reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej, dziewczyny doradźcie bo trochę się pogubiłam znowu. Przyjmuje od owulacji progesteron dopochwowo (utrogestan). Dzisiaj jestem 9dpo i coś mnie rano podkusiło żeby zrobić test. Oczywiście bielszy nie mógł być :( Pokarało mnie za niecierpliwość... Ale wracając do pytania - powinnam zrobić betę w dniu spodziewanej miesiączki? Bo dopóki przyjmuje progesteron to chyba @ jest zatrzymana? A beta da mi odpowiedź czy przyjmować dalej czy jednak odstawić bo nie ma ciązy?

Ja mam zalecenie nie wcześniej niż 14dpo zrobić betę i jeśli negatywna - odstawić luteinę, jeśli pozytywna - zmiana dawkowania. U mnie @ się nie pojawia dopóki nie odstawię i nie odczekam [emoji6]

reklama
Kochane i znowu to samo ból brzucha ustąpił i choć był taki delikatny tylko No ale teraz nie odczuwam go wgl za to pojawił się znowu ten śluz lekko ciągnący się biały a wg apki flo dziś okres powinien być

Cześć dziewczyny, chciałam się tu przywitać 🖐 W styczniu miałam zabieg łyżeczkowania (poronienie zatrzymane-za duży pęcherzyk żółtkowy). Właśnie jesteśmy w 1cs i za ok tydzień pierwsze testowanie :) Znów najgorsze to czekanie... Wczoraj profilaktycznie zrobiłam badanie homocysteiny, kwasu foliowego i progesteronu który wyszedł podwyższony, ale to podobno dobry znak. Teraz będę tu zaglądać regularnie :)

Trzymam kciuki za dwie kreski. 😀👍

Hej, dziewczyny doradźcie bo trochę się pogubiłam znowu. Przyjmuje od owulacji progesteron dopochwowo (utrogestan). Dzisiaj jestem 9dpo i coś mnie rano podkusiło żeby zrobić test. Oczywiście bielszy nie mógł być :( Pokarało mnie za niecierpliwość... Ale wracając do pytania - powinnam zrobić betę w dniu spodziewanej miesiączki? Bo dopóki przyjmuje progesteron to chyba @ jest zatrzymana? A beta da mi odpowiedź czy przyjmować dalej czy jednak odstawić bo nie ma ciązy?
Trzymam kciuki 🙂😘

Ja też biorę progesteron dopochwowo po owulacji i mi lekarz powiedział że wystarczy jak w konkretnym dniu (zawsze mi mówi który to ma być dzień) zrobię test o czułości 10 mlu 🤷🏻‍♀️ jeśli będzie negatywny to odstawiam progesteron i czekam na @, jeśli pozytywny to mam się natychmiast zgłosić do swojej kliniki i wtedy mi zrobią betę + ustala co dalej
Hmm, kurcze no ja właśnie zapomniałam dopytać mojego lekarza 🤦‍♀️ tzn pytałam tylko o to czy mam brać do końca opakowania, bo to wychodziło że mam 15 dni przyjmować 🤔 czyli do 30dc, a ostatni mój cykl był równo 30 dni. Ale nie pamiętam co mi odpowiedziała 🙈 a u Ciebie jak to wychodzi? Że którego dnia wykonujesz betę? Chodzisz ba monitoring? Wiesz kiedy masz dokładnie owu? 😘
Ja mam zalecenie nie wcześniej niż 14dpo zrobić betę i jeśli negatywna - odstawić luteinę, jeśli pozytywna - zmiana dawkowania. U mnie @ się nie pojawia dopóki nie odstawię i nie odczekam [emoji6]
No to jest jeszcze nadzieja ze dzisiaj ten test był za szybko... 😞 ale nawet piersi mnie nie bolą 🥺 ile czekasz na @ po odstawieniu luteiny?
Dziękuję 😘 chociaż jestem dzisiaj zdołowana od samego rana... 😞 tak bardzo liczyłam... To nasz pierwszy cykl starań od poronienia, minęło 10 miesięcy a wtedy udało nam się za pierwszym razem 🥺 no ale już kilka dni przed @ szczypaly mnie sutki, piersi bolały, latałam co chwile siku i było mi potwornie zimno. A teraz nic... Czuje tylko jajnik od czasu do czasu 🙄 no ale wiem ze póki nie przyjdzie @ to trzeba mieć nadzieję 🥺🥺🥺

