reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
A Acard przyjmuje się od początku, czy wdraża się go dopiero po pozytywnym teście?
Ja mam od hematologa zalecenie od starań a teraz od endokrynologa cały czas z wyłączeniem miesiączki.

Aktualnie nie biore wcale bo wkurzylam na te sytuacje z zeszłego miesiąca i nic chce mi się niczego łykać. Ale ja tak mam, musi mi przejść wkurw na te starania i znowu zacznę grzecznie wszytsko łykać.

Tez myśle, ze przeczytają tylko 1 stronę albo to co będzie wytłuszczone.
Wytłuścić im wszystko 😈
No niestety tak to nie działa, zwłaszcza od 2019 roku, teraz wystarczy czegoś nie załączyć w jednym egzemplarzu i sąd zwraca wniosek czy pozew, jeśli jesteś pełnomocnikiem, to bez wyzywania do uzupełnienia braków formalnych. Także mnóstwo skupienia na pierdołach formalnych zamiast na istocie :)

No niestety tak to nie działa, zwłaszcza od 2019 roku, teraz wystarczy czegoś nie załączyć w jednym egzemplarzu i sąd zwraca wniosek czy pozew, jeśli jesteś pełnomocnikiem, to bez wyzywania do uzupełnienia braków formalnych. Także mnóstwo skupienia na pierdołach formalnych zamiast na istocie :)
W ogóle w końcu się ujawnię bo my koleżanko jesteśmy obie po prawie ;) ja aktualnie (to już jakieś 3 lata 😱) przepisałam sie do radców z uwagi na etat ale aplikacje tez robiłam adwokacka. Przy czym ja właśnie przez te wszytskie formalności sądowe totalnie nie czuje procesów i poszłam w umowy i w in house. Do tego znalazłam sobie swoją specjalizacje i tak sobie w niej trwam :)

😱 a chxialam tego uniknąć 😞 zwykle wystarczy, czy posiew ?
Zwykle i posiew
Na zwykłym wyjdą bakterie jako takie i wtedy pewnie dostaniesz antybiotyk ze schematu jak monural, na posiew czekasz z tydzień ale wtedy będzie potwierdzenie czy ten 1 wystarczył czy trzeba jeszcze coś dołożyć
Monural w ciąży i w staraniach możesz, furagina jest już mocno nie lubiana przez lekarzy mających o urologii pojęcie

reklama
Zwykle i posiew
Na zwykłym wyjdą bakterie jako takie i wtedy pewnie dostaniesz antybiotyk ze schematu jak monural, na posiew czekasz z tydzień ale wtedy będzie potwierdzenie czy ten 1 wystarczył czy trzeba jeszcze coś dołożyć
Monural w ciąży i w staraniach możesz, furagina jest już mocno nie lubiana przez lekarzy mających o urologii pojęcie
Dziękuje !
Ciekawe jak to się ma do tych leków od immunologa 🤔

Do góry