reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Mialam dzisiaj tsh zrobione. Wynik w normie niby ale pod względem starań jak myślicie?
Zobacz załącznik 1396496
Mialam tez robione w grudniu wtedy mialam 2.43 i endokrynolog mowil ze ok pod względem staran
Mnie też endokrynolog powiedział, że 2,5 jest OK i na pewno nie jest to przyczyna niepowodzeń... Z takim wynikiem odesłała mnie od razu do kliniki niepłodności z uwagi na brak przyczyn hormonalnych... Ale większość lekarzy zawsze mówiła, że w ramach starań "modne" jest 1-1,5 ;-) A moi tutejsi lekarze z kolei uważają, że póki jest norma (więc nawet 4), jest OK.

reklama
A jeśli mogę zapytać. Miała któraś z was rak, ze robiłam takie badania bo np ktoś w rodzinie miał podobnie ? Bo mnie lekarz pytał o to, ale i mnie z tego co mi wiadomo to nikt nie miał problemów zachodzenie
I donoszeniem. Tylko ja wybryk natury 😞
U mnie ciekawe jest to, że zarówno moja mama jak i moja teściowa zaszły w ciążę dopiero po 5 latach małżeństwa, choć starały się od razu. Przyczyn w sumie wtedy nikt nie diagnozował... leczenia też nie było, a dzieci (tzn. my;-)) - tak jak nas z niewiadomego powodu nie było, tak i z niewiadomego się pojawiliśmy :-D Moja babcia też miała tylko 1 dziecko, choć chciała więcej... No ale o jakości swoich komórek dowiem się dopiero po punkcji.

U mnie temperatura odbiła od dna i poszybował w górę 🤣 No i bądź tu mądry 🤷‍♀️ A uprzedzając pytanie: proga jeszcze nie ma. Szubciej wysikam pozytywny test ciążowy, niż dostanę wyniki 😂

Załączniki

• 40e4f81a-1d80-428f-9507-728bd5fa41a3.jpg
    40e4f81a-1d80-428f-9507-728bd5fa41a3.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Do góry