Dziękuję 😘 chociaż jestem dzisiaj zdołowana od samego rana... 😞 tak bardzo liczyłam... To nasz pierwszy cykl starań od poronienia, minęło 10 miesięcy a wtedy udało nam się za pierwszym razem 🥺 no ale już kilka dni przed @ szczypaly mnie sutki, piersi bolały, latałam co chwile siku i było mi potwornie zimno. A teraz nic... Czuje tylko jajnik od czasu do czasu 🙄 no ale wiem ze póki nie przyjdzie @ to trzeba mieć nadzieję 🥺🥺🥺
Każda ciąża jest inna nie nastawiaj się na najgorsze ... ja w pierwszej ciąży nie miałam wgl objawów a testy nie wychodziły mi chyba do 2 tygodni po terminie ostatniej miesiączki ... teraz brzuch ciągnie piersi bolą i liczę na dwie kreski choć wiem ze może się to nie wydarzyć ... będzie dobrze , jak nie teraz to mamy kolejne cykle i musimy być wdzięczne bo nie każda z nas ma szanse na ciąże ..;)

@Stelle Nigdy jeszcze bety nie robiłam bo nie byłam nigdy w ciąży 😒 Tak, mam monitoring cyklu i biorę letrozol na stymulację owulacji + zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka więc wiem dokładnie kiedy mam owu. Lekarz mi każe robić test zawsze pomiędzy 14 a 16 dpo (zależy jak wcześnie zaczęłam brać letrozol), czyli to jest jakiś 30-32 dc u mnie 😉

Hmm, kurcze no ja właśnie zapomniałam dopytać mojego lekarza [emoji2356] tzn pytałam tylko o to czy mam brać do końca opakowania, bo to wychodziło że mam 15 dni przyjmować [emoji848] czyli do 30dc, a ostatni mój cykl był równo 30 dni. Ale nie pamiętam co mi odpowiedziała [emoji85] a u Ciebie jak to wychodzi? Że którego dnia wykonujesz betę? Chodzisz ba monitoring? Wiesz kiedy masz dokładnie owu? [emoji8]

No to jest jeszcze nadzieja ze dzisiaj ten test był za szybko... [emoji20] ale nawet piersi mnie nie bolą [emoji3064] ile czekasz na @ po odstawieniu luteiny?

Dziękuję [emoji8] chociaż jestem dzisiaj zdołowana od samego rana... [emoji20] tak bardzo liczyłam... To nasz pierwszy cykl starań od poronienia, minęło 10 miesięcy a wtedy udało nam się za pierwszym razem [emoji3064] no ale już kilka dni przed @ szczypaly mnie sutki, piersi bolały, latałam co chwile siku i było mi potwornie zimno. A teraz nic... Czuje tylko jajnik od czasu do czasu [emoji849] no ale wiem ze póki nie przyjdzie @ to trzeba mieć nadzieję [emoji3064][emoji3064][emoji3064]

Ja akurat 4 dni, ale ponoć może to trwać i dłużej.

@Stelle Nigdy jeszcze bety nie robiłam bo nie byłam nigdy w ciąży 😒 Tak, mam monitoring cyklu i biorę letrozol na stymulację owulacji + zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka więc wiem dokładnie kiedy mam owu. Lekarz mi każe robić test zawsze pomiędzy 14 a 16 dpo (zależy jak wcześnie zaczęłam brać letrozol), czyli to jest jakiś 30-32 dc u mnie 😉
Rozumiem😞 próbowałaś wspomóc się dietą? Ja staram się wcielać w życie rady Ani i Zosi z Akademii Płodności. Różnie to wychodzi, ale kobiety które stosują ich diety widzą naprawdę super efekty ☺
Ja akurat 4 dni, ale ponoć może to trwać i dłużej.
O fuck... No to jak ja odstawie to w okolicy 30dc to będę miała cykle 34 dni 🙈 tęsknię za tym jak przed ciąża miałam @ co 26 dni 🥺 nie trzeba było tyle czekać 🤦‍♀️

reklama
Rozumiem[emoji20] próbowałaś wspomóc się dietą? Ja staram się wcielać w życie rady Ani i Zosi z Akademii Płodności. Różnie to wychodzi, ale kobiety które stosują ich diety widzą naprawdę super efekty [emoji5]

O fuck... No to jak ja odstawie to w okolicy 30dc to będę miała cykle 34 dni [emoji85] tęsknię za tym jak przed ciąża miałam @ co 26 dni [emoji3064] nie trzeba było tyle czekać [emoji2356]

Mi tez się cykle wydłużyły, ale ja miałam średniej długości fazę lutealna wiec w sumie to dobrze. Na szczęście owu tez mam teraz szybciej wiec nie jest tak złe. Ale już mi się zdarzyły cykle 37 dniowe z luteina (pozna owu).

Do góry