reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

W Niemczech maksymalnie 3 miesięczną kuracje zalecają. Nie wiem czy każdy ginekolog tak tutaj robi ale byłam u dwóch różnych i oboje stosują tą metodę
Pytanie odnośnie clo: Czy Wam też lekarz mówił, że max można brać go 6 cykli? I czy jak w drugim cyklu zwiększam dawkę do 2 tabletek dziennie to ta ilość cykli zmniejsza się do 4 i tak dalej?[emoji2358][emoji3061]

reklama
Nie chodzi o to czy chcę czy nie, tak zadecydowała moja lekarka, mówiła że nie ma hiperstymulacji i możemy spróbować z 2 tabletkami jeśli z tego cyklu nie będzie ciąży 🤷🏻‍♀️

O to chodzilo wlasnie, czemu tak lekarz chce. Rozumiem, jesli to kontroluje, to trzeba próbować. Byle nie przedobrzyć, ale przynajmniej nie mowi ci jeszcze raz spróbować tylko dziala, abys zaszla

O to chodzilo wlasnie, czemu tak lekarz chce. Rozumiem, jesli to kontroluje, to trzeba próbować. Byle nie przedobrzyć, ale przynajmniej nie mowi ci jeszcze raz spróbować tylko dziala, abys zaszla
Jeszcze z Nią porozmawiam na kolejnej wizycie jak to widzi i jaki ma plan dla Nas, ale spokojnie trzymam rękę na pulsie 😉

Hej hej, odzywam się bo @Kundlica wywołała mnie swoim komentarzem ☺ @Mama_malarka ja w Twojej sprawie. Czytałam, że jesteś po ovitrelle i dopiero 23.06 będzie 14 dni po zastrzyku. Na objawy ciążowe masz naprawdę jeszcze mnóstwo czasu 🙂 ja robiłam test ciążowy tylko dlatego że musiałam odstawić duphaston i czekać na @ (to było 16dpo). Kolejny cykl miao być już stymulowany clo. Tak jak pisała @Kundlica nie pokładałam wielkich nadziei bo owulacja była u mnie wcześniej i zdążyliśmy się tylko raz kochać z mężem 🙄 a tu niespodzianka. Nie czułam się w ogóle ciążowo, nic nie wskazywało na to że coś jest na rzeczy. Kilka dni po pozytywnym teście zaczęły mnie dopiero boleć piersi. Póki co na pokładzie mini pęcherzyk ciążowy 6,1mm. Czekamy na zarodek i serduszko. Oczywiscie mnóstwo obaw i już włączył mi się tryb panikowania ale musi być dobrze ✊ trzymam kciuki żebyś 23.06 zrobiła piękny prezent swojemu partnerowi w postaci dwóch kreseczek 🥰

W Niemczech maksymalnie 3 miesięczną kuracje zalecają. Nie wiem czy każdy ginekolog tak tutaj robi ale byłam u dwóch różnych i oboje stosują tą metodę
Ja w DE miałam zalecenia maxymalne 6 cykli, ale są tu na forum takie dziewczyny, co miały i 8 cykli stymulowanych.
Zaleca się max 6 i przerwę ze względu na podwyższone ryzyko raka jajnika, niektórzy ostrożniejsi lekarze zalecają 3 cykle.
Ze stymulacji zrezygnowałam po 3 cyklach.

Ja w DE miałam zalecenia maxymalne 6 cykli, ale są tu na forum takie dziewczyny, co miały i 8 cykli stymulowanych.
Zaleca się max 6 i przerwę ze względu na podwyższone ryzyko raka jajnika.
Ze stymulacji zrezygnowałam po 3 cyklach.
Tak też czytałam o tym ryzyku raka i szczerze martwię się 😔

Hej hej, odzywam się bo @Kundlica wywołała mnie swoim komentarzem ☺ @Mama_malarka ja w Twojej sprawie. Czytałam, że jesteś po ovitrelle i dopiero 23.06 będzie 14 dni po zastrzyku. Na objawy ciążowe masz naprawdę jeszcze mnóstwo czasu 🙂 ja robiłam test ciążowy tylko dlatego że musiałam odstawić duphaston i czekać na @ (to było 16dpo). Kolejny cykl miao być już stymulowany clo. Tak jak pisała @Kundlica nie pokładałam wielkich nadziei bo owulacja była u mnie wcześniej i zdążyliśmy się tylko raz kochać z mężem 🙄 a tu niespodzianka. Nie czułam się w ogóle ciążowo, nic nie wskazywało na to że coś jest na rzeczy. Kilka dni po pozytywnym teście zaczęły mnie dopiero boleć piersi. Póki co na pokładzie mini pęcherzyk ciążowy 6,1mm. Czekamy na zarodek i serduszko. Oczywiscie mnóstwo obaw i już włączył mi się tryb panikowania ale musi być dobrze ✊ trzymam kciuki żebyś 23.06 zrobiła piękny prezent swojemu partnerowi w postaci dwóch kreseczek 🥰
Dobrze, ze wszytsko dobrze. 3majcie sie cieplutko.
Wiwat przeze mnie sie rozkrecil, bo pytalam z ciekawości jak dziewczyny po clo, czy jakos objawowo bardziej na @ czy moze ciążowo, u mnie kiedys po clo objawowo jednak przed testem bylo, wyczytalam to, bo znalam swoj organizm. 😉 ale nie kazdy tak ma.
Ktory tydzien u ciebie?

reklama
Do góry