reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

ja się właśnie zastanawiam, czy jakby kolejny raz przy stole na imprezie rodzinnej, na głupie pytanie odpowiedziała "nie możemy mieć dzieci" to co na to Ci, którzy je zadają. Poza tym jeszcze nigdy nie usłyszeliśmy takiego pytania od osób, którzy dzieci nie mają. Zawsze te dzieciate "mamunie"
Mi się zdarzyło tak powiedzieć już, co prawda nie przy jakieś imprezie tylko twarzą w twraz. No i rzeczywiście temat bardzo szybko się kończył.

reklama
Ja z tego badałam ANA. Nie wiem jakie skierowanie dostałaś, ale pewnie tak czy inaczej do zrobienia prywatnie? Chodzi mi o to, że masz różne stopnie badania ANA i tak np ANA1 bada tylko czy są dodatnie czy ujemne. W PL ANA4 bada od razu miano, rodzaj świecenia i 16 antygenów. U mnie wyszło miano 1:320 typ świecenia ziarnisty, w antygenach nic nie wyszło i takie wyniki nie maja wpływu na niepłodność.
czarna magia 😢

Nie dzieciowe (chociaż dla mnie tak, bo to moje dziecko :)) ale po wiecznie najgorszych wydarzeniach w tym roku, w końcu jest dobrze, a przynajmniej nie najgorzej i możemy walczyć dalej. Moje psiejstwo, wycinane i badane kilka węzłów chłonnych…

E0723A83-0D7D-4059-80D7-92F1BAA6DDD1.jpeg

Mi się zdarzyło tak powiedzieć już, co prawda nie przy jakieś imprezie tylko twarzą w twraz. No i rzeczywiście temat bardzo szybko się kończył.
U mnie takie pytani potrafią paść przy rodzinny stole ok 15-20 pan np. Urodziny, święta itp. Przy wszystkich. Wiec jestem ciekawa jaka byłaby wtedy reakcja.

Właśnie przyszły mi kolejne badania wiec wrzucam, wszystkie, które mam do tej pory

Załączniki

• B7F8EF64-242B-4BD0-8C29-8CDD1AB30A22.png
    B7F8EF64-242B-4BD0-8C29-8CDD1AB30A22.png
    127,8 KB · Wyświetleń: 99
Witajcie staraczki, podczytuje Wasz wątek i wracam myślami do czasu w ktorym to my z mężem walczyliśmy o naszego bejbiczka. Te wszystkie wizyty, zabiegi i miesiace porażek.
Po 4 latach udało sie i mamy synka, wiec noe poddawajcie sie i walczcie do końca. Jeśli trzeba to jedźcie gdzieś dalej, zaczerpnijcie opinii innego specjalisty. Warto😊

reklama
no dokładnie.
Ale też se myślę, ze my - staraczki jesteśmy tak wyczulone na wszystkie standardowe teksty, to np jak według Was powinien się zachować zwykły, szary człowiek, który dowiaduje się o problemach jakie mamy? jaki "tekst" nie jest z dupy? :D
"Jak chcesz pogadać to jestem. Cały czas kibicuję, żeby ułożyło się tak jak chcecie."
Porównaj sobie pakiet z tym co poniżej. Ja na początku zrobiłam ANA1 a jak wyszły dodatnie to poszerzyłam już o ANA4.
Zobacz załącznik 1406269
A jaka jest mniej więcej różnica w cenie? Bo widziałam, że niektóre dziewczyny robią od razu te szczegółowe, żeby dwa razy za to nie płacić.

Do góry