coca
Fanka BB :)
Dziewczyny mam kilka pytań
Gdzieś czytałam, że nie powinno się badać nasienia co najmniej przez 4 miesiące po kuracji antybiotykami (ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć gdzie to widziałam). Macie jakąś wiedzę na ten temat? Prawda to? Bo stary brał antybiotyki na początku grudnia i teraz nie wiem, czy lepiej odczekać, czy można od razu działać z badaniem...
No i pytanie nr 2. Od stycznia mam pakiet medyczny u męża w pracy i mogę sobie walić badania do woli [emoji23] Polecacie jakieś badania zanim zrobimy nasienie? Czy lepiej zacząć od tego? W piątek chcę zrobić proga (choć już raz robiłam i był w normie) to będzie jakieś 7/8 dpo, wolę skontrolować po biochemie
Ja czytałam i tak tez mi wczoraj powiedzieli w jednym miejscu, ze po zakończeniu antybiotykoterapii należy odczekać 4 tygodnie, natomiast w przypadku gorączki, infekcji 8 do 10 tygodni.
Co do badań to zrób wszystkie podstawowe chociaż jeśli nie miałaś jeszcze robionych lub masz stare, nasienie i tak warto zbadać wiec nie ma to znaczenia czy się badasz wcześniej czy później niż chłop. Warto rownolegle.