reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Taka jest norma laboratoryjna tsh . Ale mówi się że przy staraniach wynik powinien być ok 1-1.5. Tsh lubi gwałtownie wzrastać w ciąży dlatego należy z niższego pułapu startować. Przy takim też poziomie cały organizm najlepiej funkcjonuje.
Mnie lekarka powiedziała, że przy staraniach o ciążę przyjmuje się, że wynik powinien być poniżej 2.5. Poniżej 2 to już w ogóle nie ma się do czego przyczepić.

reklama
Dziewczyny a THS nie jest czasami od 0.270 - 4.200 ? Niedawno robilam i taki przedzial mam zapisany. Moj wynik wynosil 2.100 a lekarka powiedziala,że nie ma się do czego przyczepic.
Mi parę lat temu wynik TSH wyszedł 2,8 i lekarka od razu powiedziała, że gdybym chciała starać się o dziecko to wynik trzeba zbić. Jeśli nie planuję ciąży to może być jeśli nie miałam żadnych niepokojących objawów

Ostatnia edycja:
Tez mam 2.100 i to samo lekarka stwierdziła , ze wszystko w porządku 😍
Ja mam stwierdzone Hashimoto ale nigdy nie miałam wysokiego TSH, rzędu 2,8. Jednak mój endokrynolog powiedział że aktualnie przyjęte jest przy staraniach o ciążę TSH powinno być pomiędzy 1.0 a 1.5. Wynika to z faktu iż lepiej wchodzić w ciążę z lekką nadczynnością nawet niż niedoczynnością bo to.niedoczynnosci w ciąży się boimy. Ja biorę połowę tabletki 25 euthyroxu żeby zbić właśnie do poziomu jak wymieniłam.

Mnie też to czeka. Dzisiaj 19dc a ja plamie 3dzień. Pewnie miesiączka się zbliża. Szok że tak szybko[emoji2957]
Mam to samo [emoji33] dziś 20dc wczoraj różowy śluz, dziś lekkie brązowe brudzenie z rana.. A cykle miałam zawsze 28-29 dni. W tym cyklu owulacja była szybciej ale mimo wszystko [emoji204] powinna być za tydzień.

reklama
Do góry