reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Staraliśmy się z mężem na luzie przez te dwa lata, dopiero teraz chcemy poważniej podejść do tego i zacząć robić badania itp. Robiłam 3 miesiące temu jest tarczycę.
Ale tych badań, które wrzuciłaś jest bardzo mało i nie ma nawet wszystkich hormonalnych, które powinno się zrobić.
Chodzisz na NFZ? Te lekarka ma jakieś doświadczenie w leczeniu konkretnie niepłodności?

reklama
Tak to było na NFZ, ale piszę, że to była pierwsza moja wizyta u lekarza od x czasu....

TSH FT3FT4 robiłam 3 miesiące temu.
O mężu też mówiła, żebyśmy zrobili seminogram te badanie nasienia.

To akurat jestem w 5dc i mam zrobione te oprócz testosteronu. Za tydzień mam wizytę, może da więcej.

Tak to było na NFZ, ale piszę, że to była pierwsza moja wizyta u lekarza od x czasu....

To akurat jestem w 5dc i mam zrobione te oprócz testosteronu. Za tydzień mam wizytę, może da więcej.
wiesz co no w tej sytuacji to chyba nic Ci więcej nie doradzimy, tylko zrobić więcej badań i pójść z nimi do lekarza. Zerknij na to co wrzuciła Ola, koniecznie zróbcie i partnerowi badania hormonalne i badanie nasienia.
No i zaznaczę kolejny raz, że to ciałko żółte jest niepokojace w 5dc. Przyjrzałabym się temu.

Widzisz ale akurat badania hormonalne robi się głównie na początku cyklu więc jak już dostałaś skierowanie i miałaś okazję je zrobić to szkoda, że nie zostały zrobione wszystkie potrzebne.

Badałaś sobie kiedykolwiek AMH?

Jeśli chcesz chodzić na NFZ to w niektórych miastach są poradnie z rządowego programu i tam te badania są dużo bardziej kompleksowe niż to co Ty dostałaś.

Dziewczyny na luzie. Zapytałam o badania. O stosunek LH do FSH. Wydaje mi się, że lekarz wie co robi, ponieważ rozmawiała ze mną. Mam już 5 letnie dziecko, więc to nie są starania o pierwsze.
Jeśli będzie potrzeba zapewne da mi dodatkowe badania w następnym cyklu.

Fakt faktem te ciałko dziwne, ale dopytam za tydzień na wizycie.

Dziękuję.

Dziewczyny na luzie. Zapytałam o badania. O stosunek LH do FSH. Wydaje mi się, że lekarz wie co robi, ponieważ rozmawiała ze mną. Mam już 5 letnie dziecko, więc to nie są starania o pierwsze.
Jeśli będzie potrzeba zapewne da mi dodatkowe badania w następnym cyklu.

Fakt faktem te ciałko dziwne, ale dopytam za tydzień na wizycie.

Dziękuję.

Ja się staram o trzecie i w sumie to pół roku, a zrobiłam wszystko. Wyszła mi np. IO mimo, że rok temu krzywe były okej. IO może przyczyniać się do długich cykli i utrudniać zajście w ciąże. Dostałam leki.
Ja osobiście wolę stracić miesiąc niż 2 lata na starania, ale każdy wiadomo robi jak uważa

Ja się staram o trzecie i w sumie to pół roku, a zrobiłam wszystko. Wyszła mi np. IO mimo, że rok temu krzywe były okej. IO może przyczyniać się do długich cykli i utrudniać zajście w ciąże. Dostałam leki.
Ja osobiście wolę stracić miesiąc niż 2 lata na starania, ale każdy wiadomo robi jak uważa
Rozumiem.
Ja podchodzę do tego na luzie, dopiero zaczynamy przygodę z lekarzami. A nie chcę zmieniać lekarzy co miesiąc.

Mi się wydaje , że na moje cykle miało duże wpłynięcie szczepienia na koronkę , bo odkąd zaszczepiłam się 1 raz dostałam przesunięcia a po 2 dawce jeszcze dłużej.

A odnośnie ciałka.
Czytałam tak o tym ciałku żółtym i one się przekształca w jakieś białawe może, to miała na myśli. Tak jak pisałam za tydzień mam wizytę, więc dopytam.

A jeśli będę widziała, że nie przynosi to żadnej poprawy na pewno zmienię lekarza.

reklama
Do góry