reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Bardzo mi przykro, a pytałaś lekarza czy to bezpieczne jeśli by doszło do ewentualnego zapłodnienia?
Z tym bezpieczeństwem to jest tak, że dla ewentualnego zarodka nie ma to znaczenia, bo nie doszło do implantacji. Za to problemem jest skracająca się szyjka macicy i ryzyko może maleć wraz z czasem który minie od zabiegu ale może też wystąpić tak samo i po roku, a może nie wydarzyć się wcale. Może być tak, że blizna stwardnieje i przytrzyma tą szyjkę tak, że się zaciśnie i wtedy występuje bezpłodność. Z koleji na forum dziewczyny pisały, że im ta blizna niekiedy przytrzymuje tą szyjkę tak, że ta ciąża się nie ma jak wydostać co jest plusem w kwestii donoszenia, minusem przy porodach . Na dwoje babka wróżyła.. Lekarz powiedział, że zrobi bardzo delikatną konizacje i będzie co ma być.

Ostatnia edycja:
Czesc jestem tu nowa, choc od jakiegos czasu Was podczytuje. Zaczelismy starania 2 cykle temu, nadszedl 3 i rownoczesnie cos mnie rozklada. W sobote bylam u gin i byly dwa 11 mm pecherzyki (9dc), endometrium ok 5 mm. Starac sie czy odpuscic? Wczoraj (11 dc) ratowalam sie dwoma ibupomami max… bede wdzieczna za wasze dobre rady.

Właśnie jak przeczytałam pierwszy post to też pomyślałam o Toruniu, bo też tam byliśmy w sierpniu na rocznicy :) Jest co robić, gdzie zjeść i połazić. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona! Chleb i wino też polecam 😍
Ktoś pisał o Kazimierzu, moje okolice i też polecam, ale mało co tam można robić, co najwyżej trochę pochodzić. I tam polecam bardzo hotel Kazimierski Zdrój i masaże 😍 W okolicy Kazimierza, piękne miejsce do spacerowania, a do miasta można na obiad podjechać :) Też bym chętnie gdzieś pojechała...😔
Na walentynki byliśmy w Kazimierzu jeden dzień i myślę, że to w zupełności wystarczy❤️😊 uroczy deptaczek. Zrobiliśmy z 7 km żeby dojść do wąwozu, przejść go, wyszliśmy z drugiej strony i wracaliśmy jakoś na około przez wioseczkę. Współtowarzysze jęczeli całą drogę, ja byłam zadowolona 😂 Mają mega restauracje Kaslik ❤️ polecam pooglądać zdjęcia Google tych dań i wybierać po zdjęciach 😁 uwielbiam jeść 💕

Z tym bezpieczeństwem to jest tak, że dla ewentualnego zarodka nie ma to znaczenia, bo nie doszło do implantacji. Za to problemem jest skracająca się szyjka macicy i ryzyko może maleć wraz z czasem który minie od zabiegu ale może też wystąpić tak samo i po roku, a może nie wydarzyć się wcale. Może być tak, że blizna stwardnieje i przytrzyma tą szyjkę tak, że się zaciśnie i wtedy występuje bezpłodność. Z koleji na forum dziewczyny pisały, że im ta blizna niekiedy przytrzymuje tą szyjkę tak, że ta ciąża się nie ma jak wydostać co jest plusem w kwestii donoszenia, minusem przy porodach . Na dwoje babka wróżyła.. Lekarz powiedział, że zrobi bardzo delikatną konizacje i będzie co ma być.
Trzymam kciuki żeby było jak najlepiej dla Ciebie!

Czesc jestem tu nowa, choc od jakiegos czasu Was podczytuje. Zaczelismy starania 2 cykle temu, nadszedl 3 i rownoczesnie cos mnie rozklada. W sobote bylam u gin i byly dwa 11 mm pecherzyki (9dc), endometrium ok 5 mm. Starac sie czy odpuscic? Wczoraj (11 dc) ratowalam sie dwoma ibupomami max… bede wdzieczna za wasze dobre rady.
Ja na Twoim miejscu nie rezygnowałabym. Słyszałam głosy, że czasem łatwiej jest zajść w takiej sytuacji, ale czy to prawda, nie wiem :D Decyzja należy do Ciebie. Powodzenia!

reklama
Do góry