reklama
L
Ladycarooo
Gość
A propo podwyższonej prolaktyny, to ja jak robiłam jakiś rok temu to miałam lekko za wysoką, a robiłam 2 miesiące temu i miałam blizej dolnej granicy. Robiłam całe nic. Przygotowanie do badania było prawidłowe.
L
Ladycarooo
Gość
Hej. Ja nie, ale wiem, ze może to być przyczyną słabych parametrów nasienia i operacja usunięcia może pomócWitam dziewczyny czy zmagała sie ktoras z żylakami powrozka nasiennego u partnera??
MPAnia
Fanka BB :)
Kortyzol badałam jakiś czas temu i był podwyższony sporo,zrobię też za niecałe 2 tyg znówDziewczyny z podwyższona prolaktyną - badałyscie sobie też poziom kortyzolu ? Bardzo często podwyższona prolaktyna idzie w parze z podwyższonym kortyzolem i zbicie kortyzolu zbija tez prolaktynę
Tak jestesmy umowieni na operacje lekarz stwierdzil ze to jest przyczyna tylko zanim doszlismy do tego stracilismy 3 lata.. Jesli ktoras miala taki przypadek dajcie znac czy faktycznie udaje sie po takim zabiegu ? Troche sie stresuje czy to aby napewno pomoze :/Hej. Ja nie, ale wiem, ze może to być przyczyną słabych parametrów nasienia i operacja usunięcia może pomóc
Bibi89
Pewnie wszystko zależy od poziomu. U mnie podwyższony kortyzol zbiłam ahwaghandą w około miesiąc ale ja stres w pracy mam żadenLeczenie hiperprolaktynemię jest znacznie łatwiejsze niż nadmiaru kortyzolu Miałam zamiar badać, ale zrezygnowałam gdyż w moim przypadku raczej nic to nie wniesie, mam w pracy stres przewlekły i tego czynnika nie wyeliminuję, a w przypadku nadmiaru kortyzolu leczy się chorobę podstawową.
MPAnia
Ja Też zbijam ashwaghandą A teraz jeszcze cyclodynon od dziś i zobaczymy czy choć trochę zejdzie prolaktynaPewnie wszystko zależy od poziomu. U mnie podwyższony kortyzol zbiłam ahwaghandą w około miesiąc ale ja stres w pracy mam żaden
L
Ladycarooo
Gość
Jakie macie wyniki badan nasienia?Tak jestesmy umowieni na operacje lekarz stwierdzil ze to jest przyczyna tylko zanim doszlismy do tego stracilismy 3 lata.. Jesli ktoras miala taki przypadek dajcie znac czy faktycznie udaje sie po takim zabiegu ? Troche sie stresuje czy to aby napewno pomoze :/
Napewno są przypadki, ze operacja pomogła. Dużo czytałam takich historii
Erinti7
Zbroisz się na nowy cykl Ja właśnie się zastanawiam, czy uzupełnić zapasy o testy clear blue, ale trochę przeraża mnie cena, zwłaszcza przy moich nieregularnych cyklach.Ja właśnie wracam z zakupów z allegro Kupilam 5 paczek owulaków DL za 9,36zl/paczka i 10 pinków super strumieniowych po 3,31zl/sztuka Nie powinnam robić zakupów jak mam @, tak samo jak nie powinno się robić zakupów jak jest się głodnym
reklama
L
Ladycarooo
Gość
Taki offtop, bo właśnie się sama dowiedziałam: jeśli któraś z Was lub Wasz facet suplementujecie koenzym q10 (poprawia jakość nasienia i komórek jajowych), pamiętajcie, żeby wybierać formę ubichiNOL a nie ubichiNON. Ten pierwszy to froma pozbawiona tlenu, więc wykazuje działanie antyoksydacyjne.
Moze każdy to wiedział, a ja gadam jakieś oczywistości
Moze każdy to wiedział, a ja gadam jakieś oczywistości
Podziel się: