reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Czy czytasz co napisałam? Staraliśmy się z mężem. Najpierw dostalam plamienia jasnorozowego. Później się rozkręciło w krwawienie, myslalam, że normalny okres, jednak bol jest taki, że jeszcze w życiu takiego nie czułam, cała noc wyłam z bolu. W związku z tym, mąż zadzwonił do swojego kolegi ginekologa, a ten poradził pojechać na badania, bo to może być poronienie (z opisów objawów i bólu). Trzeba sprawdzić, tym bardziej, że mialam niedawno usunięta wkładkę wewnątrzmaciczna i może być różnie.
Wystarczająco jasno opisałam czy jeszcze raz?
Może jestem nadwrażliwa i narobie sobie bigosu... ale może troche grzeczniej? W pytaniu Zazuu nie zauważyłam zadnwj agresji.

reklama
Trzymam kciuki żeby [emoji205] nie przyszła [emoji16][emoji1696][emoji123]
O matko, taaak. Początek cyklu nim się obejrzę to jest 10-11 dzień. A ostatnie dni mi się taaak wleką, dziś 11dpo i miał być luuuuzik i spokój a już powoli fisiuję :D Dziś znów w nocy śniły mi się pozytywne testy, a staram się wytrzymać do terminu @, ponoć ma być w sobotę ale nie wiem czy wytrzymam...

No tak wlasnie to wyszło... Przed wizytą u ginekologa jeden raz tylko na spontanie, bez żadnego podnoszenia nóg, leżakowania min 15 minut itd 😁 później wizytą u lekarza który powiedział że w tym cyklu to już po ptokach bo owu była, no chyba że było bzykane to może coś z tego będzie 🙄 stwierdziłam że nie ma co się nastawiać bo musiałby stać się cud więc nie odmawiała drinków u znajomych i na grillu. Nawet jakieś winko wpadło mężem 🙈 także te dwie kreski to była dla mnie naprawdę niespodzianka 🥺

Lekarz kazał w poniedziałek powtórzyć betę. Nie wiem co on ma z tymi kontrolami 🤦‍♀️ może po poniedziałkowym wyniki powie mi kiedy mam się umówić na wizytę 🙄🤔

Dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki 💪✊ wierzę że wszystkim Nam się uda 🤰🤰🤰będę cichaczem do Was zaglądać 😘
Gratulacje, teraz musi być dobrze ❤️

Ja naprawdę rozumiem pragnienie posiadania dziecka natomiast albo wy nakręciliscie lekarza albo on was.
Poronienie nie wygląda jak na amerykańskich filmach.
Moje pierwsze w 7 tygodniu ciąży nie różniło się NICZYM od miesiączki. Kolejne w wywołane w 11 tygodniu było nawet mniej bolesne od miesiączki.
A Ty najprawdopodobniej dostałaś po prostu bolesnego okresu i nic więcej.
Nie wiem na jakiej podstawie lekarz miałby określić poronienie jeśli wcześniej w żaden sposób nie potwierdziłaś ciąży ani testem ani beta. Jeśli okres przyszedł w terminie to w najczarniejszym scenariuszu to była ciąża biochemiczna i tego też żaden lekarz nie potwierdzi chyba, że zbada Ci bete i będzie podwyższona.
Naprawdę nasze miesiączki się zmieniają, a po wyjęciu wkładki jeszcze jakiś czas Twój cykl będzie ulegał zmianom.
Na pewno taka myśl jest lepsza od szukania poronienia [emoji2272]
Chyba każde poronienie wygląda inaczej 🤷 ja poroniłam w 8 tygodniu.... Początkowo jak normalny okres, później koszmarny ból i skurcze, po których pojawił się pęcherzyk i kawał tkanek... Reszta była w 100% jak normalny okres ale trwało dłużej. Także przy poronieniu może wystąpić ostry ból.

reklama
Do góry