reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Hej, dawno mnie nie było. Jak może pamiętacie poprzednie dnia cykle z Clo i dupkiem, trwały po 33dni, testy owu pozytywne koło 20dc plus objawy. Oczywiście cykle były stracone bo chłopa mi zmogło i dłuuuugo w szpitalu kiblował. Teraz cykl trzeci bez Clo z dupkiem i covidem... Od dwóch tygodni jestem już ozdrowieńcem. Dzisiaj 16dc. Zaczęłam robić testy i załamka... Chyba pozytywny. Co o tym sądzicie? Miałam nadzieję, że owu znów będzie koło 20tc, lubego będę miała dopiero w weekend, akurat ładnie by się wpasowało 😢 Wszystko przeciwko mnie...
Mogę spytać, czy Twój lekarz nie mówił nic na tak późną owulację po stymulacji? W jakich dniach brałaś Clo?

Moja gin jak zobaczyła pęcherzyk 14mm w 11 dniu cyklu, to spisała cykl na straty i stwierdziła, że po stymulacji powinien być już dużo większy, nawet jak naturalnie owulację mam późno. I nie wiem, co o tym myśleć, bo potem chyba zablokowała mi owulację Duohastonem😐 na monitoringu w następnym cyklu miałam 20mm pęcherzyk z poprzedniego cyklu. 🤦‍♀️

reklama
Mogę spytać, czy Twój lekarz nie mówił nic na tak późną owulację po stymulacji? W jakich dniach brałaś Clo?

Moja gin jak zobaczyła pęcherzyk 14mm w 11 dniu cyklu, to spisała cykl na straty i stwierdziła, że po stymulacji powinien być już dużo większy, nawet jak naturalnie owulację mam późno. I nie wiem, co o tym myśleć, bo potem chyba zablokowała mi owulację Duohastonem😐 na monitoringu w następnym cyklu miałam 20mm pęcherzyk z poprzedniego cyklu. 🤦‍♀️
Nie byłam u ginki niestety. Pierwszy cykl kazała nie przychodzić, a w drugim nie było miejsca, dopiero na mój 19dc i jak na złość covid wtedy wpadł.
Ale jak ją znam to spisałaby cykl na straty, a ja zawsze mam późno owu, bo cykle długie.

Dziewczyny, zostało mi kilka dni do testowania, raczej o tym nie myśle ale kiedy dzisiaj sprawdzałam cos w aplikacji to zorientowałam się ze na takim etapie cyklu jak jestem w tej chwili w poprzednich miałam już objawy świadczące o zbliżającej się @- ból piersi, brzucha. A tym razem nic 😂 ten kwiecień jest dziwny tak samo jak pogoda za oknem ☀️❄️

Dziewczyny, zostało mi kilka dni do testowania, raczej o tym nie myśle ale kiedy dzisiaj sprawdzałam cos w aplikacji to zorientowałam się ze na takim etapie cyklu jak jestem w tej chwili w poprzednich miałam już objawy świadczące o zbliżającej się @- ból piersi, brzucha. A tym razem nic 😂 ten kwiecień jest dziwny tak samo jak pogoda za oknem ☀️❄️
Za ile się testujesz? Ja z kolei mam symptomy które czułam zwykle przy biochemicznych, oby tym razem coś na serio :D jak nie to czeka mnie seria badań... Jeszcze 7 dni, muszę wytrzymać z testowaniem tym razem, wole dostać okres w niewiedzy, ze kolejna biochem.

Za ile się testujesz? Ja z kolei mam symptomy które czułam zwykle przy biochemicznych, oby tym razem coś na serio :D jak nie to czeka mnie seria badań... Jeszcze 7 dni, muszę wytrzymać z testowaniem tym razem, wole dostać okres w niewiedzy, ze kolejna biochem.
Ja tak na spokojnie w niedzielę. Obyś miała dobre przeczucie co do swoich objawów ❤️

Hej. :)
Czy któraś z Was brała Mensinorm 75 (zastrzyk) i miała pozytywny rezultat? :) jakie samopoczucie po zastrzyku? Przez ile cykli robiony zastrzyk?
Nie jest to chyba zbyt popularny lek bo szukając go tutaj na forum nie ma za dużo info a jeśli już to głównie w wątkach in vitro.
Dostałam 2 leki (duphaston i clo) i jeszcze ten zastrzyk. Mam nadzieje, ze w końcu się uda zajść z tym zestawem wspomagaczy :D

Dziewczyny, mam do Was pytanko .. zawsze przed @ conajmniej tydzień wcześniej bolał mnie już brzuch i przeważnie miałam biegunkę. Piersi bolały tak, ze jak po schodach szłam, to myślałam ze je pourywam.. a teraz .. od czasu poronienia, a to już kawałek bo prawie rok, w ogóle przed ani w trakcie okresu nie bolą mnie cycki.. czuje jakby każdy cykl był bez owu :( czy któraś z Was tak miała ? Gin mówi - NO I CO Z TEGO. A ja nie wiem co myśleć 🤔.. nie żeby coś, ale jak bolały mnie , to chociaż czułam ze mam owulacje..

Dziewczyny, mam do Was pytanko .. zawsze przed @ conajmniej tydzień wcześniej bolał mnie już brzuch i przeważnie miałam biegunkę. Piersi bolały tak, ze jak po schodach szłam, to myślałam ze je pourywam.. a teraz .. od czasu poronienia, a to już kawałek bo prawie rok, w ogóle przed ani w trakcie okresu nie bolą mnie cycki.. czuje jakby każdy cykl był bez owu :( czy któraś z Was tak miała ? Gin mówi - NO I CO Z TEGO. A ja nie wiem co myśleć 🤔.. nie żeby coś, ale jak bolały mnie , to chociaż czułam ze mam owulacje..
A robiłaś monitoring?

reklama
A robiłaś monitoring?
Byłam u gina 3 tyg temu, bo miałam plamienie. Gin młody, mialam wrażenie ze jakiś przestraszony. Zrobił usg i powiedział ze cialka żółtego nie widzi a plamienie które mam od 4 dni mam traktować już jako okres. Noooo i tak.. skierował mnie na badania z krwi, ale w ostatnim czasie chorowałam trochę, wiec jeszcze ich nie zrobiłam🤦‍♀️

Do góry