Krótko, w sumie przypadkiem przy zapalaniu dodatkowo zrobilismy badanie jakosci nasienia i wyszlo ze sa zanizone, poszlismy do lekarza i wyszlo ze sa marne szanse żeby udało się „naturalnie”, wiec zobaczymy czy z IUI się udaNo to iui może mieć sens w takim razie, a jak długo się staracie? Przepraszam jeśli już mówiłaś, ale mam marną pamięć
reklama
Zazuu
Fanka BB :)
Krótko, w sumie przypadkiem przy zapalaniu dodatkowo zrobilismy badanie jakosci nasienia i wyszlo ze sa zanizone, poszlismy do lekarza i wyszlo ze sa marne szanse żeby udało się „naturalnie”, wiec zobaczymy czy z IUI się uda
Ok a jakie to te wyniki są, ale lekarz uznał ze szansę marne? Będę szczera i w większości przypadków lekarze robią iui bo chcą przytulić szybkie 6 stówek.
Pamiętaj, że zdrowa para ma rok na zajście w ciążę
milka.s
Badanie nasienia mąż miał rok temu robione i wszystko ok, teraz powtarzał i też dobre wyniki.A jaką macie za sobą diagnostykę Dziewczyny? Generalnie drożność powinna być zrobiona przed rozpoczęciem stymulacji bo po co faszerować się hormonami jeśli nie ma drożności.
Jak badania nasienia Waszych partnerów?
W takim razie w styczniu myślę, że zaczniemy drożnością
Zazuu
Badanie nasienia mąż miał rok temu robione i wszystko ok, teraz powtarzał i też dobre wyniki.
W takim razie w styczniu myślę, że zaczniemy drożnością
Drożność i histeroskopia to kolejny krok w diagnostyce jeśli nasienie jest ok i owulacje występują. Oczywiście warto kontrolować też hormony i dorzucić AMH.
No i co istotne drożność i histero przysługują na nfx
milka.s
My zaczęliśmy od stymulacji, bo po kilku monitoringach wyszło, że te owulacje są bardzo słabe lub ich nie ma.Drożność i histeroskopia to kolejny krok w diagnostyce jeśli nasienie jest ok i owulacje występują. Oczywiście warto kontrolować też hormony i dorzucić AMH.
No i co istotne drożność i histero przysługują na nfx
Właśnie sprawdzałam już szpital na Polnej w Poznaniu i tam można zrobić drożność na NFZ i liczę, że teraz na tych warsztatach dowiem się coś więcej, bo właśnie z tego szpitala mają być lekarze
Zazuu
My zaczęliśmy od stymulacji, bo po kilku monitoringach wyszło, że te owulacje są bardzo słabe lub ich nie ma.
Właśnie sprawdzałam już szpital na Polnej w Poznaniu i tam można zrobić drożność na NFZ i liczę, że teraz na tych warsztatach dowiem się coś więcej, bo właśnie z tego szpitala mają być lekarze
Wiem, że na polnej można też inseminacje mieć na nfz ale nigdy nie zgłębiałam bo to nie mój temat
milka.s
O tym nie wiedziałam, spróbuję się dowiedzieć i dam znaćWiem, że na polnej można też inseminacje mieć na nfz ale nigdy nie zgłębiałam bo to nie mój temat
Megi_Meg
Hej Dziewczyny, dawno mnie tu nie było, jestem po 2 cyklu stymulacji Lamettą (drugi cykl większa dawka) niestety mój organizm nie reaguje - zareagował plamieniami. Mam powtórzyć badania m.in AMH, już sobie wkręciłam, że przechodzę wczesną menopazuę więc ten cykl jest stracony, znowu biorę duphaston, czekam na @ potem badania z krwi i czekam na dalsze wskazówki.
Zazuu
Hej Dziewczyny, dawno mnie tu nie było, jestem po 2 cyklu stymulacji Lamettą (drugi cykl większa dawka) niestety mój organizm nie reaguje - zareagował plamieniami. Mam powtórzyć badania m.in AMH, już sobie wkręciłam, że przechodzę wczesną menopazuę więc ten cykl jest stracony, znowu biorę duphaston, czekam na @ potem badania z krwi i czekam na dalsze wskazówki.
A masz naturalnie swoje owulacje?
reklama
Megi_Meg
A masz naturalnie swoje owulacje?
Miałam, ale może rok temu, w momencie kiedy zdecydowaliśmy się na dziecko owulacja nagle przestała być.
Podziel się: