reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Co to za dieta? :)
Poczytaj na ich stronie, mają też profil na instagramie i fejsbuku. Same długo borykały się z niepłodnością, jedna z nich ma PCOS, hashimoto, IO, endometrioze i udało jej się zajsc w naturalną ciążę ☺ postanowiły pp tym co przeszły że same będą pomagać kobietom z takimi problemami. Mają diety do wykupienia i ebooki. Diety są z niskim indeksem (a to akurat najbardziej pożądany sposób odżywiania dla każdego ☺) i mają dużo super foods które pozytywnie wpływają na kobiecy cykl. Kobietom wracają owulacje, normują się hormony, poprawia się jakość jajeczek. Mnóstwo historii jest na ich profilu, czasami aż się łezka w oku kręci jak to czytam 🥺

@Stelle wiesz co jakiejś specjalnej diety na płodność nigdy nie stosowałam ale ja ogólnie bardzo zdrowo się odżywiam, jestem wegetarianką, nie jem produktów przetworzonych, nie palę i nie piję, jedyne co to kawę piję 🙈 i miałam kiedyś takie badanie na takiej wadze specjalnej która mierzy skład całego ciała i wyszło mi 100/100 punktów, przy wzroście 174cm i wadze 57 kg. Także w moim przypadku to raczej medycznie coś nie tak, jeszcze tylko nie odkryli co 🤷🏻‍♀️

Poczytaj na ich stronie, mają też profil na instagramie i fejsbuku. Same długo borykały się z niepłodnością, jedna z nich ma PCOS, hashimoto, IO, endometrioze i udało jej się zajsc w naturalną ciążę ☺ postanowiły pp tym co przeszły że same będą pomagać kobietom z takimi problemami. Mają diety do wykupienia i ebooki. Diety są z niskim indeksem (a to akurat najbardziej pożądany sposób odżywiania dla każdego ☺) i mają dużo super foods które pozytywnie wpływają na kobiecy cykl. Kobietom wracają owulacje, normują się hormony, poprawia się jakość jajeczek. Mnóstwo historii jest na ich profilu, czasami aż się łezka w oku kręci jak to czytam 🥺
Również wykupiłam kiedyś ich dietę, zaczęliśmy stosować z mężem + dorzuciłam zioła o. Sroki. W jeden miesiąc dwie zmiany i udało się od razu. A wcześniej staraliśmy się 5 miesięcy bezskutecznie 🤷‍♀️

Mam pytanie: a pod jakim nickiem szukać na fb?

Dziewczyny, czy z powodu tego nagłego przesilenia wiosennego macie momentami tak że robi się nagle bardzo ciepło i aż słabo od tego? Tak jakby organizm nie do końca sobie radził z nagłą zmianą? Póki co zganiam na to :D bo dziś miałam tak dwukrotnie...

@Stelle wiesz co jakiejś specjalnej diety na płodność nigdy nie stosowałam ale ja ogólnie bardzo zdrowo się odżywiam, jestem wegetarianką, nie jem produktów przetworzonych, nie palę i nie piję, jedyne co to kawę piję 🙈 i miałam kiedyś takie badanie na takiej wadze specjalnej która mierzy skład całego ciała i wyszło mi 100/100 punktów, przy wzroście 174cm i wadze 57 kg. Także w moim przypadku to raczej medycznie coś nie tak, jeszcze tylko nie odkryli co 🤷🏻‍♀️
A badaliscie immunologie? Jak długo się staracie? Pewnie pisałaś nie raz ale nie zaglądam do Was za często
Mam pytanie: a pod jakim nickiem szukać na fb?
Akademia Płodności ☺

Acha, dzięki za odpowiedź, ja właśnie myślałam że endometriozę jest widać na USG ale teraz już wiem że nie 😐 co prawda w klinice w której się leczę nic na razie nie wspominali o tym ale mam jakieś takie dziwne przeczucie że w moim przypadku też może się to okazać, od zawsze mam bardzo bolesne miesiączki (zdarzały mi się omdlenia i wymiotowanie z bólu), ostatnio od jakiegoś czasu bardzo mnie boli okolica lędźwi, pod koniec dnia tak że chodzić praktycznie nie mogę, naprzemiennie mam biegunki i zaparcia (praca jelit w normie, było badane wszystko) no i od 3 lat się staramy bezskutecznie... Zapytam ginekologa co o tym sądzi 🤷🏻‍♀️
Dobry pomysl- zapytaj, ale bolesne@, zapracia i bole oraz brak ciazy to czesto objawy endo, ktora jak sie okazuje dotyka coraz wiekszej liczby kobiet- niestety 😩 kiedys o tym lekarze wogole nie wspominali ale teraz coraz czesciej juz robia diagnostyke,a wiedz, ze endo niestety moze sie tylko poglebiac, a nacieki czasami atakuja rozne organy -wystepuje czesto w jajowodzie, jajniku czy pochwie, jak również w zupełnie innych narządach bliskich takich jak pęcherz moczowy czy jelita.
Komórki endometrium w niektórych przypadkach trafiają do jeszcze bardziej oddalonych od układu płciowego miejsc, w niezwykle rzadkich przypadkach nawet do płuc czy mózgu.😢
Trzymam kciuki

reklama
Do góry