Śnieżka1990
Fanka BB :)
DziękujęJa bym chyba odstawiła na jakiś czas aż się poziom unormuje i wróciła już tylko do metylowanego
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DziękujęJa bym chyba odstawiła na jakiś czas aż się poziom unormuje i wróciła już tylko do metylowanego
U mnie homocysteinę można uznać za niską? Może głupie pytanie, ale mam za małą wiedzę żeby połapać jedno z drugimJa usłyszałam od mojego lekarza, że jeśli kwasu foliowego jest dużo, ale homocysteina niska, to nie trzeba się tym zbytnio martwić. Ale dobrze jest przyjmować metylowaną formę kwasu foliowego
W uproszczeniu chodzi o strukturę chemiczną kwasu foliowego. Osoby z mutacją nie przyswajaja zwykłego kwasu foliowego, dlatego stosują metylowy. Ja osobiście biorę pregnę start.To ja zapytam ze swoją nieznajomością: czym się różni kwas foliowy metylowany od zwykłego? Folik to jaki? I jaki metylowany polecacie brać jeżeli jest lepszy?
Tak, ja mam 6,8 a kwasu foliowego niecałe 40 i lekarz uznał, że to jest ok ja nie biorę samego metylowanego. Ovarin ma chyba pół na pół jedną i drugą formę kwasuU mnie homocysteinę można uznać za niską? Może głupie pytanie, ale mam za małą wiedzę żeby połapać jedno z drugim
Który to cykl po ciąży biochemicznej?Cześć dziewczyny !
Jestem po ciąży biochemicznej , staramy się teraz o dzidziusia . W czw powinnam
dostać okres, mam niedoczynnsc tarczycy również.
Byłam dzisiaj na badaniach bo jutro idę do lekarza , tsh przed ciaza pierwsza miałam 0,6 później po poronieniu skoczyło do 3,6 . Z dzisiejszych wyników tsh znowu w górę bo 4,22 , ft3 ft4 w normie , progesteron 18,46 w 26 dniu cyklu
Ogólnie mam taki mętlik w głowie ze szok xd test dopiero zrobię jutro albo w czwartek
Pierwszy cykl po biochemicznejKtóry to cykl po ciąży biochemicznej?
U mnie kończy się 3 ale przez te 3 mięsiace starania były mocno średnie.
Może powinnaś umówić się do lekarza z ta tarczyca?
Super trzymam kciuki!Pierwszy cykl po biochemicznej
Właśnie jutro idę do ginekologa ze specjalizacja endokrynologiczna
Dziękuje oby się udałoSuper trzymam kciuki!