reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej, dziewczyny doradźcie bo trochę się pogubiłam znowu. Przyjmuje od owulacji progesteron dopochwowo (utrogestan). Dzisiaj jestem 9dpo i coś mnie rano podkusiło żeby zrobić test. Oczywiście bielszy nie mógł być :( Pokarało mnie za niecierpliwość... Ale wracając do pytania - powinnam zrobić betę w dniu spodziewanej miesiączki? Bo dopóki przyjmuje progesteron to chyba @ jest zatrzymana? A beta da mi odpowiedź czy przyjmować dalej czy jednak odstawić bo nie ma ciązy?

Ja mam zalecenie nie wcześniej niż 14dpo zrobić betę i jeśli negatywna - odstawić luteinę, jeśli pozytywna - zmiana dawkowania. U mnie @ się nie pojawia dopóki nie odstawię i nie odczekam [emoji6]

reklama
Kochane i znowu to samo ból brzucha ustąpił i choć był taki delikatny tylko No ale teraz nie odczuwam go wgl za to pojawił się znowu ten śluz lekko ciągnący się biały a wg apki flo dziś okres powinien być

Cześć dziewczyny, chciałam się tu przywitać 🖐 W styczniu miałam zabieg łyżeczkowania (poronienie zatrzymane-za duży pęcherzyk żółtkowy). Właśnie jesteśmy w 1cs i za ok tydzień pierwsze testowanie :) Znów najgorsze to czekanie... Wczoraj profilaktycznie zrobiłam badanie homocysteiny, kwasu foliowego i progesteronu który wyszedł podwyższony, ale to podobno dobry znak. Teraz będę tu zaglądać regularnie :)

Trzymam kciuki za dwie kreski. 😀👍

Hej, dziewczyny doradźcie bo trochę się pogubiłam znowu. Przyjmuje od owulacji progesteron dopochwowo (utrogestan). Dzisiaj jestem 9dpo i coś mnie rano podkusiło żeby zrobić test. Oczywiście bielszy nie mógł być :( Pokarało mnie za niecierpliwość... Ale wracając do pytania - powinnam zrobić betę w dniu spodziewanej miesiączki? Bo dopóki przyjmuje progesteron to chyba @ jest zatrzymana? A beta da mi odpowiedź czy przyjmować dalej czy jednak odstawić bo nie ma ciązy?
Trzymam kciuki 🙂😘

Ja też biorę progesteron dopochwowo po owulacji i mi lekarz powiedział że wystarczy jak w konkretnym dniu (zawsze mi mówi który to ma być dzień) zrobię test o czułości 10 mlu 🤷🏻‍♀️ jeśli będzie negatywny to odstawiam progesteron i czekam na @, jeśli pozytywny to mam się natychmiast zgłosić do swojej kliniki i wtedy mi zrobią betę + ustala co dalej
Hmm, kurcze no ja właśnie zapomniałam dopytać mojego lekarza 🤦‍♀️ tzn pytałam tylko o to czy mam brać do końca opakowania, bo to wychodziło że mam 15 dni przyjmować 🤔 czyli do 30dc, a ostatni mój cykl był równo 30 dni. Ale nie pamiętam co mi odpowiedziała 🙈 a u Ciebie jak to wychodzi? Że którego dnia wykonujesz betę? Chodzisz ba monitoring? Wiesz kiedy masz dokładnie owu? 😘
Ja mam zalecenie nie wcześniej niż 14dpo zrobić betę i jeśli negatywna - odstawić luteinę, jeśli pozytywna - zmiana dawkowania. U mnie @ się nie pojawia dopóki nie odstawię i nie odczekam [emoji6]
No to jest jeszcze nadzieja ze dzisiaj ten test był za szybko... 😞 ale nawet piersi mnie nie bolą 🥺 ile czekasz na @ po odstawieniu luteiny?
Dziękuję 😘 chociaż jestem dzisiaj zdołowana od samego rana... 😞 tak bardzo liczyłam... To nasz pierwszy cykl starań od poronienia, minęło 10 miesięcy a wtedy udało nam się za pierwszym razem 🥺 no ale już kilka dni przed @ szczypaly mnie sutki, piersi bolały, latałam co chwile siku i było mi potwornie zimno. A teraz nic... Czuje tylko jajnik od czasu do czasu 🙄 no ale wiem ze póki nie przyjdzie @ to trzeba mieć nadzieję 🥺🥺🥺

