reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

@Stelle trzymam kciuki! [emoji3590][emoji123]

Ja dziś 5dc i tak sobie myślę, że ten czas do owu jakoś szybciej leci, a po owu zwalnia niemiłosiernie [emoji23] też tak macie?

Pytanie do dziewczyn mierzących temp: możecie polecić jakiś termometr? Myślę żeby zacząć obserwacje, tak dla własnej ciekawości [emoji6]
To zależy, ale fakt czasem tak jest, że pierwsza faza mija mi błyskawicznie i później im bliżej @ tym świat zwalnia 😁😅

reklama
Dla mnie zbawieniem jest teraz chodzenie do pracy. W pierwszej ciąży był covid w sile wieku więc jak tylko miałam dodatnią betę to wzięłam l4. I w domu dostawałam do głowy... Ciągłe czytanie, nakręcanie się itd. A teraz mniej o tym myślę... I momentami zapominam że w ogóle jestem w ciąży 🙈 przypominam sobie widok tych dwóch kresek z testu i robi mi się cieplej na serduszku 😁
Oby wszystko było dobrze 🙏🙏🙏

Dla mnie zbawieniem jest teraz chodzenie do pracy. W pierwszej ciąży był covid w sile wieku więc jak tylko miałam dodatnią betę to wzięłam l4. I w domu dostawałam do głowy... Ciągłe czytanie, nakręcanie się itd. A teraz mniej o tym myślę... I momentami zapominam że w ogóle jestem w ciąży 🙈 przypominam sobie widok tych dwóch kresek z testu i robi mi się cieplej na serduszku 😁
Oby wszystko było dobrze 🙏🙏🙏
Tez nie czulam na poczatku ciazy... piekny stan dbaj o siebie.

Jeśli na USG Endo jest ok to jest w porządku 😊 Ja przy braniu Estrofemu mam endo 12 mm w 11 dc i przy pęcherzyku 18 mm, więc ciężko stwierdzić jakie by było bez tego hormonu 🤷‍♀️

Spokojnie kochana, lekarz na pewno wie co robi 😊 Nie ma co się denerwować na zapas, wiem jak to jest z tym czekaniem, bo sama zawsze robię wcześniej test , w tym cyklu jestem mega na luzaku, a testy neich czekają chociaż do dnia miesiączki😜.
Trzymam bardzo mocno kciuki za twoje dwie kreseczki!!! ✊✊

Ja nic nie brałam na te bóle, ale bolało nawet przy siedzeniu czy chodzeniu, jak już byłam w domu to pod koc, dobry film i dałam radę 😊
Z pęcherzyka pomimo, że pękł niestety nic nie wyszło, ale to była pierwsza stymulacja. Był smutek, płacz, złość, dlatego w tym cyklu bardzo się staram zająć głowę i pełen luuuuz, cieszę się życiem, po prostu, bo bardzo dużo mi przez te płodność umknęło 😜
Dokładnie! To najważniejsze żeby zająć czymś głowę. A wiem sama jakie to trudne i jak bardzo jest smutno kiedy nie wychodzi. Ale skup się na tym że organizm dobrze reaguje 😊 to najważniejsze. A nowy cykl to nowa szansa wiec ja 3mam kciuki! 🍀 Jestem pewna ze nim się obejrzysz będziesz tu wklejać radosne zdjęcie 2ch tłustych kreseczek 😘

Ja dziś 5dc i tak sobie myślę, że ten czas do owu jakoś szybciej leci, a po owu zwalnia niemiłosiernie [emoji23] też tak macie?

Pytanie do dziewczyn mierzących temp: możecie polecić jakiś termometr? Myślę żeby zacząć obserwacje, tak dla własnej ciekawości [emoji6]
U mnie czas do owu leci strasznie szybko a pozniej to katastrofa 😂 teraz jak mąż jeszcze ogarnia te płodne dni itd to ciagle pyta kiedy testujemy bo tez sobie chce popatrzeć 😂 ostatnio mi powiedział ze chyba w ogóle nie testuje bo nic nie mówię, jakby wiedział to chyba za głowę by się złapał 😅

Byłam dzisiaj na kontroli bety... Koło 17 ma być wynik 🥺 dałam dane do logowania mężowi i on sprawdzi bo ja chyba na zawał zejdę 😕 nie czuje się w ogóle ciążowo.. Cycki nie bolą, zapachy nie przeszkadzają, nie jestem zmęczona... Porównuje dużo do pierwszej ciąży a wiem ze nie powinnam tego robić 🙈
Wzięłam dzisiaj pierwszy zastrzyk heparyny, biorę do tego acard, duphaston i encorton. Także mam obstawę, mam nadzieję że nie było to za późno włączone 🙄
Będzie dobrze!✊🏼 Glowa do gory❤️

O taak, też mam takie wrażenie :D Ja dzisiaj 16 dc i tak do 14 leciało szybko, a od 2 dni mi się strasznie dłuży.

Byłam dzisiaj na kontroli bety... Koło 17 ma być wynik 🥺 dałam dane do logowania mężowi i on sprawdzi bo ja chyba na zawał zejdę 😕 nie czuje się w ogóle ciążowo.. Cycki nie bolą, zapachy nie przeszkadzają, nie jestem zmęczona... Porównuje dużo do pierwszej ciąży a wiem ze nie powinnam tego robić 🙈
Wzięłam dzisiaj pierwszy zastrzyk heparyny, biorę do tego acard, duphaston i encorton. Także mam obstawę, mam nadzieję że nie było to za późno włączone 🙄
bardzo mocno Ci kibicujemy!!! Trzymam kciuki! ✊ ✊ ✊ ✊

O taak, też mam takie wrażenie :D Ja dzisiaj 16 dc i tak do 14 leciało szybko, a od 2 dni mi się strasznie dłuży.
Mi się zawsze dłuży na odwrót do owu... a po owu szybciej leci. Zawsze jestem tak nakręcona na działanie, ze szok a potem juz na lekkim luzie, zeby tylko sprawdzić czy okres czy jednak test robimy.

reklama
@Stelle pamiętam, że w jednym odcinku Mamy Lamy Ania mówiła o tym, że w pierwszych tygodniach w ogóle nie czuła objawow i myślała "ale ja świetnie przechodzę ciążę". Jak jej ruszyło po paru tygodniach, to przestała tak myśleć 😂 głowa do góry, trzymam kciuki!

Do góry