reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny, a może macie jakieś swoje sposoby na zmniejszenie bólu piersi przed @. Mnie zaczynają boleć zaraz po owulacji i ból utrzymuje się aż do @.
Może da się jakoś chociaż trochę go złagodzić?

reklama
Dziewczyny, a może macie jakieś swoje sposoby na zmniejszenie bólu piersi przed @. Mnie zaczynają boleć zaraz po owulacji i ból utrzymuje się aż do @.
Też mam mocne bóle piersi ok tydzień przed @ i jedyne co to lekki gładki biustonosz i jak najczęściej go zdejmuje. Ale nic bardziej skutecznego nie znalazłam. A ból taki że jak schodzę ze schodów to muszę podtrzymywać biust 😩😩

Dzięki za pocieszenie, tak bym chciała już być na tym monitoringu a tu tyle czasu, dzisiaj mam jakieś załamanie nerwowe i od rana ryczę 😔 czemu jest taka niesparwiedlowiosc te które chcą być w ciąży nie mogą a te co nie chcą zachodzą od razu i jeszcze niektóre decydują się na aborcję...
Jak ja Cie rozumiem. U mnie wczoraj byl taki dzien . Dlatego mocno przytulam, glowa do gory ❤️ Jeszcze bedzie pieknie 🤞🏼
Pieknego dnia Dziewczyny🌷 ja dzis mam imieninowego Grilla, taras piwko i relaks. Nic mi nie zepsuje dzisiejszego dnia 😁❤️

Jak ja Cie rozumiem. U mnie wczoraj byl taki dzien . Dlatego mocno przytulam, glowa do gory ❤️ Jeszcze bedzie pieknie 🤞🏼
Pieknego dnia Dziewczyny🌷 ja dzis mam imieninowego Grilla, taras piwko i relaks. Nic mi nie zepsuje dzisiejszego dnia 😁❤️
Jeśli Twoje imieniny to spełnienia marzeń, a zwłaszcza tego największego 💐💐💐

Jestem już po monitoringu, dwa pęcherzyki 19mm i 20mm na lewym i prawym jajniku tylko endometrium słabe tylko 6mm to jest mój 10dc przy czym gin mi powiedziała że nie jest źle z endometrium. I mamy działać teraz i w środę mam się pokazać. Myślicie ze przy takim endometrium coś z tego może być? Zawsze endo miałam około 8mm 9mm ale nigdy takie małe 😔 czy to clo tak działa że takie słabe i jak je poprawić teraz czytałam że wino czerwone? Ale czy to teraz pomoże czy cykl znowu staracony 😭

Stosował Fertilman, Fertilman Plus, niby coś poszło na plus. Jeszcze stosowaliśmy lubrykant z Babystart.
Ogólnie ja jestem też ciągle spięta przy seksie, bo nie chcę by sąsiedzi nas słyszeli. Zwrócili kiedyś uwagę, że nas słychać, bo cienkie ściany są i wszystko słychać, nawet zgrzytanie łóżka.
Może akurat przy braku monitoringu się uda? :)
Olej sąsiadów! Ja mam mega cienkie drzwi i słyszę jak ktoś idzie po klatce i na samym początku mieszkania też myślałam o sąsiadach a wcześniej o wspolokatorach i teściach. Już przestałam, w końcu to moje mieszkanie, mogę robić co chcę, staramy się o dziecko, więc to wszystko jest całkiem normalne :D Po policję zadzwonią? :D A jak inni głośno puszczają muzykę to co? I powiem szczerze że nigdy mi to nie sprawiało aż tyle przyjemności i nigdy nie byłam tak głośna 😂😂😂
Też mam mocne bóle piersi ok tydzień przed @ i jedyne co to lekki gładki biustonosz i jak najczęściej go zdejmuje. Ale nic bardziej skutecznego nie znalazłam. A ból taki że jak schodzę ze schodów to muszę podtrzymywać biust 😩😩
Swoich sposobów brak, ale ja zaczęłam brać Mastodynon, ziołowy lek który gin mi przepisał na hiperprolaktynemie czynnościową. Ponoć łagodzi objawy pms i bólu piersi, ale trzeba pobrać ponoć 3mce.

Cześć dziewczyny. U mnie 5 dni do @. Wstałam dziś z mnóstwem energii, od razu poszłam na długi spacer i zaplanowaliśmy z mężem fajny, aktywny dzień [emoji846]
W tym miesiącu nie mierzę temperatury, jakoś mi się nie chce i jestem zniechęcona ogólnie do tych starań. W nowym cyklu mam do zrobienia dużo badań, mąż badanie nasienia. Może się dowiem czegoś nowego, choć mam wielką nadzieję, że wszystko okaże się w porządku.

Jak u was? Ile dni do @?

Gratuluję wszystkim [emoji977] [emoji846][emoji173]

reklama
Jestem już po monitoringu, dwa pęcherzyki 19mm i 20mm na lewym i prawym jajniku tylko endometrium słabe tylko 6mm to jest mój 10dc przy czym gin mi powiedziała że nie jest źle z endometrium. I mamy działać teraz i w środę mam się pokazać. Myślicie ze przy takim endometrium coś z tego może być? Zawsze endo miałam około 8mm 9mm ale nigdy takie małe 😔 czy to clo tak działa że takie słabe i jak je poprawić teraz czytałam że wino czerwone? Ale czy to teraz pomoże czy cykl znowu staracony 😭
Próbujcie, przez te kilka dni może się jeszcze zwiększyć grubość.

Do góry