staraczka_22
Fanka BB :)
Dziewczyny a wiecie czy przy clo zawsze bierze się duphaston? Czy mimo dobrego wyniku progesteronu też trzeba brać?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hahaha według aplikacji 13.12 ale nie miałam żadnych objawów owulacji w tym miesiacuNo to najpierw trzeba wiedzieć kiedy była owulacja, a ja raczej nie wiem kiedy mialas owulacje
Nie zawsze ale zazwyczaj przepisują. W ogóle lekarze chyba traktują dupka jak lek na wszystkoDziewczyny a wiecie czy przy clo zawsze bierze się duphaston? Czy mimo dobrego wyniku progesteronu też trzeba brać?
U mnie też szykuje się dokładnie w tym terminie będzie można hucznie wejść w Nowy RokU mnie z wyliczeń owulka przypada w sylwestra także do roboty!
Dostałam dzisiaj Clo pierwszy raz, Dupka nie, bo nie mam z progiem problemu. Więc to chyba nie reguła. Zresztą ginekolog mi powiedział, że w pierwszej kolejności powinno się próbować podbić progesteron przez poprawienie pierwszej fazy cyklu i owulacji a nie przez ładowanie od razu progesteronu w tabletkach.Nie zawsze ale zazwyczaj przepisują. W ogóle lekarze chyba traktują dupka jak lek na wszystko
Bo ja właśnie też brałam clo i doszło do owulacji ale nie dostałam duphastonu bo gin chce najpierw zobaczyć mój fizjologiczny poziom progesteronu i tak się zastanawiam, czy to dobrze, ze go nie mam czy niedobrze raczej nie miałam problemu z progiem ale dużo czytałam, ze wiele osób miało właśnie połączenie clo + duphaston.Dostałam dzisiaj Clo pierwszy raz, Dupka nie, bo nie mam z progiem problemu. Więc to chyba nie reguła. Zresztą ginekolog mi powiedział, że w pierwszej kolejności powinno się próbować podbić progesteron przez poprawienie pierwszej fazy cyklu i owulacji a nie przez ładowanie od razu progesteronu w tabletkach.
tsh 3,2 pomyłka źle zapisałam.Hej dziewczyny. Mam wynik badania TSH 3.8. niby jest w normie ale czytałam że przy staraniach powinna być niższa niż 2. Czy myślicie że to może utrudniać zajście w ciążę? Myślicie że lekarz przepisze mi jakieś leki czy raczej skieruje to endokrynologa?
Najlepiej zbic trochętsh 3,2 pomyłka źle zapisałam.
Dupek może mieć skutki uboczne dla ewentualnej ciąży i przepisywanie go gdy nie jest potrzebny wcale nie jest takie dobre. Więc ja był zaufała lekarzowi i niech zobaczy najpierw co i jak .Bo ja właśnie też brałam clo i doszło do owulacji ale nie dostałam duphastonu bo gin chce najpierw zobaczyć mój fizjologiczny poziom progesteronu i tak się zastanawiam, czy to dobrze, ze go nie mam czy niedobrze raczej nie miałam problemu z progiem ale dużo czytałam, ze wiele osób miało właśnie połączenie clo + duphaston.