reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

na początku po biochemie byłam mocno nakrecona ma starania, bo człowiek się naczytał, że szybciej zaskoczy, poza tym chyba podświadomie chciało się wypełnić tą pustkę. A teraz to zapał ostygł i zrozumiałam, że wracamy do starego trybu... No, ale co zrobić... Ważne, że się rozumiemy tutaj 💪
Pierwszy cykl po biochemie nie było seksow w okolichach owulacji bo mąż się struł, w drugim bo ja dostałam infekcji i miałam covid, w trzeciej było jak było …

reklama
na początku po biochemie byłam mocno nakrecona ma starania, bo człowiek się naczytał, że szybciej zaskoczy, poza tym chyba podświadomie chciało się wypełnić tą pustkę. A teraz to zapał ostygł i zrozumiałam, że wracamy do starego trybu... No, ale co zrobić... Ważne, że się rozumiemy tutaj 💪
Ja się też boje że w tym zasranym październiku się nie uda (bo przecież nie udawało się prawie przez rok) wiec w zasadzie nie wiem czego ja oczekuję... 🤦🏽‍♀️

Widzicie to jest frustrujące, bo człowiek odkładał ciążę. Boooo studia, boooo pierwsza praca, boooo trzeba trochę pożyć, boooo najpierw ślub. A potem budzi się człowiek w jakimś wielu i uświadamia sobie, że jest już trochę późno. Powiem Wam byłam głupia kiedyś. Dopiero co zaczęłyśmy studia i moja koleżanka zaszła w ciążę ... Myślę siebie, ale kretynka wszystko popsuła co ją za życie czeka teraz ... Pieluchy, kaszki, zabawki, zero imprez. Że nasze rodziny się znają bardzo dobrze to przecież u mnie w domu oburzenie. Dziecko ? Bez ślubu ? Tak wcześnie ? A teraz moja koleżanka ma dwójkę dzieci w wieku szkolnym, już zapomniała co to kupki i kaszki. Dopiero rok jest po ślubie, ma fajnego męża, fajnie mieszkanie, niezłą pracę. Po prostu fajne życie. A ja budzę się od roku każdego ranka i zastanawiam się jak będzie wyglądało moje życie .
Tak to trochę jest... ale ja wiem, że na studiach nie byłabym gotowa na dziecko ani nawet na związek... A potem - no owszem, ale cóż z mojej gotowości, jak żadnego faceta nie było?? 😉 Pierwszy z potencjałem na ojca pojawił się, gdy miałam 32 lata. I czasu nie cofnę... Jestem świadoma, że jestem stara, ale to chyba wszystko co mogę powiedzieć 😅

@Bibi89, @pluto_nova - doskonale was rozumiem. Sama teraz przeżywam stratę. Moja ciaza też trwała tylko 2 dni, po drugiej becie wiedziałam, że nic z tego nie będzie, ale jeszcze brałam przez kolejne 2 dni progesteron, bo lekarz kazał. Teraz siedzę i czekam na @. I z jednej strony jestem troche nakręcona, nakupiłam suplementów dla siebie i męża, postanowiliśmy też, że przynajmniej na miesiąc odstawimy alkohol i jeszcze spróbujemy, ale tak szczerze, jak analizuję, co czuję, to czuję beznadzieję. Mimo że mam jedno dziecko i niby dowod na to, że możemy mieć dzieci i dobre badania hormonalne z wciąż dość wysokim amh, które nieczęsto chyba sie zdarza w wieku 37 lat, to czuję, że nic z tego nie będzie. I nie potrafię podejsc pozytywnie. Czuję czarną pustkę. Co z tego, że szybko zachodzę, jak to potem są biochemy? (Teraz jest mój drugi).

reklama
O kierwa, ale mi się ma salon zaczęło z klatki kurzyć 😂 Zaczynamy burdel 💪 Właśnie się belki na korytarzu osadzają - to moja podłoga będzie 😁

Załączniki

• 52c9a3e7-fbbb-47f9-8a3d-d5358600f1dc.jpg
    52c9a3e7-fbbb-47f9-8a3d-d5358600f1dc.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 95
  • e663384c-f5dc-41e0-8e35-9d7b6a3c960c.jpg
    e663384c-f5dc-41e0-8e35-9d7b6a3c960c.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 91
  • d4df389c-8b00-4eba-b85a-d25c01ec3914.jpg
    d4df389c-8b00-4eba-b85a-d25c01ec3914.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 91
Do góry