reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

[emoji3590] Ale super! To teraz trzymam kciuki za Twój test!

U mnie wczoraj dwa pecherzyki - 16 i 20mm także piłka w grze. Aczkolwiek kolejny raz test pct wyszedł negatywny (test po stosunku, nie znaleziono w śluzie ruchliwych plemników) i lekarz sugeruje iui jako że coś może jest na rzeczy.

Ja bym się zdecydowała, gdyby mnie ktoś o zdanie pytał [emoji16]

reklama
Jeśli moje pytanie będzie durne to przepraszam [emoji85]
Jak się wykonuje taki test? Uprawiacie seks i musicie w określonym czasie gdzieś jechać żeby pobrali wymaz?
[emoji3590] Ale super! To teraz trzymam kciuki za Twój test!

U mnie wczoraj dwa pecherzyki - 16 i 20mm także piłka w grze. Aczkolwiek kolejny raz test pct wyszedł negatywny (test po stosunku, nie znaleziono w śluzie ruchliwych plemników) i lekarz sugeruje iui jako że coś może jest na rzeczy.

jprdl. dziękuję za info, pojęcia nie miałam. wiem, że z niemytą sałatą jest problem, nie o toksoplazmozę chodzi? myślałam, że takie kiełki gotowe do spożycia są godne zaufania XD
kurła, dopiero co się z nimi pokochałam.
Doczytaj sobie, może jakieś wybrane można spożywać? na pewno ja bym je płukała przed spożyciem, nie jadła ich w restauracjach (nie wiadomo ile leżały i czy w odpowiedniej temperaturze) i pilnowała daty spożycia

Moje pomiary temperatur mnie wyprowadzają z równowagi, wcześniej jakoś rosły po owulacji i spadały przed a teraz dzieją się jakieś dziwne wyniki.
Byłam u lekarza wczoraj, powiedział że wydaje mu się ze owulacja była mniej więcej dwa dni temu, że widzi płyn i tworzy się ciałko żółte.

Ale zmieniłam lekarza, też z kolei powiedział że nie widzi sensu żebym brala duphaston i skierował mnie na hsg.

Załączniki

• Screenshot_20220119-080716_Get Baby.jpg
    Screenshot_20220119-080716_Get Baby.jpg
    68,7 KB · Wyświetleń: 38
No to w ogóle sa jakieś dziwy,ale też punkt zaczepienia. Tu iui ma duże szanse wydaje mi się :)
Ja bym się zdecydowała, gdyby mnie ktoś o zdanie pytał [emoji16]
Już jesteśmy zapisani na przyszłą środę do kliniki w celu kwalifikacji. Będzie to około 22 dzień cyklu więc myślę że w lutym będzie pierwsze iui ;). Dzisiaj jedziemy zrobić badania krwi, które są potrzebne, we wtorek mam USG piersi. Będzie mi brakowało tylko wymazu na chlamydię ale chyba po prostu w klinice na wizycie poproszę, żeby lekarz pobrał. Myślicie że to styknie? Bo tak to mogę jechać w sobotę do Diagnostyki w tym celu ale pewnie i tak na środę wyniku nie będzie.

Już od jakiegoś czasu rozmawialiśmy o tym, że w lutym będzie powrót do kliniki. Teraz mamy argument za tym, żeby spróbować tego iui. W najgorszym wypadku nie pomoże ;).
Jeśli moje pytanie będzie durne to przepraszam [emoji85]
Jak się wykonuje taki test? Uprawiacie seks i musicie w określonym czasie gdzieś jechać żeby pobrali wymaz?
Tak. W moim przypadku badanie robił ginekolog na wizycie, bo ma mikroskop i się na tym zna więc umawiał mi wizytę w dniu około owulacji i kilka godzin przed wizytą mieliśmy uprawiać seks. Potem taką wielką strzykawką z rurką pobierał śluz z głębi szyjki i szedł oglądać. Po 10 minutach wracał z wynikiem. Między seksem a badaniem nie powinno się myć itd żeby nie zaburzyć wyniku.

Przy czym w większości klinik już się tego badania nie stosuje, bo wiele rzeczy może zaburzyć jego wynik ;). Ja to miałam w cenie wizyty. I jednorazowy wynik jakoś bardzo mnie nie ruszył ale to jest trzeci cykl pod rząd z tym samym efektem więc może rzeczywiście coś jest nie tak. Nic innego na razie nam nie zdiagnozowali, więc może ten słynny wrogi śluz to prawda. Przy czym miałam badania przeciwciał z krwi i ich nie mam ;). Dlatego ginekolog gdyba że może to jakaś alergia kontaktowa albo coś. Do IUI nasienie jest preparowane i omija szyjkę więc dlatego jest to jakaś szansa.

@lady_in_blue a biocenozy nie potrzebujes, do iui?
Potrzebuję biocenozę i chlamydię z wymazów. I właśnie myślałam że można to machnąć na wizycie. 🤔

Przed drożnością biocenozę pobierał mi lekarz w klinice na wizycie w cyklu poprzedzającym. W sumie nie wiem ile się czeka na wynik ale to iui to i tak w połowie następnego cyklu to wtedy to już na pewno będzie.

Potrzebuję biocenozę i chlamydię z wymazów. I właśnie myślałam że można to machnąć na wizycie. 🤔

Przed drożnością biocenozę pobierał mi lekarz w klinice na wizycie w cyklu poprzedzającym. W sumie nie wiem ile się czeka na wynik ale to iui to i tak w połowie następnego cyklu to wtedy to już na pewno będzie.
Myślę, że na spokojnie można na wizycie. Na biocenozę czekałam krótko, ale na chlamydię czekam 2 tyg.

Kurła nie ogarniam..2 lata temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne,z leków biorę tylko euthyrox 100..pytając wujka google jakie leki zawierają ten jebany 19 nortestosteron wyskakują mi tylko antykopy 🤬 labo leci w kulki czy jak? W dniu badania nie brałam euthyroxu ale może jakiś jednak wpływ ma?
Screenshot_20220119-083859_Drive.jpg

reklama
No ale chyba jest idealnie w środku normy to co Cie niepokoi? [emoji848]
Kurła nie ogarniam..2 lata temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne,z leków biorę tylko euthyrox 100..pytając wujka google jakie leki zawierają ten jebany 19 nortestosteron wyskakują mi tylko antykopy [emoji2959] labo leci w kulki czy jak? W dniu badania nie brałam euthyroxu ale może jakiś jednak wpływ ma?Zobacz załącznik 1359441

Do góry