reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ciężko mi stwierdzić, podany numer do lekarza był pod wynikami, na pewno był to lekarz z kliniki leczenia niepłodności więcej szczegółów nie znam :/
Może skonsultujcie jeszcze z niezależnym andrologiem? Nie mam doświadczenia z klinikami leczenia niepłodności ale kilkukrotnie czytałam tutaj raczej nieprzychylne opinie.

reklama
Bzdura. Możesz mieć długa jedna z faz cyklu i to się reguluje jeśli jest taka potrzeba. Ja bym się narazie na Twoim miejscu nie zamartwiala, przejdź przez ten monitoring i zobaczysz jak wyglada sytuacja. Daj znać jutro co tam widać [emoji16] dziewczyny tu miały owu i w 30dc wiec spokojnie [emoji3526]
Ok, dam znać co i jak po wizycie 😉

Też na NFZ miałam identycznego ginekologa. Ja mam problemy z owu, tzn nie mam jej od kilku miesięcy i mam przez to dłuższe cykle. A on na to przepisał mi duphaston na trzy miesiące i jak nie zajdę to mam wrócić 🙄🙄🙄 A jak mam zajść, jak nie mam owu? Na co mi ten duphaston? I nawet przy normalnych cyklach, które mam 30-31 dni, owu miałam w 16-18 DC, a on mi kazał od bodajże 15 DC brać ot tak. 🙄
Polska służba zdrowia 👍 każdy gin działa tak samo z tego co tu przeczytałam. Taki sm schemat działania. Żadnych badań nie zlecą a jeszcze utrudniają. Już mi szkoda słów. Maj spisałam na straty. Zaczynam od nowa, tym razem sama sobie będę lekarzem😒

Polska służba zdrowia 👍 każdy gin działa tak samo z tego co tu przeczytałam. Taki sm schemat działania. Żadnych badań nie zlecą a jeszcze utrudniają. Już mi szkoda słów. Maj spisałam na straty. Zaczynam od nowa, tym razem sama sobie będę lekarzem😒
Kurde a ja chodzę do dwóch prywatnie ostatnimi czasy i też nie zlecili mi dodatkowych badań, robilam tylko morfologię🙄

Witam się w 1 dc😭😭😭
Cykl trwał tylko 27 dni. Udało mi się wcisnąć dziś do gina na 17.40. mówiła że jeśli ten cykl nie przyniesie skutku zmieniamy letrozol na clo. Tak więc zaczynam 3 stymulowany cykl.
Wiecie jakie to przykre? Z resztą na pewno wiecie..🙄 o co ja wgl.pytam🤦
Niby owulacja była, niby endometrium było dobre, niby stosunki były w fazie okoloowulacyjnej. I nadal kur*a nic 😭 jestem taka wściekła!😐 Ale oczywiście się nie poddaje! Walczę dalej!
Kochana! Przykro mi 😔 obyś po Clo również miała takie piękne cykle i szybciutko udało się zaskoczyć 🍀 Ściskam mocno ❤

Dziewczyny, tak pomyślałam, że Wam napiszę. Może się przyda informacja. :) Jest ogólnopolski program na NFZ dla osób, które nie znają przyczyny niepłodności, a od roku co najmniej starają się o potomstwo. Bodajże 12 ośrodków bierze w tym udział. Można zrobić wiele badań np.
Screenshot_2021-06-14-13-28-46-226_com.google.android.apps.docs.jpg

Oczywiście na NFZ. Ja zapisałam się w Szczecinie w poradni ginekologicznej przy szpitalu na Unii Lubelskiej. Wczoraj się zapisywałam - termin mam na 5 lipca. :) Także bardzo krótki czas oczekiwania. Może którejś z Was się przyda taka informacja?
Screenshot_2021-06-14-13-25-55-331_com.android.chrome.jpg

reklama
Hej Dziewczyny,

Potrzebuję porady w sprawie ovitrelle. Dziś na wizycie pęcherzyk miał 20.5 mm, jestem w 13 dc. Z początku mój lekarz dał znać że owulacja będzie dzisiaj, jednak końcowo przepisał ovitrelle na dziś do wzięcia o 19 dla upewnienia się że owulacja nastąpi. Zapomniałam się zapytać co jeśli owulacja nastąpi wcześniej. Od jakiejś godziny czuję intensywny ból w okolicy jajnika. Tak dla upewnienia się: czy podanie zastrzyku po owulacji ma jakieś znaczenie? Zapomniałam zapytać o taką ewentualność. Czy jeśli dziś to po prostu ból okołoow, i owulacja nastąpi np. jutro rano to zastrzyk da rade wspomóc jeszcze pęcherzyk?

Do góry