reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

robiłam na czczo, ale napewno będę się wybierać na krzywe :) nie chodzę na monitoringi i mam naturalne owulacje wtedy mam podwyższona temperaturę i bol jajnika 🤔
Nie badał jeszcze nasienia.
Pierwsze poronienie było samoistne i nie zdążyłam zbadać dzidzi. Jeżeli chodzi o 2 poronienie wyszło,że nie miała wad genetycznych ( robiliśmy na wszystkie wady)
Współczuję poronień :( w tym temacie dodam, że jeśli za drugim razem nie było wady genetycznej, to ja zbadałabym czy nie masz trombofilii. Jest to dosyć powszechne, a zwykłe zastrzyki z heparyny mogą wtedy uratować ciążę :)

reklama
Współczuję poronień :( w tym temacie dodam, że jeśli za drugim razem nie było wady genetycznej, to ja zbadałabym czy nie masz trombofilii. Jest to dosyć powszechne, a zwykłe zastrzyki z heparyny mogą wtedy uratować ciążę :)
wybieram się właśnie na to badanie😁 dziękuję.. już jem acard wieczorem bo tak zalecił lekarz, żeby od starań jeść.

Ja dziś spuściłam krew na progesteron, zobaczymy czy ta owulacja wogóle była bo ostatni podgląd miałam 2 dni przed domniemaną owulacją, później nie byłam sprawdzić czy pęcherzyk pękł.

Hej dziewczyny, od jakiegos czasu tu do was zaglądam. Dzis robilam podstawowe badania krwi a widze ze macie duza wiedzę 😌podpowiecie mi cos na temat ft3 i ft4? Robilam samo tsh w lutym i mialam prawie 4, teraz ladnie spadło.
I prolaktyna? Podejrzałam ze powinnam zrobic w 3 dniu cyklu, dzis mam 22 dc, to dlatego tak podniesiona? 🙂

Załączniki

• BAB00172-3D04-479C-A033-5A5806915126.jpeg
    BAB00172-3D04-479C-A033-5A5806915126.jpeg
    107,9 KB · Wyświetleń: 70
Hej dziewczyny, od jakiegos czasu tu do was zaglądam. Dzis robilam podstawowe badania krwi a widze ze macie duza wiedzę 😌podpowiecie mi cos na temat ft3 i ft4? Robilam samo tsh w lutym i mialam prawie 4, teraz ladnie spadło.
I prolaktyna? Podejrzałam ze powinnam zrobic w 3 dniu cyklu, dzis mam 22 dc, to dlatego tak podniesiona? 🙂
Leczysz się na tarczycę? Ft3 i Ft4 sugeruje niedoczynność tarczycy.
Prolaktyna nieważne w którym dniu badana nie powinna być tyle poza normą.

I czy robiłaś ferrytynę i zwykłą morfologię? Żelazo dosyć niskie, zapewne masz też niską ferrytynę. Przydałoby się sprawdzić poziom hemoglobiny (podstawowa morfologia) czy nie masz anemii.

Nie widać norm na to zdjęciu więc ciężko coś powiedzieć. Wpisz sobie to w jakiś kalkulator tarczycowy online i będziesz mieć odpowiedź :).

Masz niskie żelazo - blisko dolnej granicy.

Prolaktynę bada się po zachowaniu higieny badania - bez seksu i dotykania piersi dzień przed, trzeba być wyspanym itd. Wszystkie te warunki były spełnione?

Leczysz się na tarczycę? Ft3 i Ft4 sugeruje niedoczynność tarczycy.
Prolaktyna nieważne w którym dniu badana nie powinna być tyle poza normą.
Nie leczę. Pierwszy raz zrobilam ft3 i ft4. Zawsze tsh mialam w normie, w lutym tego roku jakos 3,6 i dzis sprawdziłam.
Powtórzę tez prolaktyne za jakis czas. Dzieki!😌

reklama
I czy robiłaś ferrytynę i zwykłą morfologię? Żelazo dosyć niskie, zapewne masz też niską ferrytynę. Przydałoby się sprawdzić poziom hemoglobiny (podstawowa morfologia) czy nie masz anemii.
Wstawiam wszystkie wyniki jakie dzis zrobilam. W przyszlym tygodniu powtórzę, bo akurat mam wizyte u lekarza to pojde z wynikami😌dzieki za podpowiedzi🥰

Załączniki

• CE5BD719-7D60-416F-BEC3-6893A7352871.jpeg
    CE5BD719-7D60-416F-BEC3-6893A7352871.jpeg
    149,1 KB · Wyświetleń: 65
  • 6FDD2830-4631-4CAE-806D-58028092A463.jpeg
    6FDD2830-4631-4CAE-806D-58028092A463.jpeg
    109,4 KB · Wyświetleń: 61
Do góry