reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Hej dziewczyny jak tam u Was samopoczucie? Ja dziś mam totalnego doła, gdzie się nie obejrzę to kobiety w ciąży bądź z maleńkimi dziećmi 🫣 nie wiem czy to przez tą depresyjna pogodę taka się czuje czy co.
Ja to samo.. przyszli wczoraj do nas znajomi, wchodzą- a ona w ciąży... cieszę się bo mieli rozne przeboje, ona 35+ ale złapał mnie dol po tym.

reklama
Jeszcze mówię mojemu, że źle się dziś czuje a on może wkoncu jesteś w ciąży… a ja na to ze gdyby nawet coś wyszło to i tak za wcześnie. Najwcześniej mogę testować pod koniec przyszłego tyg

O, dotarłaś tam szybciej niż ja :) Z tego wszystkiego jest się z czego cieszyć, po różnych takich akcjach człowiek wyjątkowo czeka na tą wredną małpę 🙊

Ja też, odliczam i wyczekuję...
Troche jestem zaskoczona bo dziś równo tydzień po podaniu metotreksatu wiec chyba szybko. Niestety nie zmienia to niczego w staraniach do których mogę wrócić dopiero za 173 dni ... 🤦🏽‍♀️

Hej, przez swoje małe doświadczenie bardzo mało się tu udzielam, ale przedstawiałam się kilka razy. Pomożecie jeszcze raz? Mąż zrobił badanie nasienia, z opisu wnioskuję, że jest źle. Łudzę się jeszcze, że może jakiś parametr wskazuje, że nie jest tragicznie. Zerkniecie? Zrobiłam sobie również dodatkowe badania. Sama widzę jedynie, że nie wchłaniam odpowiednio kwasu foliowego, domyślam się, że muszę zrobić badanie w kierunku mutacji mthfr. Do lekarza iść już teraz, czy najpierw zrobić badanie na mthfr? Jak z innymi parametrami?

Załączniki

• Screenshot_20220410_110345.jpg
    Screenshot_20220410_110345.jpg
    120,8 KB · Wyświetleń: 109
  • Screenshot_20220410_110406.jpg
    Screenshot_20220410_110406.jpg
    181,8 KB · Wyświetleń: 107
  • Screenshot_20220410_110131.jpg
    Screenshot_20220410_110131.jpg
    91,1 KB · Wyświetleń: 108
  • Screenshot_20220410_110146.jpg
    Screenshot_20220410_110146.jpg
    61,4 KB · Wyświetleń: 114
Hej, przez swoje małe doświadczenie bardzo mało się tu udzielam, ale przedstawiałam się kilka razy. Pomożecie jeszcze raz? Mąż zrobił badanie nasienia, z opisu wnioskuję, że jest źle. Łudzę się jeszcze, że może jakiś parametr wskazuje, że nie jest tragicznie. Zerkniecie? Zrobiłam sobie również dodatkowe badania. Sama widzę jedynie, że nie wchłaniam odpowiednio kwasu foliowego, domyślam się, że muszę zrobić badanie w kierunku mutacji mthfr. Do lekarza iść już teraz, czy najpierw zrobić badanie na mthfr? Jak z innymi parametrami?
A bierzesz metylowany kwas foliowy czy zwykły? Ferrytyna niska, do podbicia napewno.

Hej dziewczyny jak tam u Was samopoczucie? Ja dziś mam totalnego doła, gdzie się nie obejrzę to kobiety w ciąży bądź z maleńkimi dziećmi 🫣 nie wiem czy to przez tą depresyjna pogodę taka się czuje czy co.
U mnie lepiej, jednak miesiąc przerwy od starań dobrze mi zrobił. To ogromna ulga przeżyć dzień bez myślenia o ciąży i dziecku. Nie powiem, były i gorsze momenty np po spotkaniu z koleżanką w ciąży, albo kiedy oglądałam w tv serial i bohaterka zaszła w ciąże, ale generalnie dużo lepiej to znosiłam niż przed przerwą.

Mam też pytanie. Ile dni po ostawieniu proga (luteina) macie okres i czy przy pierwszym cyklu już wam ładnie wywoływał? Ja właśnie kończe 1 cykl z progiem i odstawiłam w 26 dc a dziś 31 dc i dopiero pewnie dostanę okres. Miałam nadzieję, że się wyrobię w dwa dni po odstawieniu, a tu bez szału.

Ja usłyszałam od mojego lekarza, że jeśli kwasu foliowego jest dużo, ale homocysteina niska, to nie trzeba się tym zbytnio martwić. Ale dobrze jest przyjmować metylowaną formę kwasu foliowego

reklama
U mnie lepiej, jednak miesiąc przerwy od starań dobrze mi zrobił. To ogromna ulga przeżyć dzień bez myślenia o ciąży i dziecku. Nie powiem, były i gorsze momenty np po spotkaniu z koleżanką w ciąży, albo kiedy oglądałam w tv serial i bohaterka zaszła w ciąże, ale generalnie dużo lepiej to znosiłam niż przed przerwą.

Mam też pytanie. Ile dni po ostawieniu proga (luteina) macie okres i czy przy pierwszym cyklu już wam ładnie wywoływał? Ja właśnie kończe 1 cykl z progiem i odstawiłam w 26 dc a dziś 31 dc i dopiero pewnie dostanę okres. Miałam nadzieję, że się wyrobię w dwa dni po odstawieniu, a tu bez szału.
Ja zawsze po progu dostaję miesiączkę w terminie- fazę lutealną mam 15 dni i zawsze przychodzi w tym terminie. Nie ważne do kiedy biorę proga. ( raz brałam do 11dpo, innym razem do 13dpo a pomimo to @ zawsze przyszła w 16dpo)

Do góry