reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Czy czytasz co napisałam? Staraliśmy się z mężem. Najpierw dostalam plamienia jasnorozowego. Później się rozkręciło w krwawienie, myslalam, że normalny okres, jednak bol jest taki, że jeszcze w życiu takiego nie czułam, cała noc wyłam z bolu. W związku z tym, mąż zadzwonił do swojego kolegi ginekologa, a ten poradził pojechać na badania, bo to może być poronienie (z opisów objawów i bólu). Trzeba sprawdzić, tym bardziej, że mialam niedawno usunięta wkładkę wewnątrzmaciczna i może być różnie.
Wystarczająco jasno opisałam czy jeszcze raz?
Może jestem nadwrażliwa i narobie sobie bigosu... ale może troche grzeczniej? W pytaniu Zazuu nie zauważyłam zadnwj agresji.

reklama
Trzymam kciuki żeby [emoji205] nie przyszła [emoji16][emoji1696][emoji123]
O matko, taaak. Początek cyklu nim się obejrzę to jest 10-11 dzień. A ostatnie dni mi się taaak wleką, dziś 11dpo i miał być luuuuzik i spokój a już powoli fisiuję :D Dziś znów w nocy śniły mi się pozytywne testy, a staram się wytrzymać do terminu @, ponoć ma być w sobotę ale nie wiem czy wytrzymam...

No tak wlasnie to wyszło... Przed wizytą u ginekologa jeden raz tylko na spontanie, bez żadnego podnoszenia nóg, leżakowania min 15 minut itd 😁 później wizytą u lekarza który powiedział że w tym cyklu to już po ptokach bo owu była, no chyba że było bzykane to może coś z tego będzie 🙄 stwierdziłam że nie ma co się nastawiać bo musiałby stać się cud więc nie odmawiała drinków u znajomych i na grillu. Nawet jakieś winko wpadło mężem 🙈 także te dwie kreski to była dla mnie naprawdę niespodzianka 🥺

Lekarz kazał w poniedziałek powtórzyć betę. Nie wiem co on ma z tymi kontrolami 🤦‍♀️ może po poniedziałkowym wyniki powie mi kiedy mam się umówić na wizytę 🙄🤔

Dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki 💪✊ wierzę że wszystkim Nam się uda 🤰🤰🤰będę cichaczem do Was zaglądać 😘
Gratulacje, teraz musi być dobrze ❤️

Ja naprawdę rozumiem pragnienie posiadania dziecka natomiast albo wy nakręciliscie lekarza albo on was.
Poronienie nie wygląda jak na amerykańskich filmach.
Moje pierwsze w 7 tygodniu ciąży nie różniło się NICZYM od miesiączki. Kolejne w wywołane w 11 tygodniu było nawet mniej bolesne od miesiączki.
A Ty najprawdopodobniej dostałaś po prostu bolesnego okresu i nic więcej.
Nie wiem na jakiej podstawie lekarz miałby określić poronienie jeśli wcześniej w żaden sposób nie potwierdziłaś ciąży ani testem ani beta. Jeśli okres przyszedł w terminie to w najczarniejszym scenariuszu to była ciąża biochemiczna i tego też żaden lekarz nie potwierdzi chyba, że zbada Ci bete i będzie podwyższona.
Naprawdę nasze miesiączki się zmieniają, a po wyjęciu wkładki jeszcze jakiś czas Twój cykl będzie ulegał zmianom.
Na pewno taka myśl jest lepsza od szukania poronienia [emoji2272]
Chyba każde poronienie wygląda inaczej 🤷 ja poroniłam w 8 tygodniu.... Początkowo jak normalny okres, później koszmarny ból i skurcze, po których pojawił się pęcherzyk i kawał tkanek... Reszta była w 100% jak normalny okres ale trwało dłużej. Także przy poronieniu może wystąpić ostry ból.

reklama
Do góry