reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Sam musi to zrozumieć. Za większość wczesnych poronień odpowiadają wady genetyczne płodu, a te mogą być zarówno wynikiem losowej wady w trakcie podziału jak i uszkodzonym DNA plemnika. Oczywiście z obniżonymi parametrami nasienia można spłodzić zdrowe dziecko tak jak z super nasieniem można spłodzić chore. Natomiast tylko od nas zależy czy zminimalizujemy ryzyko czy je zwiększymy. Wiem, że każdy do walki o ciążę musi dojrzeć sam. Mój Stary nigdy nie przeszkadzał w staraniach, ale też nigdy przesadnie się nie angażował. Aż do niedawna. Chyba sam wreszcie zapragnął dziecka az tak bardzo, że grzecznie je suple chociaż nie musi, angażuje się w seks ze zdwojoną siłą, pyta o owulacje, wyniki usg itp. Ale zajęło nam to bardzo dużo czasu i rozmów
mam nadzieję ze to o czym piszesz jeszcze przed nami...bo jak do tej pory to on tylko czeka na sygnał kiedy owu I poza tym nic. Zresztą ja już sama teraz odpuściłam i go nie wtajemniczam.

Moje owulaki nareszcie ciemnieją 😍 oczywiście to nie pik, ale już jakiś postęp bo bałam się, że się nie doczekam 😅😂
U mnie chyba wczoraj pik 🤔 wieczorem wyszła kreska ciemniejsza, to liczę na owu do jutra 💪
W końcu 😀 mam nadzieje ze wszystko mi się uspokaja, zaznaczę ze nie miałam plamienia wgl 🙏🏼 Ciekawe zastanawiam się może mi się tak wszystko pomieszało ponieważ w grudniu miałam covida i od tamtego momentu miałam szaleństwo z moim cyklem 🙋🏼‍♀️
Ja też miałam na przełomie grudnia/stycznia covid i cykl wydłużył się do 35 dni, a kolejny do 37.. teraz po czasie owu widzę, że cykl będzie krótszy, więc tak samo wydaje mi się, że to mogło mieć coś z tym wspólnego. Oby wszystko się normowało 😊
@Bibi89 trzymaj sie słońce 🥺
@Ceonis oczekuję 😎

U mnie dzis dzień spodziewanego okresu, test negatywny, także na bank sie nie udało znów. Mam ochote rzucic w diabły towszystko, leki, lekarzy, badania.
Przykro mi bardzo 😟
To co podejrzewali w lewym jajowodzie to okazało się to.
Biorę metotreksat... 😭😭😭 nie odważę się na wycięcie jajowodu jeśli jest szansa na jego uratowanie
Ooo nie 😟 a jednak cały czas miałam nadzieję, że to nie pozamaciczna 😟 ściskam!
Wątpię... Chyba, że implantacja była później albo owu. Ach... W dupie już to wszystko mam 😕😕
Trzymam kciuki żeby jednak ruszyło!

Załączniki

• IMG_20220402_144337.jpg
    IMG_20220402_144337.jpg
    166,6 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Do góry