reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Pewnie. Koleżanki pomóżcie dziewczynie może ktoś odpowie na jej pytanie. Już nie drazmy tematu ☺
Ok, w kwestii testow owu jest już odpowiedz, jeśli chodzi o późne owulacje to nie mam pojęcia bo się u siebie z tym nie spotkałam, ale autorka zrobiła od czapy testu owu o ile dobrze przeczytałam 37 dc i wyszedł pozytywny i na tej podstawie stwierdza, ze ma późne owu ?
nie ma pewności, ze ta owu nie była wcześniej bo nie sprawdzała, być może owu była normalnie 🤷‍♀️
Przynajmniej ja to tak rozumuje

reklama
Ok, w kwestii testow owu jest już odpowiedz, jeśli chodzi o późne owulacje to nie mam pojęcia bo się u siebie z tym nie spotkałam, ale autorka zrobiła od czapy testu owu o ile dobrze przeczytałam 37 dc i wyszedł pozytywny i na tej podstawie stwierdza, ze ma późne owu ?
nie ma pewności, ze ta owu nie była wcześniej bo nie sprawdzała, być może owu była normalnie 🤷‍♀️
Przynajmniej ja to tak rozumuje
Tak zrobiłam od czapy, ale mam takie odczucia.
Napisałam w poście, że 15go byłam u gina, miałam małe pęcherzyki i brak owu na USG + prog był ujemny.

Zrobiłam z ciekawości bo wiem jak się czuję gdy mam owu ( zawsze tydzień później robię proga i wychodzi pozytywny )

Więc proszę nie pisz, że nie sprawdzałam bo napisałam.

Napisałam w poście, że 15go byłam u gina, miałam małe pęcherzyki i brak owu na USG + prog był ujemny.

Zrobiłam z ciekawości bo wiem jak się czuję gdy mam owu ( zawsze tydzień później robię proga i wychodzi pozytywny )

A może... Może... żeby rozweselić towarzystwo i humor... test owulacyjny pokazal ciaze? 😁😁😁😁😁 ( nie powielając błędnych informacji- oczywiście zart to jest)

Problem z owulacja jest taki ze faktycznie mozesz czuc ze zaraz bedzie. Tez mam klucia w jajniku i tez wiem mniej więcej kiedy jest. Ale naczytałam się tyle historii dziewczyn w którym organizm oszukiwał ze czasem wątpię w swoje odczucia co do owulacji. Najlepiej by było potwierdzić faktycznie usg ze owulacja byla. Szkoda ze medycyna obecna nie ma takiej możliwości aby sprawdzić szybciej ze pęcherzyk faktycznie pekl. 🤭😅 a opóźnienie owulacji to miliony powodów pewnie... stres, choroba, hormony, leki, badania...tez mialam w tym cyklu znacznie pozniej niż normalnie. Ale bylam po biochemicznej jednej wiec na nia zrzuciłam. Zobaczymy co będzie w tym cyklu bo tez jestem po 2 biochemicznej. 😑

Problem z owulacja jest taki ze faktycznie mozesz czuc ze zaraz bedzie. Tez mam klucia w jajniku i tez wiem mniej więcej kiedy jest. Ale naczytałam się tyle historii dziewczyn w którym organizm oszukiwał ze czasem wątpię w swoje odczucia co do owulacji. Najlepiej by było potwierdzić faktycznie usg ze owulacja byla. Szkoda ze medycyna obecna nie ma takiej możliwości aby sprawdzić szybciej ze pęcherzyk faktycznie pekl. 🤭😅 a opóźnienie owulacji to miliony powodów pewnie... stres, choroba, hormony, leki, badania...tez mialam w tym cyklu znacznie pozniej niż normalnie. Ale bylam po biochemicznej jednej wiec na nia zrzuciłam.
Ojej, w tym cyklu będzie dobrze i oby szczęśliwie ❤️ trzymam kciuki ✊✊

Ojej, w tym cyklu będzie dobrze i oby szczęśliwie ❤️ trzymam kciuki ✊✊
A to zobaczymy. Lece na monitoring cyklu z prośbą o zwiększenie ilości wlewow z Intralipidow, podwyższenie dawki encortonu i badania potwierdzające dawkę clexane 0.4, no i karmie piersią i nie mogę brać mocnego progesteron besins i musze cos wykombinować z dopochwowym ale mm po nim krwawienia bo mam nadżerkę i dostaje mini zawałów jak jest w ciąży. 😅😅😅 plus jeszcze acard i euthyrox juz 100 łykam 🤨🤨 zawsze w każdej coazy nagle mi skacze tsh jak głupie. No i jakies posiewy trzeba ogarnac. Takze ciekawie bedzie 👍👍😁

Zdobienie testu może faktycznie nie ma sensu, ponieważ lepszy byłby monitoring , ale tak jak napisałam, czuję się , że na bank ta owu jest bo wiem jak się zawsze czuje przy owu - ponieważ za tydzień jak zrobię proga to będzie on pozytywny, ponieważ tak sprawdzałam.

Ale zapytałam również co może być przyczyny późnych owulacji? I to pytanie jest bez sensu też według ciebie. To po co te forum jest

Mi nawet nie chodziło o to, że lepszy jest monitoring tylko, że taki test Ci po prostu nic nie mówi, bo pozytywny mógł być też wczoraj, albo nawet 3 dni temu i tyle. Nie wiem po co dorabiasz do tego jakąś ideologie. Myślę, że definicja "ni z gruchy ni z pietruchy" dokładnie tłumaczy co miałam do przekazania, u mnie w regionie to dość popularne powiedzenie 🤷‍♀️ Zdanie dla mnie dobrze brzmi. Wszyscy zrozumieli 🙂

Przyczyną późnych owulacji może być pcos, pco, io to z takich zaburzeń chyba najpopularniejszych. Ale na owulacje może wpłynąć też stres, zmiana klimatu (np. ostatnie upały). Do tego przyjmuje się, że nawet zdrowa kobieta może mieć 1-2 cykle bezowulacyjne :)

reklama
No tylko jak się zaczną zapisy to terminy się rozchodzą w kilka godzin z tego co dziewczyny na Fejsie pisały 🤷
Ja dostałam info od jednej z dziewczyn tutaj, ze zapisy są któregoś tam kwietnia od 10 chyba do 11 trzeba było wysłać maila.
Ja wysłałam 10:08 i już miejsc nie było 🤷‍♀️
Ale dwa tyg później miałam wizytę bo zwolniło się miejsce

Do góry