reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Zupełnie normalnie. Zero objawów. Nawet piersi na dają nadziei :(
ja mam 6 dni do @ .. i moj wczoraj mowi bo bylam kupic stroj kąpielowy i oczywiście musial wejsc do kabiny zobaczyc jak wygladam . I mowi Boże ale Ty masz widoczne zyly nigdy takich nie mialas . Brodawki tez masz większe niż wcześniej i patrzył na mnie i sie śmiał.. 🙊

Ostatnio takim przypadkiem @Stelle tu była, której udało się w cyklu w którym nie pokładała nadziei a test zrobiła tylko dlatego, że musiała odstawić duphaston i wolała się upewnić, że to ok [emoji4]A do tej pory jak do tego podchodziłas?

Roznie podchodziliśmy do tego, duzo zalezalo od czasu i czy zmeczeni jestesmy bardzo. Akurat z corka zaskoczylo kiedy praktykowaliśmy nawet i 2 razy dziennie, w 2 ciąży co 2 dzien przez caly cykl, teraz roznie, raz codzien, raz co drugi. Jednak zastanawia mnie to

Oczywiście natomiast można mieć całe życie silny pms, a później przejść go łagodnie i nie być w ciąży.
Takie zmiany są normalne
Ja to różnie z pms... Ale jak biorę luteine to chyba ona też łagodzi pms, więc się nie sugeruję.
Dlatego pytalam z ciekawości, bo moze wyczuwa roznice, a moze nie. Normalne 😉
Szczerze to nie mam punktu odniesienia. W poprzednich ciążach byłam tak dawno że nie pamiętam. Teraz bardzo na spokojnie podchodzę do tematu, a wręcz bez większych nadziei.
Myślę, że ogólnie nie ma się co przejmować "objawami" lub ich brakiem na tym etapie [emoji16]
Mogły się nos na czerwono zaświecić albo coś 😵🤣

reklama
A a czego wynikają u ciebie plamienia?
Ja mam wysoki progesteron po owulacji a mimo to plamie więc nie wiem jak to się ma o siebie. Może to wynikac z tego że później ten progesteron spada?

Nigdy nie badałam proga przyrostowo, a tak chyba powinno się go zbadać przy niewydolności cialka żółtego. Poziom proga po owu niby wychodzi mi zadowalający, możliwe ze skacze za bardzo, nie wiem, luteina pomagała wiec myślałam ze to faktycznie progesteron. Ale przyczyn plamien może być wiele, hormony mam w porządku, nie ma infekcji ani innych tego rodzaju problemów, w piątek mam histeroskopie wiec może tam się jakieś ustrojstwo pokaże. Od niedawna chodzę do nowego ginekologa, wiec zobaczymy co dalej z tym będzie.

Tak, wiele dziewczyn ma 2-3 dniowe plamienia przed @ i one wynikają właśnie ze spadku proga. Tez takie miałam, ale z czasem pojawiały się coraz wcześniej i ostatecznie u mnie stanęło na tym, ze zaczynam plamić już od 1dpo.

Do góry