reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Cześć dziewczyny witam się z wami w 1dc mam dylemat co robić dalej lekarz nie chce żadnej stymulacji twierdzi ze nie potrzebna, owulacja u mnie występuje prawidłowo, badanie nasienia jest Ok ale ciąży dalej brak 🤷‍♀️Partner namawia abym nalegała na lekarza aby wreszcie coś zrobił może byśmy iui spróbowali jednak lekarz podchodzi do tego sceptycznie ciagle mówi ze nie będzie mnie na pieniądze naciągał bo jeszcze jest czas 🙋🏼‍♀️ Powiedzcie mi co mam robić ? 🙏🏼
Przypomnij, który cykl? :)

reklama
Hej :) u nas identycznie było, 3 mln ilość, jeszcze ruch słaby.

Ogólnie poprawialiśmy to tak:
- przede wszystkim to Clostylbegyt i Agapurin (czyli my nie działąliśmy tylko suplami),
- Z supli najpierw brał Ten Fertil On jakieś pół roku, potem już każdy supel oddzielnie: L arginina, L karnityna, Glutation, koenzym q10, astaksantyna, witamina C (tylko nie 1000 tylko 2x500, rano i wieczorem), cynk, selen, inozytol.
- z diety to codziennie szklanka soku pomidorowego z olejem z czarnuszki i lnianym, orzechy brazylijskie, migdały, pestki dyni, słonecznika, siemię lniane. Starałam się, żeby jadł dużo strączków, warzyw, zieleniny. Rzucił palenie i ograniczył alko.
- Odeszły gorące kąpiele, laptop na kolanach, przy prysznicu polewał jajka zimną wodą, po domu chodzi w ogóle bez gaci w samych spodenkach.

I powiem Ci szczerzew tak. W paźniedzrniku mieliśmy ostatnie badania i ilość już była 17 mln/ml, wszyskie parametry w normie prócz morfologi. Do tego - wyniki poprawiły się, ale nie widziałam żadnych tendencji - prowadził się dobrze i czysto to raz miał złe raz dobre. Prowadził się źle (okres wakacyjny, grille, piwko) miał lepsze wyniki niż wtedy gdy prowadził się dobrze. Więc na tę chwilę to wszystko już robimy tak pół na pół bo nie znam żadnego sposobu, żeby te wyniki poprawiły się serio.
No i przepraszam za negatyw - mimo poprawy wyników w ciażę nie zaszłam. Ale wiem, że i z gorszymi wynikami dziewczyny zachodzą. Dlatego ja kompletnie nie rozumiem tej niepłodności męskiej.

Jakbyś miała jakieś pytania, dawaj znać.
Powodzenia :)
Przekażę mojemu i będziemy śledzić postępy. Dziękuję! ❤️ Trzymam za Was mocno kciuki, musi się udać☺️

Tak tak teraz był monitorowany w tamtym cyklu i wszystko rośnie pecherzyk był, pękł, ciałko żółte lekarz mówił ze ładne i endometrium tez grube 🤷‍♀️
Jak dla mnie pol roku to faktycznie nie jest jeszcze długo. Na razie skupiłabym się właśnie na monitorowaniu cyklu i diagnostyce :) Pamiętaj, że zdrowa para ma jakieś 30% szansy że zaskoczy w każdym cyklu.

reklama
Hmm czyli na spokojnie czekać nadal ?🤷‍♀🙋🏼‍♀️
Moim zdaniem tak, ale ja nie jestem najlepszym przykładem do porównań przez to że u nas ciężko o regularność. Próby podejmowane od powiedzmy maja… w czerwcu i w pazdzierniku przerwa w styczniu biochem, dwa cykle przerwy i ten też mocno do d. Piszę to, bo chcę ci powiedzieć, że doskonale rozumiem jak trudno o cierpliwość ;)

Do góry