Dziękuję 😘 chociaż jestem dzisiaj zdołowana od samego rana... 😞 tak bardzo liczyłam... To nasz pierwszy cykl starań od poronienia, minęło 10 miesięcy a wtedy udało nam się za pierwszym razem 🥺 no ale już kilka dni przed @ szczypaly mnie sutki, piersi bolały, latałam co chwile siku i było mi potwornie zimno. A teraz nic... Czuje tylko jajnik od czasu do czasu 🙄 no ale wiem ze póki nie przyjdzie @ to trzeba mieć nadzieję 🥺🥺🥺
Każda ciąża jest inna nie nastawiaj się na najgorsze ... ja w pierwszej ciąży nie miałam wgl objawów a testy nie wychodziły mi chyba do 2 tygodni po terminie ostatniej miesiączki ... teraz brzuch ciągnie piersi bolą i liczę na dwie kreski choć wiem ze może się to nie wydarzyć ... będzie dobrze , jak nie teraz to mamy kolejne cykle i musimy być wdzięczne bo nie każda z nas ma szanse na ciąże ..;)

@Stelle Nigdy jeszcze bety nie robiłam bo nie byłam nigdy w ciąży 😒 Tak, mam monitoring cyklu i biorę letrozol na stymulację owulacji + zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka więc wiem dokładnie kiedy mam owu. Lekarz mi każe robić test zawsze pomiędzy 14 a 16 dpo (zależy jak wcześnie zaczęłam brać letrozol), czyli to jest jakiś 30-32 dc u mnie 😉

Hmm, kurcze no ja właśnie zapomniałam dopytać mojego lekarza [emoji2356] tzn pytałam tylko o to czy mam brać do końca opakowania, bo to wychodziło że mam 15 dni przyjmować [emoji848] czyli do 30dc, a ostatni mój cykl był równo 30 dni. Ale nie pamiętam co mi odpowiedziała [emoji85] a u Ciebie jak to wychodzi? Że którego dnia wykonujesz betę? Chodzisz ba monitoring? Wiesz kiedy masz dokładnie owu? [emoji8]

No to jest jeszcze nadzieja ze dzisiaj ten test był za szybko... [emoji20] ale nawet piersi mnie nie bolą [emoji3064] ile czekasz na @ po odstawieniu luteiny?

Dziękuję [emoji8] chociaż jestem dzisiaj zdołowana od samego rana... [emoji20] tak bardzo liczyłam... To nasz pierwszy cykl starań od poronienia, minęło 10 miesięcy a wtedy udało nam się za pierwszym razem [emoji3064] no ale już kilka dni przed @ szczypaly mnie sutki, piersi bolały, latałam co chwile siku i było mi potwornie zimno. A teraz nic... Czuje tylko jajnik od czasu do czasu [emoji849] no ale wiem ze póki nie przyjdzie @ to trzeba mieć nadzieję [emoji3064][emoji3064][emoji3064]

Ja akurat 4 dni, ale ponoć może to trwać i dłużej.

@Stelle Nigdy jeszcze bety nie robiłam bo nie byłam nigdy w ciąży 😒 Tak, mam monitoring cyklu i biorę letrozol na stymulację owulacji + zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka więc wiem dokładnie kiedy mam owu. Lekarz mi każe robić test zawsze pomiędzy 14 a 16 dpo (zależy jak wcześnie zaczęłam brać letrozol), czyli to jest jakiś 30-32 dc u mnie 😉
Rozumiem😞 próbowałaś wspomóc się dietą? Ja staram się wcielać w życie rady Ani i Zosi z Akademii Płodności. Różnie to wychodzi, ale kobiety które stosują ich diety widzą naprawdę super efekty ☺
Ja akurat 4 dni, ale ponoć może to trwać i dłużej.
O fuck... No to jak ja odstawie to w okolicy 30dc to będę miała cykle 34 dni 🙈 tęsknię za tym jak przed ciąża miałam @ co 26 dni 🥺 nie trzeba było tyle czekać 🤦‍♀️

reklama
Rozumiem[emoji20] próbowałaś wspomóc się dietą? Ja staram się wcielać w życie rady Ani i Zosi z Akademii Płodności. Różnie to wychodzi, ale kobiety które stosują ich diety widzą naprawdę super efekty [emoji5]

O fuck... No to jak ja odstawie to w okolicy 30dc to będę miała cykle 34 dni [emoji85] tęsknię za tym jak przed ciąża miałam @ co 26 dni [emoji3064] nie trzeba było tyle czekać [emoji2356]

Mi tez się cykle wydłużyły, ale ja miałam średniej długości fazę lutealna wiec w sumie to dobrze. Na szczęście owu tez mam teraz szybciej wiec nie jest tak złe. Ale już mi się zdarzyły cykle 37 dniowe z luteina (pozna owu).

Do góry