reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Mialam dzisiaj tsh zrobione. Wynik w normie niby ale pod względem starań jak myślicie?
Zobacz załącznik 1396496
Mialam tez robione w grudniu wtedy mialam 2.43 i endokrynolog mowil ze ok pod względem staran
Mnie też endokrynolog powiedział, że 2,5 jest OK i na pewno nie jest to przyczyna niepowodzeń... Z takim wynikiem odesłała mnie od razu do kliniki niepłodności z uwagi na brak przyczyn hormonalnych... Ale większość lekarzy zawsze mówiła, że w ramach starań "modne" jest 1-1,5 ;-) A moi tutejsi lekarze z kolei uważają, że póki jest norma (więc nawet 4), jest OK.

reklama
A jeśli mogę zapytać. Miała któraś z was rak, ze robiłam takie badania bo np ktoś w rodzinie miał podobnie ? Bo mnie lekarz pytał o to, ale i mnie z tego co mi wiadomo to nikt nie miał problemów zachodzenie
I donoszeniem. Tylko ja wybryk natury 😞
U mnie ciekawe jest to, że zarówno moja mama jak i moja teściowa zaszły w ciążę dopiero po 5 latach małżeństwa, choć starały się od razu. Przyczyn w sumie wtedy nikt nie diagnozował... leczenia też nie było, a dzieci (tzn. my;-)) - tak jak nas z niewiadomego powodu nie było, tak i z niewiadomego się pojawiliśmy :-D Moja babcia też miała tylko 1 dziecko, choć chciała więcej... No ale o jakości swoich komórek dowiem się dopiero po punkcji.

U mnie temperatura odbiła od dna i poszybował w górę 🤣 No i bądź tu mądry 🤷‍♀️ A uprzedzając pytanie: proga jeszcze nie ma. Szubciej wysikam pozytywny test ciążowy, niż dostanę wyniki 😂

Załączniki

• 40e4f81a-1d80-428f-9507-728bd5fa41a3.jpg
    40e4f81a-1d80-428f-9507-728bd5fa41a3.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Do góry