reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Jutro sprawdzę to skierowanie i zrobię rozeznanie. Kazała mi dzwonić w 1dc żeby się umówić między 7 a 12dc ale i tak dopiero będę robić końcem sierpnia początkiem września

Nie wiem 😱😱 chyba na żywca bo mi lekarka powiedziała że to 10 min trwa 😱😱 kłamała?
Nie klamala, nawet krocej. Ale cale przygotowanie do badania, przyjecie do szpitala itp to chyba z 4 godziny im zajelo 🤦‍♀️ ja normalnie lezalam w lozeczku od czasu pobrania krwi i po badaniu tez, ale przynajmniej zalapalam sie na obiad 🤣
to mój po sono właśnie kazał się starać od razu. Jak wiemy ch to dało
U mnie to samo xD

Tez nic nie mówiła na ten temat 🤷🏽‍♀️ wiem że zdania są podzielone ale jaki mogłoby to mieć negatywny skutek ?
To takie raczej podejrzewam dmuchanie na zimne, żeby jak coś z ciążą pójdzie nie tak, nie było potem pretensji, że to przez prześwietlenie 🤷 . Ewentualnie nie wszystkie antybiotyki, które się dostaje przed / po są ok przy staraniach. Może też od tego kto co dostał to zależy.

A i moj lekarz jedynie apropo staran w tym samym cyklu przez chwile krzywił sie na antybiotyk, nic nie mowil o promieniowaniu 🤷‍♀️

Nie klamala, nawet krocej. Ale cale przygotowanie do badania, przyjecie do szpitala itp to chyba z 4 godziny im zajelo 🤦‍♀️ ja normalnie lezalam w lozeczku od czasu pobrania krwi i po badaniu tez, ale przynajmniej zalapalam sie na obiad 🤣

U mnie to samo xD
Ja będę robić w prywatnym szpitalu, liczę że pójdzie sprawnie, nawet pytałam czy mam brać caly dzień wolny na to a ona że niby nie trzeba ale lepiej potem odpocząć... lekarz który będzie robił badanie chyba odpowie mi na te pytania nie ?

To takie raczej podejrzewam dmuchanie na zimne, żeby jak coś z ciążą pójdzie nie tak, nie było potem pretensji, że to przez prześwietlenie 🤷 . Ewentualnie nie wszystkie antybiotyki, które się dostaje przed / po są ok przy staraniach. Może też od tego kto co dostał to zależy.
Ja nie miałam żadnych zaleceń, ale przypadek sprawił, że na ten właśnie miesiąc zawiesiliśmy starania (święta u teściowej ;-))

1 dzien krwawilam, pozniej z 3 dni plamilam no i brzuch mnie bolal tez kilka dni, bralam ketonal 🙄
Ja przed badaniem brałam 3 dni antybiotyk ale nie pamiętam nazwy, potem przed samym badaniem dostałam Ketonal w kroplówce. Samo badanie troszkę bolało, natomiast po badaniu żadnych dolegliwości ani krwawień.

reklama
Ja będę robić w prywatnym szpitalu, liczę że pójdzie sprawnie, nawet pytałam czy mam brać caly dzień wolny na to a ona że niby nie trzeba ale lepiej potem odpocząć... lekarz który będzie robił badanie chyba odpowie mi na te pytania nie ?
Na pewno odpowie. A co do sprawności - tak jak opowiadałam już chyba kiedyś, do każdego z badań przyszłam z marszu i wyszłam z marszu... Trwało to 30-40 minut.

Do góry