reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

na początku po biochemie byłam mocno nakrecona ma starania, bo człowiek się naczytał, że szybciej zaskoczy, poza tym chyba podświadomie chciało się wypełnić tą pustkę. A teraz to zapał ostygł i zrozumiałam, że wracamy do starego trybu... No, ale co zrobić... Ważne, że się rozumiemy tutaj 💪
Pierwszy cykl po biochemie nie było seksow w okolichach owulacji bo mąż się struł, w drugim bo ja dostałam infekcji i miałam covid, w trzeciej było jak było …

reklama
na początku po biochemie byłam mocno nakrecona ma starania, bo człowiek się naczytał, że szybciej zaskoczy, poza tym chyba podświadomie chciało się wypełnić tą pustkę. A teraz to zapał ostygł i zrozumiałam, że wracamy do starego trybu... No, ale co zrobić... Ważne, że się rozumiemy tutaj 💪
Ja się też boje że w tym zasranym październiku się nie uda (bo przecież nie udawało się prawie przez rok) wiec w zasadzie nie wiem czego ja oczekuję... 🤦🏽‍♀️

Widzicie to jest frustrujące, bo człowiek odkładał ciążę. Boooo studia, boooo pierwsza praca, boooo trzeba trochę pożyć, boooo najpierw ślub. A potem budzi się człowiek w jakimś wielu i uświadamia sobie, że jest już trochę późno. Powiem Wam byłam głupia kiedyś. Dopiero co zaczęłyśmy studia i moja koleżanka zaszła w ciążę ... Myślę siebie, ale kretynka wszystko popsuła co ją za życie czeka teraz ... Pieluchy, kaszki, zabawki, zero imprez. Że nasze rodziny się znają bardzo dobrze to przecież u mnie w domu oburzenie. Dziecko ? Bez ślubu ? Tak wcześnie ? A teraz moja koleżanka ma dwójkę dzieci w wieku szkolnym, już zapomniała co to kupki i kaszki. Dopiero rok jest po ślubie, ma fajnego męża, fajnie mieszkanie, niezłą pracę. Po prostu fajne życie. A ja budzę się od roku każdego ranka i zastanawiam się jak będzie wyglądało moje życie .
Tak to trochę jest... ale ja wiem, że na studiach nie byłabym gotowa na dziecko ani nawet na związek... A potem - no owszem, ale cóż z mojej gotowości, jak żadnego faceta nie było?? 😉 Pierwszy z potencjałem na ojca pojawił się, gdy miałam 32 lata. I czasu nie cofnę... Jestem świadoma, że jestem stara, ale to chyba wszystko co mogę powiedzieć 😅

@Bibi89, @pluto_nova - doskonale was rozumiem. Sama teraz przeżywam stratę. Moja ciaza też trwała tylko 2 dni, po drugiej becie wiedziałam, że nic z tego nie będzie, ale jeszcze brałam przez kolejne 2 dni progesteron, bo lekarz kazał. Teraz siedzę i czekam na @. I z jednej strony jestem troche nakręcona, nakupiłam suplementów dla siebie i męża, postanowiliśmy też, że przynajmniej na miesiąc odstawimy alkohol i jeszcze spróbujemy, ale tak szczerze, jak analizuję, co czuję, to czuję beznadzieję. Mimo że mam jedno dziecko i niby dowod na to, że możemy mieć dzieci i dobre badania hormonalne z wciąż dość wysokim amh, które nieczęsto chyba sie zdarza w wieku 37 lat, to czuję, że nic z tego nie będzie. I nie potrafię podejsc pozytywnie. Czuję czarną pustkę. Co z tego, że szybko zachodzę, jak to potem są biochemy? (Teraz jest mój drugi).

reklama
O kierwa, ale mi się ma salon zaczęło z klatki kurzyć 😂 Zaczynamy burdel 💪 Właśnie się belki na korytarzu osadzają - to moja podłoga będzie 😁

Załączniki

• 52c9a3e7-fbbb-47f9-8a3d-d5358600f1dc.jpg
    52c9a3e7-fbbb-47f9-8a3d-d5358600f1dc.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 99
  • e663384c-f5dc-41e0-8e35-9d7b6a3c960c.jpg
    e663384c-f5dc-41e0-8e35-9d7b6a3c960c.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 94
  • d4df389c-8b00-4eba-b85a-d25c01ec3914.jpg
    d4df389c-8b00-4eba-b85a-d25c01ec3914.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 96
Do góry