Kropka29
Moderator
Czesc dziewczyny Dołączam do grona staraczek. Cieszę się , że natknęłam się na to forum,dajecie ogromne wsparcie dziewczyny [emoji173] My staramy się od września. W tym miesiącu byłam pewna,że się udało,niestety przyszła @ a ja oblalam się łzami [emoji25] Miałam wszystkie możliwe objawy, byłam na monitoringu i miałam owu. W tym miesiącu miesiaczka była strasznie bolesna. Biorę Duphaston od 16-25 dc,mam torbiel na lewym jajniku. Wyniki podobno są dobre, jedynie prolaktyna szaleje,ale ta druga po zażyciu tabletki( chodzi o stres). TSH 3,40 :/ lekarka mówi,że to nic nie szkodzi bo inne badania są w porządku. Estradiol miałam 750,bardzo wysoki prawdopodobnie przez torbiel i progesteron niski. Przyjmuje D3, bo mam też niski oraz kwas foliowy. Najgorszy problem mam ze śluzem,bo nie mam typowego płodnego,może dlatego nam się nie udaje. W tym miesiącu straciłam nadzieję, ale dzięki Wam znów powróciła i zaczynamy działać[emoji173] Dziś 4dc[emoji4]
Witaj Jeśli chodzi o śluz to polecam FertilSafe Plus. Niestety jeszcze nie udało mi się zajść w ciążę, więc nie zauważyłam żeby pod tym kątem pomagał ale jest on polecany przy staraniach. U mnie też jest problem z małą ilością śluzu, więc lubrykant jest niezbędny a ten nie jest wrogi dla plemników (jak te popularne w drogeriach).