20 minut... No i nic dalej xD
moja Ginekolog mówi tak '' w owulacje dajcie się ponieść emocjom, napijcie się wódeczki zmrożonej, wirujcie w łóżku jak w tańcu, a na koniec zapalcie dżointa '' :D hahahaha

Do góry