reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Lista jest dłuższą bo niby chodzi o rozjazd między leukocytami a neutrofilami ale babeczka super i jak zobaczyła w historii od endo że rok starań to od razu mowi ze mi da wiecej badań które właśnie pod kątem niepłodności mogą się przydać no ale nie dopytałam które z nich itp. Cieszę się że mi zleciła bo przynajmniej nie muszę za to placic 🥰
to tym bardziej super ze za free. My to możemy pomarzyć że u nas ktoś tak chętnie da skierowanie...

28,
na mnie to działa źle bo wiem, że można mieć 20 lat i wielkie problemy z zajściem, a można mieć 40 i zajść od razu
no dokładnie.
Ale też se myślę, ze my - staraczki jesteśmy tak wyczulone na wszystkie standardowe teksty, to np jak według Was powinien się zachować zwykły, szary człowiek, który dowiaduje się o problemach jakie mamy? jaki "tekst" nie jest z dupy? :D

Mialam dzis konsultacje z hematologiem. Dala mi duzo badań do zrobienia i powiedziała że kilka z nich bada się także przy diagnostyce niepłodności. @Nel331 @Jula19 (Ty też chyba badalas immunologie) I inne dziewczyny : czy któreś z tych badań miałyście robione?
Przeciwciała ANA
Test coombsa
Przeciwciała cytoplazmatyczne
Białko C reaktywne
Beta 2 mikroglobulina
LDH
IGA IGG IGM (immunoglobina a, g i m)

Moze @Zazuu coś doda od siebie ? 😁
Ja z tego badałam ANA. Nie wiem jakie skierowanie dostałaś, ale pewnie tak czy inaczej do zrobienia prywatnie? Chodzi mi o to, że masz różne stopnie badania ANA i tak np ANA1 bada tylko czy są dodatnie czy ujemne. W PL ANA4 bada od razu miano, rodzaj świecenia i 16 antygenów. U mnie wyszło miano 1:320 typ świecenia ziarnisty, w antygenach nic nie wyszło i takie wyniki nie maja wpływu na niepłodność.

no dokładnie.
Ale też se myślę, ze my - staraczki jesteśmy tak wyczulone na wszystkie standardowe teksty, to np jak według Was powinien się zachować zwykły, szary człowiek, który dowiaduje się o problemach jakie mamy? jaki "tekst" nie jest z dupy? :D
ja się właśnie zastanawiam, czy jakby kolejny raz przy stole na imprezie rodzinnej, na głupie pytanie odpowiedziała "nie możemy mieć dzieci" to co na to Ci, którzy je zadają. Poza tym jeszcze nigdy nie usłyszeliśmy takiego pytania od osób, którzy dzieci nie mają. Zawsze te dzieciate "mamunie"

no dokładnie.

Z dupy nie jest tekst w stylu "jestem tu i jakbys chciala sie wygadac to mi powiedz i wysłucham"

Bez gadania ze rozumieją albo rad które nic nie wnoszą.. co innego jak ktoś jest po przejściach wtedy można skorzystać z doświadczenia

reklama
Ja z tego badałam ANA. Nie wiem jakie skierowanie dostałaś, ale pewnie tak czy inaczej do zrobienia prywatnie? Chodzi mi o to, że masz różne stopnie badania ANA i tak np ANA1 bada tylko czy są dodatnie czy ujemne. W PL ANA4 bada od razu miano, rodzaj świecenia i 16 antygenów. U mnie wyszło miano 1:320 typ świecenia ziarnisty, w antygenach nic nie wyszło i takie wyniki nie maja wpływu na niepłodność.
Tak, prywatnie, z prywatnego ubezpieczenia. Na skierowniu mam w liczbie mnogiej wpisane wiec liczę na pełny pakiet ANA 🤔🤔🤔

Do góry